לקראת ארוחה דשנה

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/07/2016 | 15:38 | מאת: עידן

נוטל לנטוס במינון קבוע ולא עובר את ה-140 בצום ושעתיים אחרי ארוחה. האם באופן חד פעמי, כאשר יודע שבערב מזומנת לי ארוחה דשנה מתמיד, נכון בערב הארוחה להגדיל חד פעמי את מינון הלנטוס? שהרי אם לא כך, אני צפוי בבוקר שאחרי לקום גבוה ואפילו גבוה מאוד...

10/07/2016 | 14:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עידן, הלנטוס הוא ארוך טווח ופועל לאורך 24 שעות ואינו מיועד להגיב מיידית. אם אתה אוכל באופן חריג ארוחה דשנה עתירת פחמימות יש לשקול נטילת טבליית נובונורם לפני הארוחה או אפילו כמה יחידות (6-8)אינסולין קצר טווח מהיר פעולה כ אפידרה או נובורפיד. התייעץ עם הרופא /המומחה המטפל שלך.

מנהל פורום סוכרת