Ac1 תקין?

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/07/2016 | 17:34 | מאת: שחר

אני בן 57 .עברתי לפני עשור התקף לב מטופל בתרופות. לאחרונה עשיתי בדיקות ויצא לי 320 סוכר בדם ו ac1- 11.5. התחלתי בתזונה נכונה משולבת עם ספורט בצורה מבוקרת ומתמידה. לאחר 4 חודשים שוב עשיתי בדיקות לדעת מה מצבי לאחר שינוי התזונה והספורט. הסוכר היה תקין וac1 יצא 5.1 !!! הרופא היה בהלם וכל זה ללא תרופות. שאלתי...שמעתי שמי שעבר ארוע לבבי אסור שac1 ירד מ- 7. האם זה נכון? הערך של 5.1 תקין נוכח ארוע לבבי שעברתי? תודה על מענה !!!

17/07/2016 | 14:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שחר,. אין קשר בין רמות ההמוגלובין המסוכרר (A1C ) לבין התקפי לב. הערך של פחות מ 7.0% המוגלובין מסוכרר מתייחס לאיזון הסוכרת בסוכרתיים, שם ההמלצה היא להגיע מתחת ל 7.0 ורצוי ל6.4-6.5% על מנת לשמור על טווח בטחון מאירועי היפוגליקמיה. אם אמנם התוצאה שקבלת אינה טעות מעבדה, קיים חשש שהיו לך ב 3 החודשים שקדמו לבדיקה ערכים נמוכים מדי של הסוכר על פני היממה ורצוי לבצע ניטור ומעקב משך היום לראות אם ראי נפילות סוכר לתחומים נמוכים מהרצוי.

מנהל פורום סוכרת