קלפרוטקטין מעט גבוה-איזו בדיקה עדיפה?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/11/2022 | 19:12 | מאת: מירי

אני אחרי שלושה שבועות של שלשולים וכאבי בטן הם פסקו אך עדיין שבועיים אחרי אני עם כאבי בטן קשים וחולשה עצומה וחוסר תאבון גדול קלפרוטקטין יצא 124 CRP-0.9 מחייב שזה קליטיס\קרוהן? מה עדיף קולונסקופיה או CT?

שלום רב בטווח זמן שאת מתארת יתכן גם זיהום של המעי עם החלמה איטית והדרגתית, אך במידה ותסמינים ימשכו ההמלצה היא בשלב ראשון להשלים קולונוסקופיה- שמאפשרת גם להעריך את המעי ולראות אם יש דלקת לאורך המעי הגס או המעי הדק הסופי וגם ליטול ביופסיות על מנת לאפיין את סוג הדלקת. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס