תנגודת לאינסולין- ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/07/2016 | 15:12 | מאת: יעל

שלום, אני בת 35 עם תנגודת לאינסולין. 1.62 ושוקלת 67. עקב בקע בסרעפת ורפלוקס חמור(אני לוקחת קבוע נקסיום במינון מאוד גבוה) נאמר לי על ידי מומחה הגסטרו שאני חייבת ממש להגיע לבטן שטוחה כי ההשמנה אצלי היא מאוד ביטנית(תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות). אני לוקחת כדור אחד של גלוקומין 850 מ"ג בבוקר כבר כמה שנים... העניין הוא שעם תפריט מאוזן של 1200 קלוריות וספורט 3 פעמים בשבוע, אני לא יורדת כמעט בכלל במשקל. האם לפי דעתך לגוף קשה לפרק שומן בגלל התנגודת לאינסולין? והאם הוספת גלוקומין עוד פעם נוספת או פעמיים נוספות ביום תוכל לשפר את המצב? ובנוסף, האם מומלץ לתנגודת לאינסולין וירידה במשקל תפריט שיכיל מעט פחמימות ויותר חלבונים, או שלרכז את הארוחה עם רוב הפחמימות לארוחה אחת בערב כפי שיש בדיאטת דרך המלך? תודה מראש

09/07/2016 | 16:12 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך גלוקומין שימש כחלק מטיפול משולב בעבר (בשילוב עם דיאטה מתאימה ופעילות גופנית) לירידה במשקל. ניתן לכן להכיע למינון אפקטיבי מקסימלי של 2000 מג ליממה באם קיימת סכרת קלה בשילוב עם דיאטה מופחתת קלוריות בחלוקה מאוזנת של פחמימות מורכבות על פני היממה

מנהל פורום סוכרת