חמצת לקטית ואי ספיקת כליות כתוצאה מגלוקומין

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/07/2016 | 14:30 | מאת: יובל

היוש, במצב של אי ספיקת כליות כתוצאה מלקחית כדור בשם גלוקומין/ גלוקופאג וחמצת לקטית מטבולית למרות שיש התוויה של התפועות לוואי בעלון הרוקחים, אפשרי לתבוע במצב שכזה אחרי שאדם מסויים נכנס אליו והגיע לדיאליזות וכתוצאה מהתרופה יש פגיעה בתפקוד של הלב ובמסתמים של הלב ופגיעה בכליות ובצקות בגלל פגיעה בכליות ?, אשמח לשמוע דעה בתודה ושבת שלום.

17/07/2016 | 14:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך גלוקומין אינו גורם לאי ספיקת כליות. מאידך, היות והוא מופרש בשלמותו דרך הכליות, במקרים שבהם מתפתח וקיים כבר נזק כליתי משמעותי, הוא עלול להצטבר הגוף וכשהרמה שלו מצטברת לערכים גבוהים המצב יכול להביא לחמצת לקטית. מכאן שאין מקום לשום תביעה כי הגלוקומין לא גורם לאי ספיקת הכליות

מנהל פורום סוכרת