חשד למחלת קרוהן - פענוח ביופסיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/01/2023 | 19:35 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב אשמח לקצת מידע על משמעות הביופסיה והאם ממצאיה תואמים מחלת קרוהן, או משהו אחר ( אם בכלל ) . אציין כי בקולונוסקופיה כבר נרשם כי ככל הנראה מדובר במחלת קרוהן. כמו כן גם בדיקת CTE חיזקה את האינדיקציה כי אכן מדובר בקרוהן. אבחנה: 1. Terminal ileum Acute ileitis with granulation tissue formation. Small mucosal granuloma noted. 2. Cecum Colonic mucosa with surface erosion, chronic -active inflammatory infiltrate in Lamina propria and distorted architecture 3. Right colon Mild mucosal edema only 4. Left transverse colon Colonic mucosa with mild, focal increased Acute inflammatory infiltrate 5. Sigmoid rectum Colonic mucosa with lymphoid aggregate In lamina propria and mildly distorted Architecture. תודה.

שלום רב הממצאים בביופסיות תומכים באבחנה של מחלת קרוהן- יש עדות לדלקת פעילה בנוסף למרכיב של דלקת כרונית עם עיוות ארכיטקטורת המעי התקינה. כמו כן באילאום נצפתה גרנולומה- תגובה דלקתית שאופיינית למחלת קרוהן ונצפית בחלק מהמקרים. אם יתר הממצאים תומכים כנראה שזו האבחנה. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס