האם גם לי מותר ליהנות?

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/07/2016 | 02:33 | מאת: דניאל

נוטל לנטוס ומוסיף: נווונורם 1 מ"ג פעמיים ביום וג'נואט פעמיים ביום. מאוזן. * האם לקראת אירוע ערב בו מוגשת ארוחה, אני רשאי לצמצם מאוד את ארוחת הצהריים ולהגדיל את ארוחת הערב? * האם אני רשאי במצב כזה, לדלג על ארוחת הצהריים ולהגדיל את ארוחת הערב? * האם אכילת בשר בהיותו חלבון מעלה את הסוכר פחות מפחמימה? אציין שבשגרה אני מצמצם מאוד אכילת בשר, לחם, פסטה ואורז ומגדיל אכילת ירקות, כוסמת, עדשים, בוטנים, אגוזים, קינואה ודגים. תודה

10/07/2016 | 14:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דניאל, הנובונורם היא תרופה המותאמת לגודל הארוחה והתמודדות עם תגובת הסוכר בגוף לארוחה. באם מפחיתים משמעותית ארוחה יש להפחית את מינון הנובונורם ב חצי כדור ובאם הולכים לזלול בערב- להוסיף חצי או כדור נוסף. עקרונית לא מומלץ ל"קפוץ"או לבטל ארוחה.

מנהל פורום סוכרת