שאלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/01/2023 | 09:32 | מאת: הדר

שלום, 1- האם קרוהן יכול להיות הסיבה לקנדידה בלשון שלא עוברת עם אף טיפול? 2-האם קרוהן יכול לעבור לחלוטין לאחר טיפול אנטי דלקתי ,או בהכרח המחלה כרונית לכל החיים? תודה

שלום רב 1. קרוב לוודאי שלא. לעיתים מתפתח בעקבות טיפול תרופתי לדוג טיפול אנטיביוטי, טיפול בסטרואידים (כולל משאפים). במידה ונראה כמו קנדידה אך לא מגיב לטיפול מציעה שתתייעץ עם מומחה ברפואת הפה. 2. קרוהן היא מחלה כרונית דלקתית של המעי. טיפול אנטידלקתי לא יביא להחלמה מהמחלה. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס