קוליטיס מיקרוסקופית-לימפוציטי.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/10/2022 | 03:33 | מאת: מודאגת שוב

בת 25 עברתי קולונוסקופיה בשל אירוע שלשולים חמור שלא נפסק ובאבחנה הסופית נרשם כי אובחנה קוליטיס מיקרוסקופית-לימפוציטי. אציין שאני חולת צליאק וממש בימים של ההתפרצות יצאתי חיובית לקריפטוספורידיום. קלפרוטקטין שנלקח באותם ימים גם יצא 435. האם יתכן שהאבחנה בקולונוסקופיה קשורה לאירוע החיידקי שהיה ?? כנ"ל גםהעליה בערכי הקלפרוטקטין ? או שזה המצב בלי קשר ??

שלום רב יש קשר בין קוליטיס מיקרוסקופית למפוציטרית לבין אבחנה של מחלת צליאק כך שניתן למצוא את שני המצבים במקביל.ֶ מבחינת האירוע החריף- סביר יותר שערכים מוגברים של קלפרוטקטין הינם משניים לזיהום חריף מאשר לקוליטיס מיקרוסקופית אשר לרוב מלווה בערכי קלפרוטקטין תקינים, אך מציעה להמשיך ולעקוב.  תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס