מחלת מעי דלקתית או משו זיהומי?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/11/2022 | 22:26 | מאת: מיכאל

שלום, אני בן 25 בריא בדרך כלל ברוך ה עוסק בספוקט מגיל צעיר ובמשקל תקין. מזה שלושה חודשים אני סובל מתסמינים בבטן(כאבי בטן, שלשולים, בחילות, גזים, קולות מהבטן) זה התחיל בפיתאומיות, קמתי בבוקר והתחלתי לשלשל 3 פעמים ומאז אני לא בטוב, יש ימים טובים יותר ויש ימים טובים פחות. בחודש האחרון עקב שינוי תזונתי אני מרגיש יותר טוב ובעיקר פחות משלשל, יציאה ביום יחסית בסדר לפעמים יותר רכה או מימית אבל עדיין לפעמים התקפי כאב בטן לא נעימים בכלל. כל המדדים תקינים ברוך ה. ביצעתי בדיקת קלפורטטין שיצאה 349. ביצעתי בדיקת קולונסקופיה, ששם נימצאה דלקת לאורך המעי הגס והרקטום עם אפטות, הרופא שביצע את הבדיקה אמר שזה נראה כמו משו זיהומי לפי הצורה של הדלקת ולדעתו לא סביר שזה מחלת מעי כרונית, אבל אי אפשר לשלול. לאחר מכן הוא ביקש שאעשה בדיקה CLOSTR.DIFFIC.TOXIN שיצאה חיובית. כרגע מחכים לתשובןת של הביופסיה במשך חןדש וחצי כבר, כרגע אני משתדל לשמור על תזונה אבל עדיין סובל מתסמינים מהבטן כמו כאבי בטן ובחילות לא נעימות בכלל שלפעמים ממש פוגעות לי בשגרה, לכן רציתי לשאול מה נראה לך שיש לי והאם יש דרך להקל על התסמינים על לקבלת תשובות של הביופסיה? ולמה הביופסיה לוקחת כזה הרבה זמן? תודה רבה רבה מראש!!!

שלום רב קשה להעריך לפי הממצאים בקולונוסקופיה האם מדובר במשהו זיהומי חריף או מחלה דלקתית כרונית כדוגמת מחלת קרוהן. סמפטומים שנמשכים מספר חודשים ולא חולפים מחשידים יותר לכיוון של מחלה דלקתית כרונית אך כפי שאמר לך הגסטרואנטרולוג המטפל- יש להמתין לתשובת הביופסיות שלעיתים לוקחות קצת זמן, תלוי במקום בו בצעת את הבדיקה. בינתיים ניתן לקחת תרופות להקלה על התסמינים כגון קלבטן תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס