קרוהן, קלציום, ויטמין D

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/10/2022 | 21:30 | מאת: ליאור

שלום אני בן 54. ידוע כבר 10 שנים על קרוהן ומעי רגיש. כרגע לא מטופל בשופ טיפול תרופתי בגלל תופעות לוואי. ידוע על אוסטאופרוזיס משמעותי מינוס 3.5 סטיות תקן. לא היה שימוש בסטרואידים בנעורים או בגיל צעיר. אמרו שזה בגלל שאני מאוד רזה ובתת משקל וגם לא אוכל מוצרי חלב מגיל 25 ולא פעיל גופנית. לא לקחתי כל השנים סידן כי כדורי סידן גרמו לכאבי בטן. בתזונה היומית יש לי סידן רק מהמים מינרלים. היות ואוכל כמעט רק לחם פסטה וסוכר כבר כמה שנים הומלץ להוסיף בהדרגה פורמולות מזון כמו אנשור או מודולן. כבר חודשיים לוקח כרבע עד חצי מנה ביום ומקבל מזה כ 100 מג סידן ביום. מאז שהתחלתי לקחת פורמולה ( שיש בה גם 100 סידן ביום ) יש לי החמרה בעצירות שגם ככה יש לי כבר כמה שנים בגלל מיעוט סיבים במזון. ב 2 בדיקות דם בחודש וחצי הקלציום עלה מכ 9.2 שהיה כל השנים לכ 10.2 אלבומין 4.2 ויטמין D רמות של 17 NG/ML נמוכות מאוד. לא נחשף לשמש. אשמח לעזרתך 1. האם עליה ברמות קלציום מ 9.2 ל 10.2 יכולה לגרום לעצירות? אם כן מה אנייכול לעשות הרי בכל פורמולה מזון כמו אנשור או מודולן ואחרות יש גם סידן. ואם אגביר כמות פורמולה והקלציום ימשיך לעלות זה לא טוב... אבל חייב פורמולה בשביל לשפר את המצב התזונתי הגרוע מאוד ואני בתת משקל. 2. לפני 3 ימים התחלתי לקחת כל יום גם 2 טיפות ויטמין D סהכ 800 ביום והיתה עוד החמרה בעצירות ביומיים האחרונים. האם כמות כזאת של D יכולה לגרום תוך יומיים להחמרה בעצירות ( אולי גרמה לעלייה מיידית של הקלציום? ) תודה רבה

שלום רב נטילת תכשירי סידן יכולה לגרום לעצירות ללא קשר לרמה בדם. עם זאת- מינון הסידן שאתה מקבל סה״כ הינו נמוך מאוד כך שקשה לתלות את העצירות רק בזה- יתכן ויותר קשור להרכב התזונה שלך. מכיון שהעשרה תזונתית ותוספים תזונתיים חשובים עבורך- ממליצה שתיטול מרככי צואה על מנת להקל על העצירות ולהמשיך עם ההמלצות התזונתיות שקיבלת תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס