יובש פנימי רב מערכתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/07/2016 | 16:18 | מאת: יוסי

שלום סובל זמן מה מיובש פנימי שמתבטא ביובש חיצוני גם בעור.בעיקר עניים ושפתיים ומרפקים מרגיש שהיובש פנימי שותה המון בדיקות כלליות ומעמיקות כולל סרו אנדו וסוכר a1c הכול תקין רופא עור נתן קרם והסיר קונדלימה אני אשמח לכיון מה עלי לעשות? הסבל נוראי במיוחד הגרד והיובש תודה

10/07/2016 | 15:00 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום ל יוסי, יובש בעור הוא בעייתי ביותר. קיימות מספר סיבות אפשרויות ליובש קיצוני בעור החל מלחות נמוכה בחורף בבתים מחוממים, או מגורים באזורי מדבר עם לחות נמוכה, שימוש בסבונים ודטרגנטים שמייבשים את העור, אמבטיות חמות ממושכות או שחיה בברכות עם כלור. בין המחלות עושות יובש בעיניים ובפה, גרד בעור ויובש בעור יש להזכיר את מחלת סיוגרן, שלם אבחונה יש לפנות לרופא עיניים או למעבדת רוק לבדיקה. מבחינת האתר שלנו- זה לא מהסוכרת שאין לך.

מנהל פורום סוכרת