סוכרת ,דיאטה וטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/07/2016 | 13:08 | מאת: נחמן

שלום! אני בן 55.עד לשנה הזאת במשך 6 שנים רמת הסוכר שלי נעה סביב הערכים 100-120. לפני כחודשים עברתי תאונת דרכים וזה היה אירוע טראומטי מבחינה הרגשית. מאז רמת הסוכר נעה סביב ההערכים 156-196 רופא המשפחה רשם לי ישר כדורי מטפורמין פעמיים ביום והמלצה ללכת לדיאטנית. האם כדאי לנסות את הורדת הסוכר ע''י דיאטה בלבד? חשוב לציין שאני מטופל גם בסטטינים-רמת הכולסטרול שלי מאוזנת,אך רמת טריגליצרידים גבוהה מאוד-350. בתודה ובברכה, נחמן

17/07/2016 | 13:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך נחמן, בשלב זה רצוי להמשיך בשילוב של הדיאטה והכדורים שהם למעשה אינם "מורידים" סוכר אלא מונעים את עלייתו. עם הזמן באם הרמות של הסוכר תרדנה משמעותית ניתן יהא לשקול הפחתת המינון או אפילו הפסקתם. הסטטינים אינם טיפול כנגד טריגליצרידים . התייעץ עם הרופא שלך לגבי בזאפיברטים.

מנהל פורום סוכרת