שינוי בסוג אינסולין מלבמיר לטוגאו

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/07/2016 | 08:21 | מאת: צימרמן אלי

אני בן 60 סובל מסוכרת סוג 2 מזה כ 6 שנים מטופל בכדורים. לפני כחודשיים התחלתי טיפול באינסולין מסוג לבמיר. הגעתי להזרקה של 60 יחידות ואני מאוזן. אבל סובל משלשולים חריפים מאז תחילת הטיפול. הרופא החליף לי את סוג האינסולין לטוגאו. הוא טוען שאני צריך להזריק את אותה הכמות כמו לבמיר 60 יחידות אני קצת חושש להתחיל טיפול באינסולין חדש מסוג שונה כל כך גבוהה. וחושש מהיפו. השאלה שלי מה לעשות. בתודה מראש צימרמן אלי

10/07/2016 | 14:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אלי טוגאו אינסולין מכיל ריכוז גבוה יותר (300 יח' למ"ל ) במקום הלבמיר או הלנטוס שמופצים בריכוז של 100 יח' למ"ל. אולם כשהמזרק מכויל לפי יחידות- אלו אותן היחידות, ולטענת משווקי הטוגאו התכשיר גורם לפחות אירועים היפוגליקמיים . כך שהרופא שלך צודק, וגם תזריק עכשיו כמות מופחתת של נוזל בכל הזרקה (מה שישפר את הספיגה מאזור ההזרקה) כשהיחידות תהיינה אותן היחידות.

מנהל פורום סוכרת