פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13224 הודעות
10512 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

משפחת doctors מרכינה את ראשה בעקבות מותו של ד"ר יורם קנטר ז"ל שתרם רבות לניהול פורום סוכרת
27/12/2016 | 22:13 | מאת: צחי

בן 53. אובחנתי כחולה בפליצטמיה ורה. מקבל אספירין ומדי פעם הקזות דם. ללא היסטוריה משפחתית של סוכר. לאחרונה נמדדה רמה של 98 בבדיקת גלוקוז בצום. בשנים האחרונות הרמה הייתה סביב 90 . האם ברמה של 98 יש צורך להתחיל טיפול או שינוי תזונתי/תוספי תזונה יספיק? יש לציין סטרס ברקע . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך פרט לשמירה על אורח חיים בריאה של משקל סביר, פעילות גופנית וארוחות מאוזנות בזמן והמנעות ככל האפשר ממצבי סטרס אין כרגע צורך בטיפול מיוחד כל שהוא. המלצה היא נפש בריאה בגוף בריא...

26/12/2016 | 15:52 | מאת: מיטל

שלום, במהלך ההריון התגלתה לי סכרת הריון אשר הייתה מאוזנת בדיאטה בלבד. ביצעתי העמסת סוכר 75 לאחר 6 שבועות מהלידה (ילדתי בשבוע 38 ילד במשקל תקין 2.5 ק"ג ואני רזה) וקיבלתי תוצאה של 64 בצום ו-159 לאחר שעתיים. בנוסף בבדיקת A1C שביצעתי בהריון קיבלתי תוצאה של 4.8 ובהעמסת הסוכר קיבלתי תוצאה של 5.4. ראשית אני מעוניינת לדעת האם התוצאות יכולות להיות שונות מכיוון שאני מניקה הנקה מלאה ואיני ישנה הרבה (קמה לקטנצ'יק) ואם כן האם כדאי לי לחזור על ההעמסה עוד ב-6 שבועות? שנית האם התוצאות הללו מתארות התפתחות של סכרת ואם כן מאיזה סוג (1/2/MODY)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מיטל, לקביעה הסופית אם נותרה אצלך או נותר סוכרת אחר הריון יש לבצע העמסת סוכר 75 3 חודשים אחר הלידה. בשלב זה עדיין מוקדם לקבוע אם בכלל

25/12/2016 | 11:00 | מאת: אבלין

אימי בת 82 בקרוב טופלה בגלוקמין בבוקר ובערב ובצהרים לקחה גלובן עכשיו הוחלף הגלוקמין ביוקריאס ולא לוקחת גלובן הסוכר יחסית גבוה ויש עצירות חזקה יותר מקודם מה דעתך על התרופות שמקבלת אם מצב הסוכרת מחמיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, קשה ל"אזן" סוכרת דרך האתר- זה תפקיד הרופא/מומחה המטפל באמך ומכיר אותה. ייתכן והיא צריכה לשלב במערך התרופתי שלה ממריץ לבלבי כנובונורם, לפני הארוחות במינון אפקטיבי נמוך ומינימלי תוך מעקב אחר רמות הסוכר על פני היממה בייעוץ הרופא המטפל אין קשר בין התרופות לעצירות

שלום, האם יש תחליף שלא גורם לעצירות כל כך קשה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך צבי גלוקומין אינו גורם לעצירות. ההיפך- הוא לעתים גורם ליציאות רכות ואפילטו לפעמים לשלשולים קשים...

22/12/2016 | 12:29 | מאת: גידי

האם שוקולד שיש בו 70% מוצקי קקאו אפשרי בסוכרת? כתוב שבשתי קוביות יש 5 גר סוכר האם זה בסדר לצרוך פעם בשבוע?

שלום לך שוקולד מריר עתיר אחוזי קאקאו הוא טוב לבריאות, וסוכרתי יכול כליום לקחת קוביה...

22/12/2016 | 12:27 | מאת: אורנה

שלום לאחר הורדת גלוקומין מכדור לחצי כדור ביום לניסיון במשך ארבעה ימים ערכי הסוכר בצום בבדיקה ביתית עלו ל124 מ101 במעבדה. האם זה אומר שעלי לחזור לכדור שלם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורנה כל עוד רמות הסוכר נעות בין 90 ל 140 די במינון הנוכחי.

22/12/2016 | 08:32 | מאת: חנה

לאחר חצי שנה של איזון עם אחד כדור גלוקומין ליום ערך 101 במעבדה . הרופאה משפחה. אמרה להוריד לחצי כדור. לאחר 4ימים בבדיקה ביתית בצום הסוכר עלה ל124. האם עלי לחזור לכדור שלם שהוכיח את עצמו. לציין שאני עושה פעילות גופנית לדיאטה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אם את ביתר משקל מומלץ לחזור ולעלות למינון הקודם. אם את במשקל סביר ניתן להשאר במינון המופחת כל עוד רמות הסוכר בצום נעות בין 90 ל 140

21/12/2016 | 18:56 | מאת: קובי

בדיקת הדם הראתה 117 סוכר הרופא המליצה על כדור ליום , שאלתי האם לא כדאי קודם לנסות שינוי בהרגלי אכילה וספורט או לשלב יחד, והאם אגיע לרמה נורמלית אוכל להיפטר מהכדור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קובי, ניתן לנסות תקופה של מספר שבועות של שינוי הרגלי חיים- דיאטה קפדנית ללא סוכרים זמינים בייעוץ דיאטני ופעילות גופנית יומיומית מתונה, ולבדוק מה קרה לסוכרים בצום ושעתיים אחר האוכל. תמיד אפשר לשלב גם גלוקומין במינון מינימלי אפקטיבי.

20/12/2016 | 18:35 | מאת: מוריס

האם נכון שניתן להוריד רמת סוכר באמצעות שתייה מרובה של מים?

לא

האם אפשר לאכול שוקולד מריר 70אחוז במרכיבים כתוב שמכיל סוכר אם כן כמה קוביות וכמה פעמים בשבוע מבלי שתהיה עליית סוכר. כתוב בשתי קוביות יש 6.8פחממות מתוכם סוכרים 5. בתודה מראש

שלום לך נומלץ לקחת כל יום אבליה של שוקולד מריר עתיר קקאו. זה טוב ללב.

19/12/2016 | 14:34 | מאת: אסתר

שלום לאחר עשרה חודשים של לקיחת 1 גלוקומין ואיזו ערכי סוכר בצום עומד על 101 במעבדה A1C 5.5 משקל שלי נמוך מהמקובל החליטה רופאת המשפחה להוריד לי לחצי כדור. האם זה מעשה נבון? כמו כן ויטמין B12 שלי עומד על 311 והרופאה אמרה לי לקחת תוסף של הויטמין רק פעמיים בשבוע האם זה לא מעט וכמה פעמים בשבוע לקחת אתה ממליץ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אסתר, ניתן להפחית את מינון הגלוקומין כפי שהרופאה שלך ממליצה. יש לקחת וויטמין B12 כל יום עד שהרמות שלו בדם מגיעות למקסימום תחום הנורמה., רמות המומלצות בסוכרת לשיפור ההולכה העצבית.

19/12/2016 | 06:02 | מאת: גלי

שלום רב. אני חולת סכרת בת 64. לוקחת 34 יחידות אינסולין לנטוס 2 גלוקומין ביום. הייתי די מאוזנת והפסקתי מיקרופירין בחודשים האחרונים אני מאוד בלחץ והסוכר עולה. האם לחזור למיקרופירין או שאין קשר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אם אין קונטראינדיקציה רפואית, מומלץ להמשיך בנטילת מיקרופירין במינון אפקטיבי מינימלי של 75 מ"ג כל ערב. במקביל, התייעצי עם הרופא שלך על תרופה להפחתת הלחץ שהוא תורם משמעותי לעליות בסוכר בין השאר.

17/12/2016 | 00:41 | מאת: MIMI

שלום שואלת עבור אבא של חברה. חולה סכרת כתוצאה מסרטן לבלב. צריך להזריק אך לא יכול, כבד ראייה ולכן תלוי באחרים. יש פתרון יצירתי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הפתרון הוא שמישהו יכין לו מראש את המזרק מוכן ומכוון להזרקה, באיזה שהוא שלב של היום לפני ההזרקה.

16/12/2016 | 10:36 | מאת: שמעון

האם ירידה לחצי כדור גלוקומין ביום תהיה לזה השפעה על ספיגה יותר טובה של ויטמין B12 כרגע לוקח כדור וישנה ירידה בויטמין או שעדיף לקחת תוסף ויטמין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שמעון, לכל מי שמטופל בגלוקומין מומלץ לקחת ויטמין B12 באופן קבוע, ולהגיע לרמות המקסימליות של הוויטמין בתחום הנורמה כי הוא דרוש למעבר התקין של הגירוי החשמלי בעצבים בין השאר.

16/12/2016 | 10:16 | מאת: אסתר

שלום רב האם לקיחת 1 גלוקומין ביום ותוסף חומצה פולית 400 מק"ג ביום יכול לגרום לירידת סוכר דרסטית?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. החומצה הפולית אינה מורידה את רמות הסוכר

16/12/2016 | 09:37 | מאת: דפנה

שלום אני לוקחת 1 גלוקומין ביום והסוכר מאוזן אך ישנה ירידה בויטמין B12 לכן אני רוצה להתחיל לקחת ויטמין B12 של פלוריש שיש בו סורביטול האם זה ישפיע על עלית הסוכר? והכדורים הם למציצה מתחת ללשון. האם כדאי לי להתחיל להשתמש בהם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דפנה, אין שום בעיה לנטילת תרופות או ממתקים ללא סוכר ממותקי סורביטול.

15/12/2016 | 15:55 | מאת: סימה

שלום לד"ר קנטר , ואני אחרי ניתוח כריתת אונה ימנית בבולטת התריס. 3 חודשיים אחרי התחלתי טיפול חדש לסוכרת בשם טרוליסיטי השאלה שלי האם אין שום מניעה בהשלכה לניתוח שעברתי עם לקיחת התרופה הנ"ל. ושאלה נוספת האם לאורך זמן נטילת התרופה מגיעים לדיכוי תאבון מוגבר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, טרוליסיטי היא תרופה המשתייכת לקבוצת התרופות משפעלות האינקרטין, והיא אחת מהתרופות האגוניסטיות ל1-GLP. היא שונה מהאחרות בכך שהיא ארוכת טווח וניתנת בזריקה אחת לשבוע במקום כל יום. בשלבים הראשונים של פיתוחה נמצא שהיא גרמה לשינויים ולהופעת גידל של תאי C בתירואיד, אך בניסיונות בקופים מזנים שונים לא הייתה לה כל השפעה על שינויים לא רצויים בתירואיד. למרות זאת הFDA מזהיר שלא לתת אותה למי שבמשפחתו יש היסטוריה של גידולי תאי C (מדולרי קרצינומה) בתירואיד. כמו בתרופות אחרות מקבוצה זו נצפתה ירידה במשקל בהשוואה לתרופות אחרות בשימוש לאורך זמן, וכיום בארה"ב מפתחים זריקה על בסיס זה שתשמש כתרופה נגד תאבון.

14/12/2016 | 14:41 | מאת: חני

שלום רב, שמי חני, בת 57, בעלת עודף משקל רב, מטופלת באלטרוקסין ולגבי הסכרת בג'ינואט פעמיים ביום ואינסולין לוומיר 40 יחידות בלילה ובנוברפיד בוקר וערב, 16 יחידות כל פעם. בעבר היו לי גם 16 יחידות בצהריים אך ירדתי ל 8 או בכלל לא. בחודשיים האחרונים חל שינוי שביצעתי בתזונה שלי. בעקבות זאת היתה ירידה של 2 ק"ג במשקל. לפני 3 שבועות סבלתי מ(וירוס?) הקאות ושלשולים במשך 4 ימים בהם כמעט לא אכלתי כמעט כלום. מאז אותו מקרה, ואחרי שחזרתי לאכול, יש לי תנודות חזקות בסכרת לכיוון היפו. זה קורה המון. אם לא היפו רציני, מגיעה ל 70 או 80. לדוגמה, שלשום בבוקר אכלתי חטיף דגנים ללא סוכר. שחיתי 40 דקות. אכלתי לחמניה מקמח שעור עם גבינה וחביתה מביצה אחת. הזרקתי 16 יחידות. זה היה בעשר. באחת הגעתי הביתה עם רמת סוכר 60. הבוקר לדוגמה אכלתי קרקרים שיפון עם גבינה וריבה ללא סוכר. קמתי עם סוכר בצום 109. הזרקתי בארוחת הבוקר 16 יח' ולפני ארוחת צהריים היה לי 75. לקחתי חצי כפית סוכר מתחת ללשון כי היתי צריכה לצאת עם הכלבים שלי ופחדתי. עכשיו אכלתי סלט ירקות ומנה של פתיתים מקמח מלא עם אפונה וכרוב. לא מזריקה. פוחדת. מה לעשות? חסרת אונים ופוחדת מהיפויים!!! באחד מנם הגעתי ל 54... תודה מראש! חני. הייתי מטופלת שלך לזמן קצר..... זוכרת לך חסד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, שום דבר לא משתולל. פשוט את ממשיכה לקחת מינון קבוע של אנלוגי אינסולין מהיר פעולה ויש להתאים את המינונים מחדש על ידי הפחתת מינוני הנובורפיד. התייעצי עם רופא/מומחה לסוכרת לגבי עדכון המינונים הללו.

13/12/2016 | 23:56 | מאת: יפתח

אני בן 49, סכרת סוג 1, מאוזן בדרך כלל. יש לי סנסור קבוע המשדר בדיקת דם מדי דקה. הבעיה שלי היא שכמעט בכל פעם שאני מנסה לעשות פעילות גופנית (לא מאוד אינטנסיבית - הליכה על הליכון ביתי במהירות של 5-6 קמ"ש) רמת הסוכר בדם מתחילה לצלול. הצלילה בערכי הסוכר מתחילה בדרך כלל אחרי כעשרים דקות של אימון, וכעבור כחצי שעה אני נאלץ להפסיק להתאמן כי אני כבר קרוב מאוד להיפוגליקמיה (או כבר בתוכה). ניסיתי כבר: לעצור לחלוטין את הזרמת האינסולין הבזאלי כשעה או יותר לפני האימון (ועד לסיום האימון); לאכול משהו מתוק (תמרים) לפני תחילת האימון; שילוב של שתי השיטות גם יחד. בדרך כלל זה לא עזר והתרחשה הצלילה שהזכרתי קודם. לפעמים הצלילה לא התרחשה והצלחתי לגמור את האימון. אבל אני לא מצליח לזהות שום חוקיות או סדירות בעניין. זה מרגיש כמו "רולטה". בגלל הבעיה הזאת אני לא מצליח להכנס למשטר קבוע של אימונים ושמירה על כושר גופני. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך העיקרון הוא במקרי פעילות יתר לא לשחק ים האינסולין אלא להגביר את זמינות הפחמימות. מומלץ לך כמו שהרבה ספורטאים סוכרתיים נוהגים, לאכול בננה (בלי קליפה) רבע שעה לפני תחילת האימון.

ם אני ארד לחצי כדור גלוקומין ובמידה וערכי הסוכר יעלו ואצטרך לקחת כדור שלם. האפ האפקט יהיה כמו בהתחלה? האם הירידה לא תפגע ביעילות הכדור בפעם הבאה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ולא

13/12/2016 | 08:05 | מאת: דינה

שלום כשנה אני לוקחת 1 גלוקומין ביום בבדיקות מעבדה של ויטמין B12 נרשמה ירידה והערך עומד על 311. האם עלי להתחיל לקחת תוסף ויטמין ? אני פוחדת שבגלל הגלוקומין ספיגת הויטמין ניזוקה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דינה כפי שכבר נכתב פה בעבר פעמים רבות, נטילת מטפורמין (=גלוקומין=גלוקופאג'=אפופאג') מפריעה לספיגת ויטמין B12 מהמזון, וכל מטופל בתרופות אל חייב לקחת במקביל ויטמין B12. הוויטמין חשוב הן ליצירת הדם והן למעבר תקין של הגירוי החשמלי בעצבים ולכן כל סוכרתי צריך אותו ברמות גבוהות של הנורמה ואצלך זה נמוך.

שלום לפני חמישה חודשים בבדיקת סוכר במעבדה בצום ערכיים 101 A1C 5.4 בבדיקה מאתמול במעבדה לאחר חמישה חודשים בצום ערכיים 101 A1C 5.5 אני בת 57 לוקחת גלוקומין אחד ביום לאחר ארוחת ערב וBMIשלי 18 שזה נמוך שאלתי מה לדעתך אתה ממליץ על המשך טיפול ? האם להוריד את הגלוקומין לחצי? או להמשיך לקחת 1 שלם? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לאור העובדה שאינך שמנה וערכי ההמוגלובין המסוכרר סבירים ניתן לרדת לחצי גדור גלוקומין

09/12/2016 | 06:43 | מאת: מאיר

במכשיר הליברה יש לקבוע טווח התייחסות כגון: 80-140. כל ההתייחסות מתבצעת אח"כ בהתייחסות לערכים שנקבעו מראש. מהם ערכי המטרה שהרופא מציע לקבוע לסוכרתי הנוטל טוג'או וג'נואט ???

שלום לך תחם של 90-140 נראה סביר לגבי ערכים בצום

שלום, לאחרונה נתקלתי בבדיקות של אבי (בן 64). ראיתי שבמרץ האחרון הוא עשה בדיקת העמסת סוכר ולאחר שעתיים התוצאה הייתה 224. כמו כן, באפריל האחרון רמת הגלוקוז בדם בצום היה 221. וכעת בדצמבר האחרון רמת הגלוקוז שלו בדם בצום היה 241. האם יש סיבה לדאגה? האם הוא חייב לקחת תרופות? האם תוצאות אלו מעידות על סכרת? אשמח לדעת מה מומלץ לעשות במצב זה ומה המשמעות של התוצאות הללו. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הערכים ששלחת מראים שכבר במרץ הייתה לאביך סוכרת והממצא אושר בבדיקות בצום לאחר מכן. מומלץ לפנות בדחיפות לרופא המשפחה ולדיאטנית, להתחלת טיפול משולב בדיאטה מתאימה לסוכרת ובתרופות בהתאם.

14/12/2016 | 11:46 | מאת: איציק

רופא המשפחה היה אמור לעבור על הבדיקות ולזמן את אביך לפגישה מזמן. לדעתי ההזנחה גובלת ברשלנות רפואית.

08/12/2016 | 12:00 | מאת: אור שרעבי

דר שלום רב. לאחרונה אני ממש לא באיזון עם האכילה. הסוכר לאחר שינה (צום 10 שעות בערך) בין 50 ל 70. לאחר התקף זלילה 220. מה עושים? אני מיואש מהחוסר איזון הזה ...

לקריאה נוספת והעמקה

הולכים לרופא טוב.

שלום, אני בן 40, חולה בסכרת נעורים, מאוזנת יחסית. אני נדרש לעבור עקירה בשן ותהיתי האם יש רופאי שיניים בעלי התמחות ספציפית (במיוחד לצורך התערבות כירורגית כעקירה) בסכרת או שמא כל רופא שיניים ידע לנקוט בזהירות הנדרשת. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בד"כ כל רופא שיניים מנוסה יכול לבצע עקירות אצל סוכרתי בתנאי שהוא דואג לכיסוי אנטיביטי מתאים. במרכזים רפואיים כמו ברמב"ם וודאי בנוספים יש במחלקות פה ולסת צוותי ן מאומנים לטיפול בחולים עם סוכרת בלתי יציבה, הפרעות קרדיאליות, נפרולוגיות דיאליזה ועוד. יש להתעניין אצלם.

06/12/2016 | 18:48 | מאת: דדו

בבדיקות דם תמיד יוצא לי גלוקוז גבוה ו h1c נמוך. h1c 4.8 גלוקוז 142 ( לפני חודש חזרתי מטיול בארצות הברית של 18 יום שכלל גם שייט של שבוע ומן הסתם הפרזתי באכילה ) האם אני סוכרתי ? ואיך אפשר להסביר את הפער בין הסוגי הבדיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך על מנת לדעת מה מצבך העדכני מומלץ לבצע שוב סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות. אם הסוכר בצום יהיה בין 100 ל 126 ו/או שעתיים אחר האוכל בין 140-200 אזי אתה עם קדם סוכרת.

06/12/2016 | 13:53 | מאת: מירי

שלום רב, אני בת 47, בבדיקת הדם הכלליות שעשיתי רמת הגלוקוז היא 98 אינני אוהבת מתוקים, ושמחה לוותר על מאפים ולחם לסוגיהם ביומיום אני אוכלת בצורה די מסודרת ולמעט 2 תפוחים בבוקר ואחה"צ כארוחת ביניים, ו-3 כוסות נס קפה עם כפית סוכר, אני לא מהמנשנשים. למה הרמה כל כך גבוהה? תודה

07/12/2016 | 17:35 | מאת: ע

שנקרא טרום-סוכרתית עם קצת מאמץ של הורדת סוכר ושימוש בתחליף טבעי הורדת פחמימות קצת פחות פירות וכמובן הורדת 5-10% מהמשקל תוספת ספורט יומי ותחזרי למסלול

05/12/2016 | 18:13 | מאת: דניאל

ד"ר קנטר היקר, אני מטופל בין היתר במטפורמין. הרופא קבע כי אקח מטפורמין 1.5 כדורים פעמיים ביום. סה"כ 2,625 מ"ג. קראתי אצלך שהמינון האפקטיבי המקסימלי הינו 2,000 מ"ג ביממה. מה אדוני מציע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הבעיה בארץ היא שבאופן מסורתי משתמשים במינוני מטפורמין של 850 בכדור ומתעקשים שלא להביא לארץ כמו בחו"ל כדורים של 250/500/1000. נטילת 3 כדורי מטפורמין/גלוקומין/גלוקופאג' מכילה יותר מדי חומר ומעל לצריכה האפקטיבית ומבחינת הפעילות היא זהה לכדורX2 ביום בתוספת חצי כדור נוסף.

03/12/2016 | 10:18 | מאת: אריה

שלום, בן 64,סוכרת סוג 2 מזה 10 שנים. מטופל בפעמיים ביום מטמורפין 850, בבוקר כדור אחד ובערב אחד. לאחרונה ה A1C עלה ל 7.3 וסוכר 170. ביקשתי לבדוק שינוי תרופתי ונרשמה לי תרופת JANUET XR 50/1000 שילוב של מטמורפין וסיטאגליפטין. השאלה לגבי המינון ומועדי לקיחת התרופה. האם לקחת ג'נואט אחד בבוקר ומטמורפין אחד בערב, או שני כדורי ג'נואט בצהרים (לאחר ארוחה עיקרית), או ג'נואט בצהרים ומטמורפין בערב, או אולי ג'נואט אחד בבוקר והשני בערב. מההנחיות של הרופא שלי יצאתי קצת מבולבל , ואודה להבהרת אופן המינון המומלץ במצבי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אריה, ג'נואט 50/1000 הינו שילוב של שתי תרופות- 1000מ"ג מטפורמין עם 50 מ"ג גאלבוס. המינון האפקטיבי המקסימלי של מטפורמין הוא 2000 מ"ג ביממה, ולכן 2 טבליות (בוקר+ערב) מספיקות ואין לשלב בנוסף מטפורמין!

29/11/2016 | 15:20 | מאת: סיוון

שלום. אבי בן 62 סובל מלחץ דם גבוה ומסכרת מזה שנים. ממש לאחרונה עבר התקף לב. הרופא המליץ לו לקחת גאלבוס לייצוב הסכרת אך רציתי לדעת האם יש סיכון במתן התרופה לחולה לאחר התקף לב. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אין כרגע מניעה לטיפול בגאלבוס לאחר התקף לב

שלום. רציתי לדעת עם עליה של 76 בטווח של חצי שעה מהאוכל זה תקין

שלום לך אור כמוב שחשוב לדעת מה הייתה הרמה בצום אך בד"כ זה בתחום הסביר.

08/12/2016 | 01:59 | מאת: אור שרעבי

דר שלום רב. לאחרונה אני ממש לא באיזון עם האכילה. הסוכר לאחר שינה (צום 10 שעות בערך) בין 50 ל 70. לאחר התקף זלילה 220. מה עושים? אני מיואש מהחוסר איזון הזה ...

27/11/2016 | 17:52 | מאת: מומי

שלום, נוטל ג'נואט וטוג'או. לאחרונה חווה תופעה מוזרה. אם בעבר חוויתי עלייה בסוכר אחרי האוכל ואחריה ירידה הדרגתית, הרי שכעת אני חווה קפיצות. יכול לקבל 140, שעתיים אחרי האוכל ואחרי חצי שעה נוספת עלייה של 15 נק' ויותר. ירידה ושוב אחרי דקות עלייה וזאת מבלי שאכלתי דבר ! מה קורה לי?

שלום לך מומי, אלו פשוט שינויים במסגרת האוסצילציות של רמות הסוכר אצלך אך בגדול- הערכים עדיין סבירים ואין צורך לשנות דבר, רק פחות לבדוק- לא צריך כל רבע שעה...

26/11/2016 | 23:45 | מאת: רונית

שלום רב,בצום 116 ,בדיקת סוכר 3 חודשים 5.8 .סוכר בשתן שלילי יש עוד בדיקות שצריך לעשות או שהבדיקה של 3 חודשים מספיקה ?. נחשב לסכרת?צריכה לעשות משהו לשנות הרגלי אכילה?אציין שבהרינות סכרת הריונית מאוזן עי דיאטה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רונית הייתה לך סוכרת הריונית ועתה עברת למצב של קדם סוכרת. כל עוד רמות הסוכר בצום הן בין 100-126 זה עדיין לא סוכרת "של ממש" אך את בסיכון גבוה לפתח סוכרת אם לא תשמרי על אורח חיים בריא, כלכלה ללא סוכרים זמינים, פעילות גופנית מתונה קבועה וביקורת תקופתית של רמות הסוכר בצום, שעתיים אחר ארוחה פחמימתית והמוגלובין A1C.

25/11/2016 | 21:06 | מאת: סבטלנה

שלום, אמא שלי חולת סוכרת, היא מזריקה אינסולין אפידרה פעם-פעמיים ביום, לנטוס בערב לפני השינה. רמת הסוכר בדם מעל 200 כל יום. כשהיא הזריקה 4 פעמים ביום היה 170-180 מינימום כל יום. בנוסף היא חולה אונקולוגית וקשה לה להזריק 4 פעמים ביום. תור לאנדוקרינולוג בעוד חודשיים . האם יש סוגי אינסולין אחרים יותר יעילים ? מה אמורה להיות רמת הסוכר בדם לאחר אינסולין ? האם 170-180 זה תקין לאחר אינסולין ? האם הסכרת יכלה להיגרם כתוצאה מהטיפולים הכימוטרפיים, עירוי של סטרואידים כחלק מהטיפול ? הסוכרת החלה לאחר הטיפולים . מה ניתן לעשות במצב הזה על מנת לאזן את הסוכר ? אני ממש לא יודעת מה לעשות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ניתן בהתייעצות עם רופא/ממחה לסוכרת להעבירה משילוב של לנטוס ואפידרהX3 לשתי זריקות ביום של תערובות אינסולין ביחסים של 30/70 או 50/50 כפי שהרופא המטפל יתאים לה ובכך היא תקבל רק שתי זריקות ביום. רמות של 150-180 משך היום הן סבירות לחולה במצבה. מתן סטרואידים בכמות לתקופות קצרוטת יכול להעלות את הסוכר ןיש להערך לכך על ידי הגברה מותאמת של רמות האינסולין. כל זאת בשיתוף וייעוץ הרופא/מומחה המטפל.א

25/11/2016 | 06:40 | מאת: דינה

שלום האם מריחת קרמים על הגוףצ למינהם כגון קרם ידיים קרם גוף וכול.. מעלים סוכר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מריחת קרמים רגילים אינה משפיה על רמות הסוכר. שמו במשחות/קרמים בצורה מוגזמת המכילים קורטיזון או סטרואידים מכמות גדולה עלולים לפעמים להשפיע.

20/11/2016 | 00:08 | מאת: ד

שלום, היה חשד שטרגלודק מגביר את הסיכון לתופעות קרדיווסקולריות. אם יתברר שזה אכן המצב, מהו המנגנון שעלול לגרום לכך? תודה.

שלום לך בשלב זה אין כל הוכחה שטרגלוטק מזיק למערכת הקרדיוווסקולרית.

19/11/2016 | 06:33 | מאת: עדי

בת 43 .בשנה האחרונה כשאני עושה בדיקות דם הסוכר שלי עומד על 91 לאחר צום תמיד עמד על 85 .הומגלובין מסוכרר5.4. אוכלת הרבה סיבים ערך גליקמי נמוך וממעטת בסוכרים זמינים עושה צעידה 5 פעמים בשבוע. אמא חולת סוכרת. אוכלת כשעה לפני השינה פחמימה עם שומן. האם יש דרך נוספת להוריד סוכר בצום בבוקר. יש לי תחושה שהוא עולה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בשלב זה רמות הסוכרים שלך וההמוגלובין המסוכרר (HBA1C) הם לחלוטין בגדר הנורמה. אם את חוששת מעליות שמרי על כלכלה ללא סוכרים זמינים.

19/11/2016 | 05:24 | מאת: מאיר

שלום, נוטל טוג'או - 38 יח' ופעמיים ביום ג'נואט. עוקב באמצעות ליברה. מקפיד באוכל-מאוזן. כאשר הולך למסעדה/אירוע ואפילו אם נמנע ומנסה לשמור, מגיע אחרי שעתיים וחצי מסיום הארוחה ל- 270 (!) עקשן ודי יציב. ואז יש לי שתי אפשרויות: א. לקחת מראש נווונורם - 0.5 מ"ג. שמשפיע יפה, אך אני ממשיך לרדת את מתחת ל- 80 ברצף ואני חייב לשבור את זה עם סוכר. ב. להגיע הביתה. לצאת להליכה של לפחות חצי שעה (בדר"כ מאוחר בלילה) ואז לחוות ירידה הדרגתית עד הגעה לערכים שפויים. איזו חלופה להעדיף ???

שלום לך עדיף לשמור במסעדה שלא לאכול פחמימות זמינות ולהמעיט בפחמימות המורכבות למנוע את תגובת העליה של הסוכר אחר הארוחה החריגה.

17/11/2016 | 06:32 | מאת: חימון

גילו לי סוכרת .נתנו לי גלוקומין .יש לי הרבה שלשולים תוך כמה זמן הסוכר מתאזן רפא גריניד מאזן יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אם אתה משלשל מגלוקומין יש להפסיק את נטילתו להתייעץ עם הרופא שלך באשר לתרופות אחרות דוגמת ג'נוביה או גאלבוס. רפאגליניד צריך לקחת לפני הארוחות ולהתאים את המינון שלא יפול הסוכר. פנה לרופא/ממחה המטפל בך ליעוץ והכוונה.

15/11/2016 | 14:49 | מאת: הילה

אני עוזרת לקשיש בן 91 שיש לו סכרת מטופל בכדורים דיאטה וזריקות...לפני שנתיים קטעו לו את הזרת בגלל פצע. עכשיו ברגל השנייה בכף הרגל מתחת לזרת יש פצע ( בור) גדול הרגל נפוחה ומסביב לבור העור נהיה לבן ומתפורר וזה הולך ומחמיר, נתנו לו אנטיביוטיקה ואיזה מין אצה ששמים בתוך הפצע אבל אי אפשר לקבוע תור לרופא סכרת מהיום להיום ואני לא יודעת מה לעשות לחבוש ולחכות לרופא??? לקחת אותו לבית חולים

15/11/2016 | 12:23 | מאת: דניאל

דוקטור יקר, האם עליית רמת הסוכר בדם בזמן מחלה אופיינית רק לסוכרתיים? ואם היא מאפיינת את כלל האוכלוסייה, האם אצל הסוכרתיים העלייה היא דרמטית יותר? חן חן לכהן הגדול...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עלית סוכר קלה מתרחשת גם בלא סוכרתיים, למשל בעת התקף לךב בחדר המיון הסוכר גבוה יחסית, ואף משמש סיוע לאבחנה שהחולה עבר ארוע. בסוכרתיים העליה היא משמעותית ובולטת יותר בעת מחלה המהוה סטרס לגוף התשובה באיחור כי קיימת תקלה במערכת שלא אפשרה להשיב עד כה

10/11/2016 | 13:57 | מאת: גיל

האם כדור גארדינס יכול לחולל פלאים בשבוע מרמות של 400 ל 120 תודה

בדרך כלל לא--אין נסים ונפלאות התשובה באיחור כי קיימת תקלה במערכת שלא אפשרה להשיב עד כה

10/11/2016 | 09:41 | מאת: יפעת

לום וברכה לפני כשבוע 2.11.16גילו לי סכרת 290 לא מטופלת ולחץ דם גבוה 200\110 ב6ימים האחרונים מתאזנת עם דופלקס ללחץ דם מאוזן כרגע ב"ה .ואינסולין אחד טוג'ו לפני השינה ואינסולין נובומיקס 3 פעמים ביום לאחר 3 הזרקות .במדידה 90 סוכר בבוקר . יש לי רטינופתיה ותחושת ראיה לקויה אחרי הבדיקה שנעשתה לי אתמול ע"י הרופאה . מה דעתכם? האם אני יכולה כבר עתה לקבל איזו הקלה בתנאי העבודה?{אני מורה} אני רואה מטושטש האם משקפיים יעזרו לי?. האם יש טעם בלהגיש תביעה לביטוח הלאומי ? אני נואשת מעוד . תודה לעזרתכם אולי תוכלו לעשות לי סדר בדברים יפעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל עוד הסוכרת אינה מאוזנת ויש לך ערכים גבוהים זה משפיע על הקמירות של עדשת העין והראיה מטושטשת. בשלב זה חכי עם המשקפיים. אם אין לך מחלות רציניות נוספות אין טעם לנגיש לביטוח הלאומי בשלב זה, כי הנכויות בגין עיניים השתנו [לרעת הסוכרתיים] ורטינופתיה סוכרתית עכשיו אינה מקנה נכות באחוזים. התשובה באיחור כי קיימת תקלה במערכת שלא אפשרה להשיב עד כה

08/11/2016 | 11:51 | מאת: מושון

שלום רב ד"ר אני בן 67 סוכרתי ולא כל כך מאוזן אני נוטל 1 כדור אמריל 4 מ"ג 1 כדור אספרין 1 כדור רמפריל 5 מ"ג 1 כדור ג'נורט+זריקות לבמיר 60 יח+נובורפיד 30-34 יח עם כל התרופות אני לא כל כך מאוזן שאלתי האם נכנסו לסל תרופות חדשות בנושא הסכרת והאם יש משהו יותר חזק מכל התרופות והזריקות שאני לוקח התרופות האלה כבר אני לוקח מזה שנים ולא עוזר במיוחד שאלתי את הרופאה שלי בנושא היא מתחילה להתווכח איתי ואין לה שום ידע בנושא התרופות האלה ניתן לי לפני הרבה שנים תודה על המידע

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2016 | 14:27 | מאת: איציק

1. תחליף רופאה. 2. שאל את הרופא החדש שלך על מעכבי SGLT2 , ייתכן שהם יועילו לך.

שלום לך, אין טעם למי שלוקח נובורפיד 3 פעמים ביום לפני הארוחות לקחת גם אמאריל או ממריץ לבלבי כלשהוא אחר. האינסולינים שאתה לוקח הם טובים כל עוד אתה במעקב ניטור רמות הסוכר על פני הממ ומאזן את המינונים במידת הצורך כל יומיים שלושה.

07/11/2016 | 07:09 | מאת: מאיר

הנוהל הוא לעלות 2 יח' טוג'או אם הממוצע בבוקר הוא מעל 150. עד איזו רמת אינסולין מותר להגיע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ככל שנדרש....

07/11/2016 | 00:23 | מאת: חן

שלום רב ד"ר בעלי בן 41 אובחן לאחרונה בסכרת חדשה התסמינים יובש בפה,ירידה במשקל במרפאת סכרת יש חשד לסכרת מסוג lada הוא שומר ומקפיד מאוד על אורח חיים בריא דיאטה לסכרת ופעילות גופנית הומלץ על תרופה שנקראת גלוקומין 3 פעמים ביום ערכי הסוכר שלו 150-110 בשעות הבוקר שהוא קם לפני הארוחה ערכי הסוכר 150 הומלץ לו לקחת בערב 2 כדורי גלוקומין בנוסף כאשר ערכי הסוכר 110-100 בעלי לא נוטל כדור..מחשש שירד לו הסוכר מתחת ל70 האם הוא אמור לא ליטול כאשר הסוכר מאוזן באופן סביר? אודה מאוד לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2016 | 14:29 | מאת: איציק

גלוקומין לא מוריד את הסוכר נקודתית אלא יש לו השפעה ארוכת טווח. בעלך צריך לקחת את הגלולות בהתאם להוראות הרופא בלי קשר לרמת הסוכר הרגעית שלו.

שלום לך, השאלה הראשונה היא האם באמת יש לבעלך סמנים וממצאים בכיוון של לאדה. לאגה היא סוכרת במבוגרים שבה יש הרס וירידה של תאי הלבלב, כמו בסוכרת מסוג 1 בצעירים וילדים. במקרים אלו בדיקת C-PEPTIDE תראה על פעילות נמוכה או חסר פעילות לבלבית, וכן מוצאים עדות לנוגדנים בדם כנגד תאי לבלב, אנטי GAD, ואנטי אינסולין. בחלק מחולים אלו, בשלבים הראשונים כאשר יס פעילות לבלבית נמוכה (בניגוד לסו 2 שם היא גבוהה)מטפלים בתרופות כגלוקומין. תרופה זו לא מורידה את רמות הסוכר אלא מונעת את עלייתו ובד"כ לא גורמת להיפו. בשל זה כדאי לשקול שימשיך בגלוקומין ללא פחד 1X3 ביום ולא בערב.2+1

שלום רב ד"ר אבא שלי בן 62 ברקע סכרת מסוג 2 ויתר לחץ דם עבר ניתוח שרוול לפני 5 שנים מצב הסכרת אינו מאוזן.. ערכים של 250-150 לעיתים מתאזן לאחר זריקות אינסולין אינו מפקיד על אורח חיים בריא ודיאטה ..ולא מעשן כבר כבר ימים שהוא סובל משיעול נבחני יבש היה לו חום 38.5 לאחר נטילת אקמול ירד החום ל37 סובל מקצת נזלת וקצת צרבות ונוטל כדור לנטון אנחנו מאוד מודאגים לגבי השיעול שלא עובר 3 ימים משתעל ממש כל היום האם יכול להיות קשור לסכרת? או תופעת לוואי של התרופות? גלוקומין ואינסולין ותרופה ליתר לחץ דם איני זוכרת את שמה או שמא זה מחלה ויראלית? הוא עבר חיסון נגד שפעת לפני חודש וחצי אודה לעזרתך בהקדם האפשרי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, יש כמה תרופות ללחץ דם הנותנות שיעול יבש, אך ללא חום. אם השעול נמשך יש לקחתו לבדיקה לרופא המשפחה שיאזין לריאות, אולי יצלם אותו צילום חזה וכן הלאה. קצת קשה לשמוע את השיעול ולהתרשם באינטרנט...

06/11/2016 | 19:37 | מאת: מנחם

חדש בנושא. לוקח טוג'או וג'נואט. אחרי הארוחות עולה ברמת הסוכר ואחרי שעתיים - שלוש מתחיל לרדת. הירידה איטית אך רצופה. כל הזמן הסוכר יורד ויורד. אני מאזן ע"י אוכל כשמגיע ל- 80 - וחוזר חלילה. ההרגשה היא שאם אדלג על ארוחה, או אדחה אותה, אכנס להיפו. האם זה המצב אצל חולי סכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מנחם, לסוכרתיים מומלץ לאכול לפי שיטת ה 3+3 כלומר- 3 ארוחות עיקריות, 3 ארוחות ביניים קלות, ושבשום מצב לא תעבורנה 3 שעות ללא אכילה.

05/11/2016 | 09:09 | מאת: אסתר

שלום 1. כמה שעות צריך לצום לפני בדיקת סוכר בצום בבוקר? 2. האם מותר לשתות מים מינרלים לפני הבדיקה?

08/11/2016 | 14:30 | מאת: איציק

1. שמונה שעות. 2. כן.