התחלת טיפול באינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/07/2016 | 17:05 | מאת: איציק

שלום אימי בת 75 מזה שנים נוטלת מטאפורמין בלבד . בבדיקת דם אחרונה רמת סוכר בדם 245. רופא רשם אינסולין טוג'או 300 - 10 יחידות ביום . האם לא כדאי להתחיל עם לנטוס ? 1. לאיזה רמת סוכר נטילת 10 יחידות טוג'או 300 יוריד את הסוכר בדם ? 2. שימוש ראשוני באינסולין האם לא כדאי להתחיל עם לנטוס ? 3. האם אפשר להחליף שימוש בסוג אינסולין לאחר שימוש באחד מהם למשך מספר ימים ? תודה

10/07/2016 | 13:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום ל איציק אין הבדל עקרוני בין אינסולין טוג'או לבין לנטוס, פרט לכך שלנטוס מוכר יותר ובשימוש מילונים מזה שנים וטוג'או אינסולין הוא תוצר חדש, שלדברי היצרנים גורם פחות להיפוגליקמיות. צריך לעקוב אחר רמות הסוכר בבוקר בצום ולהתאים את המינון בייעוץ עם הרופא.

מנהל פורום סוכרת