אכילת לחם קוסמין ואנשים חולי סוכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
רציתי לברר האם לחם, פיתות ולחמניות שנאפות מקמח קוסמין טובים (כמובן בהגבלת כמויות) לאכילת אנשים שהם חולי סוכרת? (אני יודעת שיש המלצה על לחם שיפון מלא). תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום לך צילי, לחם כוסמין שהוא בעל אינדקס גליצמי נמוך יחסית ללחם לבן מומלץ בסוכרת בדומה ללחם שיפון או חיטה מלאה או לחם דגנים. קמח חיטת הכוסמין הוא עשיר יותר בחלבון וסיבין תזונתיים ומופלת גלוטן בהשוואה ללחם מקמח לבן לכן הוא מותר בהחלט לשימוש בסוכרתיים תוך תיאום הכמויות עם הדיאטנית.