קוליטיס עם cmv במעיים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/12/2022 | 15:33 | מאת: eli

שלום אני יש קוליטיס מזה כ10 שנים ברמיסיה לאחרונה היה שילשולים ואושפזתי וראו בבדיקת מעיים דלקת בינונית, לאחר כשבוע ראו גם שיש לי CMV במעיים, רציתי לשאול איך אפשר לדעת אם זה קוליטיס או שזה הוירוס של CMV שגם מראה דלקת וכיבים, תודה רבה

שלום רב CMV בקוליטיס יכול להופיע משנית לדלקת קשה אך לעיתים יכול להתייצג כהחמרת קוליטיס על רק הזיהום ולעיתים קשה להבדיל בין השניים. המהלך הקליני, התגובה לטיפול האנטידלקתי, מידת הצביעה לוירוס ברקמה- כל אלו יכולים לכוון לגבי מידת הדימיננטיות של הזיהום ותפקידו בתמונה הקלינית. במידה ונראה כי הוא התורם להחמרה, מומלץ על מתן טיפול אנטיוירלי למשל כ3 שבועות רפואה שלמה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס