האם מותר לאכול אורז בסמאטי מלא עם סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/07/2016 | 19:45 | מאת: לילך בראור

אני בת 43 עם סוכרת Type 2 ומטופלת על ידי גלוקומין 850 . האם חולי סוכרת יכולים לאכול אורז בסמאטי מלא ? ובאיזה כמות ביום ? מקריאת מאמרים שונים באינטרנט הדעות על אכילת אורז חלוקות בגלל האינדקס הגליקמי הגבוה שלו .. וכמות הפחמימות הגבוהה שלו. תודה

04/07/2016 | 06:27 | מאת: דני

ואני מניח שזה עונה לשאלה שלך.

06/07/2016 | 00:04 | מאת: סירות

את קובעת הכל באוכל שלך- מה, כמה, עם מה, בהתייחס לפעילות הגופנית, ולמידה מתוך מעקב איך מוצרים שונים משפיעים על רמת הסוכר שלך. אורז עם מה? עם תפו"א- לא! עם בשר מעט שומני- כן! כמה? מעט. כחלק קטן מארוחה, וללא מזונות עתירי פחמימות אחרים. לא קיים המומחה שיגיד לך "מותר" שאחיו תזללי המון, או "אסור" שאז תצרכי פחמימות אחרות... הרבי במדידות ורישמי את התוצאות, ובתקופת המדידה הקפידי על כמויות קבועות של מרכיבי הפחמימות בארוחותייך, ולימדי איך גופך מגיב. קיראי את ירחון האגודה הישראלית לסוכרת המכיל כתבות רבות על צריכה נבונה של סוגי מזונות. אפשר באתר שלהם.

10/07/2016 | 13:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אורז יכול בהחלט להיות חלק מהרכב הכלכלה היומית בסוכרתי, ובהתאם לתפריט שיורכב ביעוץ דיאטנית ניתן לאכול חצי כוס אורז מבושל או תפוח אדמה קטן מבושל או אפוי בארוחה המרכזית של היום.

מנהל פורום סוכרת