פורום לופוס

מחלת הזאבת (לופוס, SLE) הינה מחלה אוטואימונית בה ויסות המערכת החיסונית משתבש. בדומה למחלות אוטואימוניות אחרות, במהלך מחלת הלופוס הגוף מייצר נוגדנים עצמיים העלולים לתקוף רקמות שונות בגוף ולהוביל לתהליך דלקתי מקומי. במסגרת פורום לופוס, יענו ד"ר דפנה פארן וד"ר יונתן וולמן, על שאלות בנושאים שונים כולל: אבחון מחלת הזאבת, טיפולים למגוון ההסתמנויות המאפיינות מחלה זו, תכנון הריון אפשרי ומעקב בעת הריון ולאחר לידה. .
552 הודעות
535 תשובות מומחה

מנהלי פורום לופוס

המענה בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ולפגישת ייעוץ אישית בינך לבין הרופא המטפל.
16/05/2015 | 10:28 | מאת: איילה

היי, לפני כ15 שנים הייתה לי פריחה במצח, רופאת עור חשדה כי מדובר בלופוס, היא לקחה חי ביופסיה מהמקום, עד שהגיעה תשובה הפרימה עברה . הרופא. קראה לי וסיפרה לי באופן חד משמעי כי כני חולהבמחלה. נבהלתי ככ ולא בדקתי כלום. מאז ועד היום אני אישה בריאה ללא כל סימנים מיוחדים, אבל עם חשש תמידי שאולי היא אכן צדקה וזה עלול לנתעורר ( אני היום בת חמישים) ועכשיו השאלה- ברצוני לעשות הזרקת וטוקס ומילוי בפנים, השאלה אם זה יכול לעורר משהו, אני מציינת שוב. לא יודעת אפחלו אם יה חי משהו כי מאז חוץ מחשש פנימי. הייתי בריאה לחלוטין, תודה

16/05/2015 | 11:48 | מאת: איילה

היי, האם עלי לפנות לרופא כדי לנסות לדחול זאת, או להשאיר את הממב כמו שהוא עם חשש פנימי בלב אך ללא כל סימנים, לאיזה רופא עליי לפנות? תודה

הי, אחלק את התשובה לשתיים: 1- באופן עקרוני אין הוראת נגד לטיפולים שציינת בחולי לופוס. תמיד עולה השאלה האם המחלה תתלקח כתוצאה מהפרוצדורה אבל אין על כך תשובה. צריך לדון על כך עם רופא עור מומחה למחלות אוטואימוניות. 2- שאלה יותר חשובה היא האם את אכן חולה בלופוס. לכן, המלצה שלי היא לפנות להערכה ראומטולוגית מסודרת. בהצלחה

07/05/2015 | 23:17 | מאת: נסטיה

שלום אני נסטיה, בת 22 מאובחנת בלופוס מגיל 15. השבוע קיבלתי התקף נוסף. (בפעם השמינית בערך מאז שהראשון היה בגיל 16 בערך) ההתקף מתבטא בהתחלה בתחושה של שריר תפוס בגב, אם כל מאמץ או תזוזה, הליכה שאני עושה הכאב מתחיל להתגבר. (גם אם אשב במקום במשך מלא זמן ולא אעשה כלום, הכאב מתגבר מעצמו באיטיות) וכעבור לא הרבה זמן אני מוצאת את עצמי כפופה עם קושי חזק לנשום. הכאב הוא בעצם לחץ חזק על הגב והחזה ביחד שמתעצם ומגיע לאיזור הצוואר ואף הלסת. במצב הזה אני לא יכולה לנשום בכלל בשכיבה או על הבטן או על הצד. רק לשבת בכפיפות ולנשום נשימות קטנות. בכל פעם שפניתי למוקד/מיון/סניף קופ"ח הבדיקות שנעשו היו תקינות- (בדיקות דם די כלליות א.ק.ג וצילום חזה) לפני חצי שנה היה לי את אותו ההתקף. אחרי שזה עבר לי פניתי לרופא המומחה שלי והוא שלח אותי מידיית למיון, שוב. במיון הרופא קבעה כי מכיוון שהבדיקות תקינות ואני סטודנטית שנה א' אז זה בעצם התקף חרדה הנגרם מהרבה לחצים והמליצה על אופטלגין במידה והכאב יחזור. השבוע פניתי לטרם מאותו הסיבה וכצפוי הוא די צידדה את הרופא מהמיון. העיניין הוא, שאני לא בחרדה! חד משמעי. אילו בדיקות עלי לעשות או מה עלי לעשות בכדאי לדעת מה גורם לבעיה, וכמובן את הפתרון למצוקה שלי?

הי נסטיה. בדרכ כשמופיעה התלקחות של לופוס, ישנם מספר סימנים המעידים על כך: התלונות של המטופל, ממצאים בבדיקה גופנית וכן שינויים מסוימים בבדיקות המעבדה. כחולת לופוס את אמורה להיות במעקב של ראומטולוג ובמקרה של שאלות או חששות, כדאי לפנות אליו לייעוץ כדי שיבדוק במה מדובר ובהתאם יחליט על הברור. לגבי התיאור שלך קשה לי להתרשם שאכן מדובר בהתלקחות של לופוס. כפי שכבר כתבתי, צריך להשלים את התמונה עם בדיקה גופנית ואולי בדיקות מעבדה. מקווה שעזרתי! בהצלחה

12/04/2015 | 19:07 | מאת: עופר

שלום רב לפני 11 חודשים הותקפתי ע"י נשא HIV, שהזריק לי דם בישבן( נראו "שבילי דם" מתחת לעור ופצע שהגליד לאחר שבועיים)- קיבלתי טיפול מונע ל-HIV, לאחר 3-4 שבועות היו המון תסמינים: בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, לימפוציטים מעל הנורמה, חוסר תיאבון, חולשה , כאבי בטן, תחושת "בעירה" באיזור הכבד,פריחה בצורות שונות, פצעים בפה+כיב אדום ועיקצוץ נוראי בפנים, ניבדקתי לאחר 3 חודשים ל-HCV נוגדנים+PCR-שלילי, ל-HIV ניבדקתי מס' רב של פעמים, החל מ-4 שבועות לאחר חשיפה ועד עכשיו(11 חודשים) לאחר החשיפה-שלילי.(עשיתי גם בדיקת PCR ל-HIV- שלילי) החל מחודשיים לאחר האירוע רגליי "שורפות" כמו אש קוצים, כמו שדורך על אבנים, עיקצוצים במיוחד כפות הרגליים, כאב , צריבה, שריפה, שמקרין לכיוון השוקיים, תחושה לא נעימה ברגליים כמו חום, קור, וכל מגע לא נעים לי, הופניתי ע"י נורולוג לביופסייה בשאלה של הסיבים הדקים, התגלה נירופתיה , ירידה בכמות הסיבים הקטנים שיכול להיגרם בשל מחלה דלקתית אוטאימינית, בה מערכת החיסון תוקפת את מערכת העצבים הפריפרית(ההיקפית) כמוכן כבר יותר מ7 חודשים בלוטות לימפה בשני בתי השחי(התגלה ב-US בקטר כ-2 סמ ) כפות ידיים אדומות מוכתמות במיוחד בערב, בספירת דם :ESR 14, RBC והמטוקריט נמוכים ממש לאחר חודש מהאירוע, בבדיקה אחרונה RBC 4.41, המטוקריט 40.2, הומוגלובין 13.5(לפני האירוע היה 14.9) כבר נואש, לא יודע במה מדובר לאחר שנישלל סופית HIV, הייתכן שמדובר בלופוס? איזו מחלה דלקתית אוטואימונית עליעופרעופרי עוד לבדוק? לאיזה רופא לגשת, הייתי אצל זיהומולוג שלא ידע לומר לי...

עופר שלום, אופי התסמינים שתיארת ברגליים אכן מתאים לנוירופתיה בעצבים היקפיים. הסיבות לכך מגוונות וכוללות גם הפרעה אוטואימונית. תיתכן נוירופתיה היקפית בלופוס אם כי זה לא ביטוי שכיח בלופוס. אם זה מתפתח כביטוי ללופוס לרוב יש ביטויים נוספים של פעילות המחלה. למרות התזמון שזה התפתח לאחר חשיפה אפשרית לזהום, הסתמנות זו לרוב איננה אופיינית למחלה זיהומית. מומלץ לפנות להערכה רחבה יותר של נוירולוג וראומטולוג.

06/06/2015 | 09:09 | מאת: עופר

שלום, בנוסף לתחושת "שריפה ברגליים" בבדיקה אחרונה התגלה אנמיה, בספירת הדם אחרונה(כשנה לאחר חשיפה: הומוגלובין ירד ל-12.6(לפני האירוע היה 14.9) Hematocrit 38.4(לפני האירוע היה 44) RBC 4.18(לפני האירוע היה 4.75) WBC ירד ל-5 (כל חודש ממשיך לרדת,לפני האירוע היה 6.6), פריטין-16 הומטולוג נתן לי בדיקת גסטרו ותוספת ברזל. האם עליי להיבדק ע"י ראומטולוג? האם ניתן לקבוע למכון באיכילוב ללא הפנייה מרופא ובתשלום? כמובן אביא תוצאות בדיקות דם, אולטרסאונד של בלוטות הלימפה וכו'...

06/04/2015 | 09:26 | מאת: עידן

לפני שלוש שנים התנפחו לי הפנים והיתה לי אדמומיות חזקה ופצעים אך לא בצורת פרפר. בבדיקות דם ana חיובי anti ds dna חיובי. יש לי עייפות שבאה לפעמים לתקופה קצרה ונעלמת. הרופאים אמרו שאין מספיק פרמטרים כגי לזהות שזה לופוס ושלחו אותי לעשות ביופסיה מהפנים שזוהתה כרוזציאה עקב דמודקס. קיבלתי כדורים ומשחות ואכן האדמומיות והפצעים נעלמו אך הנפיחות באה והולכת. הרופא אמר שהדבר היחיד שמפריע לו זה anti ds dna ,אופייני ללופוס אבל אם כבר שלוש שנים לא היה שום שינוי בסימפטומים אז מזה אומר? מה אני אמור לעשות עם הנפיחות? יש לי גם נפיחות מתחת לעין ימין והרופא אמר לי שאין לו עוד רעיונות. לקחתי במשך שנה וחצי פלקווניל אבל לא ראיתי שיפור או החמרה במצב. האם יש מצבים שיש נוגדני dna ופשוט חיים עם זה? בלי לופוס?

עידן שלום, ראשית קבל את התנצלותינו על העיכוב במענה. לצערי היתה תקלה באתר. אתה מתאר תפרחת בפנים שאובחנה כרוזאציאה ואכן תפרחת זו יכולה לחקות לופוס וחשוב מאד שהעמידו אצלך אבחנה נכונה וטופלת בהתאם עם הטבה. נפיחות בפנים איננה תופעה ספציפית ללופוס וזה דורש ברור. זה מעלה אבחנה מבדלת כולל אפשרות של מעין תגובה מסוג אלרגי. כדי להעמיד אבחנה של לופוס דרושים מכלול של ממצאים/ תסמינים קליניים וממצאי מעבדה ולא ניתן להעמיד אבחנה על סמך בדיקת מעבדה בודדת של anti dsDNA חיובי. אמנם בדיקת anti dsDNA אופיינית ללופוס אך בבדיקות המעבדה הזמינות היום בקופ"ח דרושה לעיתים קרובות בדיקת אימות שאכן מדובר בבדיקה חיובית. אם אתה לא נמצא במעקב ראומטולוגי כעת מומלץ לפנות להערכה ראומטולוגית. כהסבר כללי- במידה ולאחר הערכה מלאה יתברר שמדובר בלופוס בהחלט תיתכן מחלה שקטה / רדומה שנים. מקובל בד"כ במקרים אלה לתת טיפול אחזקה בפלקווניל בלבד ולעקוב.

31/03/2015 | 18:12 | מאת: סיגל

דר פארן שלום רב, בהמשך להתכתבויות שלנו בפורום זה, מאובחנת עם לופוס מזה 7 חודשים נוטלת פלקוניל ומרגישה טוב. לאחרונה חזרתי על הבדיקות וחלבוני המשלים ממשיכים לרדת. בבדיקה חדשה של אסוף שתן הממצאים החריגים הם: חלבון 168 הנורמה עד 150, פותסיום 132 הנורמה עד 125 וה ph strip 8 האם זה אומר שהמחלה מתקדמת? האם דורש טיפול ובדיקות נוספות? אסוף שתן לפני שבעה חודשים היה תקין. תודה מראש

סיגל שלום ראשית קבלי את התנצלותינו על העיכוב במענה. היתה תקלה באתר. ממצאי השתן שתיארת אינם מעידים על התלקחות המחלה. ערך החלבון שציינת- 168 מ"ג ליממה הוא פרקטית תקין. עם זאת אנחנו כן נוטים לעקוב מקרוב יותר אם יש דינמיקה בערכי המשלים. חשוב לציין כי לעיתים יש תנודות קלות כך שירידה קלה תיתכן לא משמעותית אם בבדיקה חוזרת זה עולה. אני שמחה שאת מרגישה טוב ונראה מהנתונים שציינת שדרוש בשלב זה המשך מעקב קליני ומעבדתי. תדירות המעקב תקבע ע"י הראומטולוג העוקב אחריך, על פי תסמינים ומכלול ממצאי המעבדה.

11/03/2015 | 19:28 | מאת: אירית

שלום. פעמיים ברצף נמצא anti dna חיובי וANA חיובי שנבדק בelisa. בפעם השנייה נבדק בנוסף גם ANA בשיטה פלורסנטית והתקבל שלילי. מה אני אמורה להבין מזה??

אירית שלום, אכן יש הבדל ברגישות וספציפיות של בדיקות מעבדה הנעשות בשיטות שונות. ממצא של ANA חיובי בשיטת Elisa ובהמשך שלילי באימונופלורסנציה מצביע על כך שהבדיקה ככל הנראה שלילית. ואילו בדיקת אנטי DNA הנמצאת חיובית בשיטת Elisa דורשת בדיקה נוספת לאישור בשיטה אחרת. במרבית המעבדות בדיקת האישור נעשית בשיטת קריטידה ומדווחת, כ- antidsDNA conf ( כלומר antidsDNA confirmation). שאלתך התייחסה לממצא מעבדתי אך חשוב להדגיש ככלל שממצאי מעבדה הם כלי עזר ופרוש משמעות תוצאת מעבדה צריך תמיד להעשות בהקשר למכלול ההסתמנות הקלינית.

15/04/2015 | 09:47 | מאת: אירית

שבו ana שלילי אך הanti dna חיובי? כלומר הראשון לא שולל בהכרח את השני? אין לי תסמינים קליניים למעט כאבי עצמות שמגיעים במנוחה (ולא אחרי מאמץ), ועוברים כעבור כמה שעות. הכאבים הללו הופיעו רק בחודשים האחרונים, בערך מאז שהתחלתי לקחת פלאקווניל. אשמח לשמוע דעתך לגבי מצבי מכיוון שהתור לראומטולוג רק בעוד חודשיים.

10/03/2015 | 14:36 | מאת: סבטלנה

שלום, לבת שלי יש לופוס,גילו ליפני שבוע.היום יש לה גירודים מאוד חזקים בכף הרגל.האם יש קשר ללופוס? תודה

הי. גירודים ופריחה יכולים להיות חלק מהסתמנות של לופוס אולם לזכור שיש עוד סיבות (אלרגיה/גירוי מקומי, פטרת ועוד). עם העור הוא ביטוי (או חשד לביטוי) של המחלה כדאי לפנות לרופא עור. בהצלחה!

הי. גירודים ופריחה יכולים להיות חלק מהסתמנות של לופוס אולם לזכור שיש עוד סיבות (אלרגיה/גירוי מקומי, פטרת ועוד). עם העור הוא ביטוי (או חשד לביטוי) של המחלה כדאי לפנות לרופא עור. בהצלחה!

12/03/2015 | 09:16 | מאת: סבטלנה

תודה לתגובה . הינו אצל רופא עור,זה לא פטריה,לא אלרגיה לדעתה. הינו במיון,לפי בדיקת דם טרומבוציטים עולים (מקבלת סטרואידים).הבעיה שברגה שילדה מתחילה לדרוך על הרגל יש גירוד וכאב ,סימנים אדומים וטיפה סגולים (לפי רופא במיון לא שתף דם).

הי, ובכן, במידה ויש חשד לפריחה הקשורה ללופוס, צריך להסתכל על עוד פרמטרים: האם יש התלקחות של מערכות נוספות בגוף (למשל כליות) והאם ישנם סימנים של התלקחות בבדיקות המעבדה (נוגדנים, ספירת דם, בדיקת שתן וכו). במידה והכל תקין (כלומר התשובה שלילית לדוגמאות שנתתי) והעור הוא הסתמנות היחידה, בנוסף להערכה אצל ראומטולוג, כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא עור שמתמחה במחלות אוטואימוניות. בהצלחה.

03/03/2015 | 10:35 | מאת: כרמי

ערב טוב דר אבחנה של dissecting cellulitis of the scalp, מעל כמה שנים יכולים לעורר כאבי פרקים ונוגדנים אוטואומניים?? כמה מעל 3 שנים לא מצלחים לפתור לי את הבעיה הזו , אין תרופה של נתנו לי, עקב כאבי הפרקים והנוגדנים האוטואומניים היה חשד ללופוס, אך כל הראומטלוגים טענו שזה מהפולוקוליטס הקשה שיש לי בקרקפת, אשמח להכוונה לאין עלי לפנות לפתור את המצוקה הזו, היא הרסה לי את החיים, אני בן 33 בריא ללא מחלות בדיקת דם נעשת בקופת חולים Ana חיובי Dna שלילי Rnp חיובי Sm היה חיובי רק בשתי בדיקות הראומטלוג שלי מבית חולים במי ציון שלח אותי לבדיקות דם בנושא בטענה שהם יותר אמי ית בבית החולים ויצא Ana חיובי Rnp חיובי Ssa חיובי לציין אני מטופל בפלאקווניל ואני לא רואה שהוא עוזר לי

הי, מתנצל על העיכוב (המשמעותי) בתגובה. המחלה העורית שתיארת אינה מוכרת לי. בסקירת ספרות זריזה שערכתי ההקשר ה"ראומטולוגי" היחידי שמצאתי היא דלקת מפרקים מסוג spondyloarthritis, שעל פי הנתונים שכתבת זה לא המקרה המדובר. הסרולוגיה שציינת חיובית במקרה שלך יותר מתאימה למחלות אוטואימוניות של רקמת החיבור. מחלה העור עצמה קשורה לזיהום מקומי. עולות שתי שאלות עיקריות: 1- האם האבחנה של מחלת העור שלך נכונה? 2- האם ישנם אלמנטים נסתרים של מחלה אוטואימונית שקיימת ללא קשר למחלה העור? כדי לענות על השאלות צריך: 1- לשקול רביזיה על הפתולוגיה מביופסיית העור 2- לערוך סקירת מערכות מקיפה כדי לראות האם ישנם איברים אחרים בגוף פגועים ממחלה כלשהי (למשל, הכליות) מציע, לסיכומו של דבר, לפנות להערכה נוספת של ראומטולוג + רופא עור במתמחה במחלות אוטואימוניות. בהצלחה

27/02/2015 | 19:48 | מאת: סיגל

אובחנתי לפני חצי שנה כבעלת לופוס בשל כאבי פרקים ונוגדנים בדם: ANA', פקטור ראומטי, SSA RO' SSA52 ואנטי קרדיוליפין גבוהים וחלבוני משלים נמוכים. מזה חצי שנה אני לוקחת 400 מ"ג פלקוניל וחשה בטוב. לפני כשבוע חזרתי על בדיקות הדם לקראת בקורת. כמות ה ssa ro עלתה מ2 בתקופת ההתפרצות והיא כעת על 2.8 כנ"ל גם לגבי SSA52. בנוסף, חלבוני המשלים ירדו עוד יותר כאשר ה C4 שבזמן ההתפרצות היה 7 כעת הוא 4 גם הC3 ירד. האם זה אומר שמצב המחלה החמיר (כאמור אני חשה בטוב עם הפלקוניל). האם עליית הנוגדנים וירידת המשלים באופן משמעותי דורשת טיפול נוסף? תודה מראש.

שלום סיגל, ראשית משמח לשמוע שאת מרגישה טוב תוך טיפול בפלקווניל. עליה ברמת נוגדני anti Ro ו- anti SSA52 איננה מהווה מדד לפעילות המחלה ולרוב כאשר נוגדנים אלה נמצאים חיוביים הם נותרים חיוביים ולא דרוש מעקב אחר הרמה. רמות משלים C3 C4 כן מהוות מדד למעקב והן עלולות לרדת בעת מחלה פעילה. עם זאת יש מטופלים הסובלים מלופוס שרמת המשלים נמוכה אצלם באופן תמידי גם ללא מחלה פעילה. במקרה שאת מתארת החלטה על שינוי בטיפול תלויה במכלול הממצאים הקלינים והמעבדתיים ואיננה מתבססת רק על ממצא של ירידה במשלים. אם אין כל תסמינים וממצאי מעבדה נוספים המעידים על התלקחות לרוב מקובל לחזור על המעבדה ולעקוב מקרוב. הראומטולוג העוקב אחריך יוכל להעריך את מכלול הנתונים.

06/03/2015 | 18:50 | מאת: סיגל

ד"ר פארן, תודה על תשובתך. בהמשך להודעה הקודמת שלי, קיבלתי כעת תשובות מעבדה נוספות לפיהן: HCT וRBC נמוכים מהנורמה וMCH ו MPV גבוהים מהנורמה. מבחן קומבס היה חיובי. ההמוגלובין תקין ועומד על 13.4 האם נתונים אלו מעידים על אנמיה המוליטית?תודה מראש.

31/03/2015 | 15:50 | מאת: סיגל

ד"ר פארן שלום רב, בעקבות משלים נמוך כפי שציינתי במייל הקודם, נתבקשתי לעשות אסוף שתן. התוצאות החריגות שהתקבלו היו: פותסיום 132 הנורמה עד 125 ופרוטאין 168 כשהנורמה עד 150 PH U STRIP היה 8 כשהנורמה עד 7.8. האם תוצאות אלו מעידות על התקדמות המחלה? האם דורש טיפול או בדיקות נוספות? תודה מראש.

24/02/2015 | 04:17 | מאת: משה

היום קבלתי תוצאות בדיקת-דם -"לופוס", PTT-LAC-40.8 PTT-LAC-insensitive-42 PTT-LAC-ratio-0.96 RVVT-LAC-sensitive-159 RVVT-LAC-insensitive-56 RVVT-LAC-ratio-2.49 איך מתמודדים עם המחלה,ומה חומרת המחלה??? אני חולה סרטן -אנדוקרינולוגי,נמצא באמצע טפול,בביה"ח-מאיר קיימות בעיות-נוספות

שלום משה, הבדיקות שציינת מראות שלכאורה ישנה נטיה לקרישיות יתר (מצב שיכול לגרום לקרישי דם) מסוג אנטי פוספוליפיד. לא מדובר במחלת הלופוס. יתכן והבלבול נובע כי שם הבדיקה הוא לופוס אנטיקואגולנט. הבדיקה RVVT ratio 2.49 חיובית. שתי הערות: 1- רשמתי לכאורה מכיוון שמבדיקה חיובית אחת לא ניתן לקבוע אבחנה! יש לחזור על הבדיקה אחרי 12 שבועות(3חודשים) ולראות אם יצאה חיובית. בכלל, מדובר בפנל של בדיקות הכולל גם: אנטי קרדיוליפין ואנטי בטא 2 גליקופרוטאין ועל כולן יש לחזור אחרי 3 חודשים במידה ויצאו חיוביות. 2- לא ברור מדוע הבדיקות נלקחו. האם היתה סיבה לחשוד בכך? לא ידוע על קשר בין ממאירות אנדוקרינית למחלות כאלה. מציע להפנות את השאלות וההבהרות לרופא המטפל. בהצלחה!!

23/02/2015 | 17:56 | מאת: מבולבלת

שלום ד"ר , לפני 3 חודשים בדיקות הדם נמצא anti dna חיובי (19) ולפני מס' ימים בבדיקה חוזרת התקבלה שוב אותה תוצאה (ANA וDNA חיובי, כל שאר הממצאים תקינים) בנוסף ויטמין D קצת נמוך. אני מרגישה טוב ואין לי תסמינים של לופוס כלל. אני לוקחת כבר כחודשיים פלאקווניל 400 מ"ג ביום. השאלה שלי היא מה בעצם יכול לקרות לי בהמשך? מה הסבירות שהמחלה תתפרץ וכיצד אדע לזהות התפרצות? והאם העובדה שגיליתי את המחלה בשלב כה מוקדם והתחלתי טיפול תעזור לשמור על הלופוס במצב קל לטווח הארוך?

מתנצל על העיכוב בתשובה. אחלק את התשובה לשניים: 1- על פי התוצאות שציינת, איני משוכנע שרמת אנטי ds-DNA אכן חיובית! הבדיקה במקרים רבים נעשית בשיטה לא אמינה והני ממליץ לחזור עליה בשיטה של אימונופלורסנס (IF או FANA). אם היא תהיה שלילית במקרה כזה- כל התמונה משתנה. 2- בהנחה שהיא חיובית (בבדיקה האמינה יותר)- יתכן ומדובר ב"לופוס מעבדתי", כלומר, אין ביטויים קלינים או מחלה אלא רק ממצאים לא תקינים בבדיקות. אם הוחלט להתחיל בפלקווניל, חשוב להיות ער לשינויים במצב הגופני ולדווח לראומטולוג. בכל מקרה, חשוב להיות במעקב לפחות אחת לחצי שנה.

22/02/2015 | 22:15 | מאת: עינב

ערב טוב דר, אני מזה שנה וחצי עם חשד ללופוס אך אין אבחנה חד משמעית, מדובר בבדיקות של אנא חיובי אנטי דנא שלילי כל הזמן ,la חיובי rnp חיובי היו לי כאבי פרקים בשורש כפות הידיים בעת שאני מפעילה עלהם לחץ, וצריבה בעיניים ומים הרגשה מוזרה בפה , נתנו לי פלאקווניל כאבי הפרקים נעלמו לא יודעת אם זה מהתרופה או לא, שנה האחרונה כל הבדיקות הדם תקינות חוץ ממה שרשמתי, שאלתי לאחרונה אני מרגישה בלוטת שבא והולכת מתחת ללסת האם זה קשור לחשד שיש לי ?

הי עינב, מתנצל על העיכוב בתשובה. הייתה תקלה במערכת. התמונה הקלינית שאת מתארת מתאימה יותר לתסמונת סיוגרן ולא ללופוס. סיוגרן זו מחלה אוטואימונית (אחרת) שבאופן טיפוסי יכולה לפגוע בבלוטות הרוק והדמע ולכן התלונות שתיארת. הטיפול בפלקווניל יכול להתאים למקרה של כאבי מפרקים- אני שמח שזה עוזר לך. חשוב להיות במעקב ראומטולוגי אחת לשלושה עד שישה חודשים ולחזור על בדיקות דם הכוללות נוגדים עצמיים (כמו RF). בלוטת לימפה נפוחה, במיוחד תת לסתית כמו אצלך, יכולה להיות חלק מהמחלה האוטואימונית אבל גם דבר בנאלי כמו דלקת בחניכיים. אם התוצעה חוזרת שוב ושוב כדאי להפנות את תשומת לב הראומטולוג לנושא ולדון ביחד איתו/ה על המשך הברור, אולי US . בהצלחה

18/02/2015 | 11:10 | מאת: סימה

שלום. אני חולת לופוס מטופלת בפלקווניל 400 מ"ג ביום. לפני כחודשיים בדיקת השתן הייתה תקינה. בימים האחרונים אני מרגישה חולשה ועייפות רבה יותר מבד"כ, והשתן של הבוקר עכור מאד. יתכן כי מדובר בהתלקחות? במידה ואכן בבדיקת שתן יתגלה כי ישנו חלבון, מה הצעד הבא? האם אצטרך טיפול סטרואידי?

שלום סימה, חולשה ועייפות הם תסמינים לא ספציפיים אם כי אלה עלולים להיות גם ביטויים של התלקחות לופוס. גם התיאור של שתן עכור איננו ספציפי וחשוב להמתין לתוצאות בדיקת השתן. אם ימצא חלבון בשתן הצעד הבא יהיה לבדוק מה כמות החלבון בשתן ולוודא שאין הסבר חליפי לחלבון בשתן כגון דלקת זיהומית בדרכי השתן. במידה ואין זהום או הסבר חלופי, וכמות החלבון בשתן משמעותית ומעלה חשד לדלקת כליות משנית ללופוס (לופוס נפריטיס), מקובל לבצע ביופסית כיליה ולהתוות את הטיפול בהתאם לממצאי הביופסיה. במרבית המקרים מקובל לטפל בלופוס נפריטיס בסטרואידים במשלב עם טיפול מדכא חיסון המאפשר בהמשך ירידה במינון הסטרואידים. המגמה היום היא לתת מינוני סטרואידים קטנים יותר ממה שהיה נהוג בעבר.

16/02/2015 | 18:13 | מאת: חולה טריה ומבולבלת

שלום. בגלל כאבים באתרים שונים בצדי השמאלי (מפרקים ועצמות) נשלחתי לבדיקות מגוונות בהן התגלו סימני המחלה בצורה מובהקת אנטי dna, rna. וכו. אני בת 40 שנה וחצי אחרי לידה. אין סימנים אחרים לא פריחה ולא כתמים. האם זה נקרא שהמחלה התפרצה זה עתה? במידע מהאתרים אני מבינה שיש רגעי התפרצות ורגיעה.. ושאם לא יופיעו תסמינים נוספים בעקבות שימוש בתרופה למלריה במשך שנתיים, כנראה שלא יופיעו יותר. אני עובדת ומטיילת בשמש האם עלי להימנע לחלוטין? יש לי מחסור בויטמין d וכרגע אני נוטלת תוסף. בבקשה אשמח לכל פרט של מידע והכוונה. מבולבלת מאוד בתודה מראש

האבחנה של מחלת הלופוס מבוססת על מכלול של נתונים כולל: סימנים ותסמינים של המטופל, ממצאים בבדיקה הגופנית וממצאי מעבדה. לרוב לא ניתן להעמיד אבחנה של לופוס על סמך ממצאי מעבדה בלבד. את מתארת כאבים אך לא ברור מהתאור שלך אם יש תהליך מפרקי דלקתי בבדיקה. גם ממצאי המעבדה דורשים פרוש בהקשר של התמונה הכללית כך שכדי להעמיד אבחנה ולקבל החלטה טיפולית חשוב ומומלץ להיבדק ע"י ראומטולוג. אם אכן מדובר בלופוס מדובר ככל הנראה בהתסמנות מפרקית ובמקרים אלה מדובר לרוב במחלה קלה המגיבה היטב לטיפול בתרופה נוגדת מלריה שהזכרת- הפלקווניל. אני ממליצה לפנות לייעוץ והערכה של ראומטולוג.

17/02/2015 | 09:06 | מאת: חולה טריה ומבולבלת

בוקר טוב אני אחרי יעוץ ראומטולוגי ששלח אותי למכלול בדיקות חוזרות ונוספות שאתם בודאי מכירים.. אבל מקווה שאכן המחלה קלה - הכאבים ביד ורגל וגב (צד שמאל) לא קשים מאוד.. ולא תתפרץ במופעים נוספים שזה הפחד שלי (אני מבינה שהחשש אכן מבוסס, אך מקווה שלא יתממש) עשיתי מאז בדיקות לתפקוד כליות, תפקודי קרישה שיצאו תקינות ועוד בדיקות שטרם התקבלה תשובה. * האם יש קשר לחסר בויטמין d , אני דווקא חשופה לשמש ביום יום? * האם עלי להימנע מחשיפה לשמש לחלוטין? האם הסרת שיער בשיטת ipl יכולה להזיק? * יש לי תור נוסף לראומטולוג בעוד שלושה חודשים. האם ראוי להקדים לשם המעקב הראשוני? לחוצה.. תודה מראש על התשובות

07/02/2015 | 00:43 | מאת: אבי

מה המשמעות של: RVVT (sensitive to LAC) - 50

מדובר בבדיקה לנוכחות נוגדנים הגורמים לקרישיות יתר. קיימים מספר סוגים של נוגדנים לבדיקה, וזאת אחת מהם. בדר"כ הבדיקה נעשית בשלושה שלבים- שלב אחד לבדיקת נוכחות הנוגדנים ושלב שני בדיקת אישור. בשלב השלישי עושים יחס בין שתי התוצאות ואם התוצאה הסופית (היחס) מעל 1.4 משמע קיימת נוכחות נוגדנים (תשובה חיובית). התוצאה שרשמת "50" אינה מספיקה לקביעת אבחנה.

24/01/2015 | 15:13 | מאת: סי

הי, אובחנתי כחולת לופוס עקב כאבים בפרקים מטופלת בפלקווניל מספר חודשים, בחודשים האחרונים חלה החמרה אצבעות ידיים ורגליים כתפיים, צוואר שכמות, כאבים באגן, קושי ללכת, כאבי ברכים, כאבים במגע במרפקים ועכשיו מתחיל גם בברכיים, הכל שורף לי ובוער, תשושה בקושי יכולה לצאת מהמיטה, כמעט כל פעולה מתישה אותי. הרופאה אבחנה גם פריאומלגיה, התחלתי כבר כשבועיים פרדינזון 20 מג' פעם ביום וממשיכה עם פלקווניל 200 מג' פעמיים ביום.לאחר סרוב ארוך לקחת פרדינזון הסכמתי לקחת מיאוש כי משככי הכאבים כלל לא עוזרים והכל רק מחמיר, קיוותי כבר לשינוי אבל כלום! אומנם אני מתנפחת פחות אבל הכאבים והתחושות אותו דבר, אני אמא לילדים קטנים שממש לא מתפקדת שלא נדבר על העבודה, האם זה הגיוני? אני מרגישה כמו חסרת כוחות ויש לציין שהייתי אדם מאוד אנרגטי ותוסס, לא מצליחה להתרכז בכלום, שוכחת דברים, גז דולק, תנור פתוח, לא זוכרת דברים, מאדם מלא חיים הפכתי לאדם כבוי שלא מתפקד, אנא עזרתכם

הי. לא ברור לי למה התכוונת כשכתבת "פריאומלגיה". האם לפיברומיאלגיה? אולי לפולימיאלגיה? אחלק את התשובה כך: 1- אם את מאובחנת עם לופוס ויש החמרה בתלונות קיימות או הופעת תלונות חדשות, חייבים לנסות ולחבר בין הדברים ולשלול התלקחות של הלופוס. יש לבצע בדיקות מעבדה רלוונטיות, בדיקה גופנית וכמובן להבין היטב מהתלונות מה בדיוק הבעיה. במידה והתלקחות של לופוס נשללה כמו גם מחלה אחרת, הטיפול הוא סימפטומטי בדר"כ, כלומר בתלונות. 2- אם קיבלת פרדניזון 20 מ"ג, יתכן והרופא חשב שמדובר בהופעה של מחלה דלקתית. במידה ואין שום שיפור תחת הטיפול, חייבים לבדוק שוב את האבחנה (בדיקות נוספות?) לשקול שנית האם יש טעם בהמשך הטיפול. אסור להפסיק פרדניזון לבד אלא רק בפיקוח של רופא אני חושב, לסיכום, שבכל מקרה יש לפנות להערכה רפואית נוספת ולשקול היטב את הדברים- האבחנה שנעשתה ואת המשך הטיפול. בהצלחה!

13/01/2015 | 13:29 | מאת: מעין

שלום סיפור קצת מורכב- בת 33. לפני שנה הריון ספונטני, נעצר בשבוע 9+2 בשל עובר ללא דופק. בוצעה גרידה. כעבור שנה (עכשיו) בוצעה הפלה בשבוע 6 לאחר שנצפה שק הריון ללא עובר. ברקע- נוגדני ANTI DNA DS ברמה של 21 כשהנורמה 0-6, במבחן אימות לפי קריטידיה, נוגדנים שלילים, תוצאות עקביות ל-12 חודשים אחרונים. נוגדני ANTI TPO ברמה של 45.7 כשהנורמה 0-35. בלוטת תריס מאוזנת כולל T3 ו- T4. ערכי c3 ו- c4 בנורמה. נערכו מבדקי LAC שנמצאו תקינים (RVVT ratio 1.14 ו- Ptt ratio - 0.98) סוג דם A+ . לפני שנה תוצאות קומבס ישיר ועקיף שליליים. מאז ההפלה הראשונה נערכו שוב בדיקות לקומבס ישיר ועקיף- חוזרות חיוביות, וכתוב IGG חיובי. ללא תסמינים קליניים ללופוס או מחלה אוטואימונית, נמצאת במעקב אצל ראומטולוגית. נוטלת פלקווניל 200 מ"ג בהמלצתה, לאור הרצון להיכנס להריון. (ולאחר קבלת חוו"ד שניה מפרופ נפרסטק). חוששת מאוד שהנוגדנים הורסים לי את ההריונות. לא מצליחה לקבל תשובות ברורות מאף רופא לגבי הקומבס. אם ה- ANTI DNA יוצא בקריטידיה שלילי אז מה זה אומר? מה הסיכויים שלי בכלל לעבור הריון בשלום?

שלום מעין, את צריכה להפנות את השאלה לגבי ההריונות גם לגניקולוג מומחה להריון בסיכון. בהתייחס לפרטים שצירפת- 1- 2 הפלות אמנם, אולם באחת מהן שק הריון ללא עובר- איני בטוח שיש קשר לנוגדנים או לקרישיות יתר. יכול להיות צירוף מקרים. LAC אמנם שלילי אבל אפשר ואפילו צריך להשלים בדיקות עם אנטי קרדיוליפין ואנטי בטא 2 גליקופרוטאין (שניהם IGG ו IGM) ולחזור על כל שלושת הבדיקות אחרי 3 חודשים לוודא שהן שליליות. 2- אם אנטי DS-DNA שלילי במבחן אימות (קריטידיה), רמת משלים תקינה וכפי שכתבת- אין תסמינים קלינים ללופוס- לא נראה שמדובר בלופוס. אני מסייג את התשובה מכיוון ששני ראומטולוגים שבדקו ודיברו אותך (ואילו אני רק עונה בפורום) המליצו על פלקווניל כך שהייתי נצמד להמלצות. 3- לא ידוע לי שנוגדנים כנגד בלוטת התריס וקומבס (ללא הרס של כדוריות דם או טסיות) גורמים להפלות כך שבשורה התחתונה, פני לגניקולוג מומחה להריון בסיכון (לפגישת ייעוץ, לא בפורום) ותמשיכי מעקב ראומטולוגי.

15/01/2015 | 20:21 | מאת: מעין

25/12/2014 | 10:56 | מאת: יולי

שלום ד"ר, אני בת 37 ומגיל 13 גילו לי לופוס. (24 שנים) המחלה ברמיסיה מעל 15 שנים ואני לא נוטלת תרופות כלשהן ללופוס. לפני 4 שנים הייתי אצל ראומטולוג בהדסה והוא המליץ לי לקחת פלקוויניל במינון נמוך כדי לשמור על המצב הקיים. החלטתי שלא לקחת מאחר והלופוס לא פעיל ולא רציתי ליטול תרופות סתם. השבוע הייתי שוב אצל ראומטולוג אחר, וסיפרתי שאני רוצה להיכנס להריון בקרוב (הריון ראשון). הראומטולוג המליץ לי להתחיל לקחת פלקוויניל לפני ההריון ובמהלכו. הרעיון לא כ"כ מוצא חן בעיניי.. עשיתי בדיקת שדה ראיה וקיבלתי אישור מרופא עיניים שאין מניעה לקחת פלקויניל. רופא נשים אמר שהוא לא חושב שאני צריכה לקחת פלקוויניל. מה דעתך? האם ידוע על נשים עם לופוס שנכנסו להריון ללא תרופות של לופוס והכל עבר בשלום? תודה על התשובה.

הי יולי, אני לא יכול להתייחס למקרה הספציפי שלך, אבל מאוד רוצה לתת לך ולכל מי שקורא את הפורום את הגישה הנכונה לטיפול בלופוס בכל הנוגע לפלקווניל: כל חולי הלופוס, ללא יוצא מהכלל, חייבים לקחת פלקווניל ! הטיפול הוא קבוע ויכול להילקח גם בהריון וגם בהנקה. כמה דברים חשובים: 1) מטופלים עם לופוס שלוקחים פלקווניל סובלים פחות מהתלקחויות של המחלה 2) אם וכאשר מופיעה התלקחות במטופל שנוטל פלקווניל, היא בדר"כ קלה יותר. 3) מדובר בתרופה עם פרופיל בטיחות מצוין. אין חשש מנטילתו גם בזמן הריון וגם בהנקה. 4) במטופלים מתחת לגיל 65, ללא בעיה כלייתית או כבדית, דרוש מעקב רופא עיניים כל חמש שנים (למעט הבדיקה הראשונה שצריכה להתבצע עם תחילת הטיפול) 5) בחולות לופוס התקופה של סוף ההריון ואחרי הלידה מועדת ליותר התפרצויות של המחלה, כך שללא ספק, במיוחד אם יש רצון להרות, חשוב ביותר להיות מטופל בתרופה שיכולה למנוע את התופעה. לסיכום, אם ראומטולוג אבחן לופוס- המלצה חד משמעית לקחת פלקווניל בהצלחה !

19/12/2014 | 15:14 | מאת: אביבה

מאחר ולא קבלתי תשובה בקשר לרופא גסטרואנטרולוג המתמצא/מתמחה בסיוגרן ומאחר ואני סובלת מסיוגרן, רציתי לדעת אם לאור כאבי הבטן מהם אני סובלת כבר זמן רב, וכעת נוספו שלשולים לעתים תכופות האם רצוי לפנות לראומטולוג שמתמצא בסיוגרן או לגסטרואנטרולוג. אני גרה בכפר סבא ושייכת לקופ"ח כללית. אולי יש מרכז (כמו באיכילוב) שנותן טיפול כללי לנושא תודה

שלום אביבה. מכיוון שהתלונה העיקרית שלך היא כאבי בטן ושלשולים, אני מציע שתפני בראש ובראשונה לגסטרואנטרולוג. אני לא חושב שיש התמחות ספציפית בגסטרו' בהקשר של סיוגרן. את יכולה להתענין בפורום של הגסטרואנטרולוגיה. בסיוגרן המעורבות יכולה להיות סיסטמית אולם בעיקר מעורבות של בלוטות הדמע והרוק (עיניים ופה יבשים), בנוסף תתכן מעורבות מפרקים (כאבים או דלקת). מערכת העיכול בדר"כ אינה חלק מהסינדרום. בכל מקרה, ולא בגלל התלונות שפירטת, יש להיות גם במעקב ראומטולוגי מסודר. בהצלחה, חג שמח ושבת שלום

19/12/2014 | 16:06 | מאת: אביבה

תודה על תשובתך המהירה. בחיפושי באינטרנט אחר סיוגרן וכאבי בטן מצאתי לא מעט סיפורים על כאלה שסובלים מסיוגרן ומבעיות במערכת העיכול. למשל בmedifocus Medifocus Guidebook on Sjogren's Syndrome A Comprehensive Guide to Symptoms, Treatments, Research and Support Updated: August 7, 2014 - 164 Pages שבת שלום

18/12/2014 | 14:39 | מאת: יסמין

שלום אנשים שמטופלים באיכילוב במחלקת ראמטולוגיה האם יש ליווי של רופא לחולה מענה בשעת צרה אוזן קשבת אם מי לדבר תמיכה איכפתיות טיפול מסייע פסיכולוג ? אשמח לקבל מידע ממטופלים

המכון הראומטולוגי בביח איכילוב הוא הגדול בארץ - הן מבחינת הצוות הרפואי והן מבחינת השירותים הנוספים שהוא מספק. שירותי המכון כוללים, מלבד המרפאות לטיפול במחלות המפרקים ובמחלות האוטואימוניות, שירות של פסיכולוגים רפואיים, קבוצות תמיכה של המטופלים, ייעוץ מיני וכן שיתוף פעולה עם יחידות סמוכות, כגון מכון ריפוי בעיסוק, פיזיוטראפיה ועוד. העובדה שצוות גדול כל כך עובד במכון מאפשרת היענות מהירה, זמינות וגמישות בפתרונות (גם) לבעיות הדחופות של המטופלים. לגבי יצירת קשר עם מטופלים אחרים, תצטרכי לפנות אליהם ישירות במסגרת פורומים ייעודיים למטופלים. בהצלחה!

21/12/2014 | 23:35 | מאת: יסמין

שלום תודה על התשובה ומעל הכל להתייחסות האנושית מצרך מאוד נדיר בימינו . זקוקה לעוד עזרה אני לא יודעת איך להיכנס לפורום המטופלים אשמח לקבל הדרכה תודה

16/12/2014 | 23:28 | מאת: דניאל

שלום, אינני בטוח שזה הפורום המתאים, אך אשאל בכל זאת: נשלחתי לMRI של האגן, עמוד שדרה מותני ועמוד שדרה חזי, ללא הזרקת גדולניום. במכון אליו קבעתי את התור קבעו לי את שלושת הבדיקות לאותו יום ובאותו זמן, כלומר יהיה עליי להיות בתוך מכשיר הMRI בסביבות השעה וחצי. שאלתי היא- האם זה בסדר להיות כל כך הרבה זמן במכשיר זה? אולי עדיף לפצל את הבדיקות? שהייה של שעה וחצי עלולה להיות מסוכנת במכשיר הMRI, וזאת בהתחשב בעובדה שבזמן הבדיקה בכל זאת משהו מתחולל בגוף הנבדק. מודה על התשובה, דניאל.

אין בעיה לעשות את כל הבדיקות יחד. לפעמים כדאי לקחת כדור הרגעה לפני, בעיקר מי שסובל מחרדה במקומות סגורים/צפופים

16/12/2014 | 15:10 | מאת: זהבה

האם החומר גדוליניום המוזרק בעת בדיקת MRI, לגילוי מוקדם של מחלת A.S, הוא מסוכן? כי קראתי שהוא עלול, לגרום למחלת nsf - דבר שהתגלה רק לאחרונה - ודבר זה מדאיג מאוד. האם הוא הכרחי בעת בדיקה לגילוי מוקדם של מחלת AS ? תודה .

האם אין שום ערך אבחנתי לבדיקת MRI לברור לגבי AS, ללא הגדוליניום?

אין צורך בהזרקת גדוליניום לאבחנה של דלקת חוליות מקשחת. nfs עלול להופיע אם מזריקים גדוליניום בחולים עם אי ספיקת כליות משמעותית

16/12/2014 | 22:45 | מאת: זהבה

16/12/2014 | 14:00 | מאת: יעל

שלום, אני בת 24. מזה שנתיים בערך שאני מרגישה לעתים רחוקות (כפעם בשבוע) דקירות בברכיים בזמן מנוחה שמופיעות פתאום ונעלמות לאחר מס' דקות. הדקירות לא כואבות מספיק בשביל שזה יפריע לתפקוד ולכן לא ייחסתי להן חשיבות. בחודש האחרון גילו לי בבדיקות הדם ANA ו anti dna חיוביים וגם CRP 5.8 סיפרתי לרופא המשפחה על הכאבים בברכיים והוא קבע כי יש לי לופוס. התור לראומטולוג הוא רק לעוד חודש ובינתיים אני מאד לחוצה, ובנוסף כאבי הברכיים מופיעם לי מאז כמה פעמים ביום (אולי בגלל הלחץ או בגלל שכעת אני יותר ערה לתופעה ולא מתעלמת מהכאב) האם הדקירות האלה שאינן כואבות במיוחד ובתדירות נמוכה, בשילוב עם תוצאות הבדקיה יכולות להעיד על לופוס? מה ניתן לעשות בינתיים?

הי יעל. על סמך הנתונים שרשמת אני חושב שמוקדם מדי לקבוע שמדובר בלופוס. בזמן שנותר עד התור הנכסף, אני מציע לבדוק האם הבדיקות שחזרו חיוביות בוצעו בשיטות אמינות. כלומר, בשיטה אמינה של אימונו-פלורוסנציה (ולא ELISA כפי שכנראה נעשה). תגיעי לראומטולוג עם התוצאות המעודכנות. הכאבים שתיארת בברכיים לא נשמע לי כמו בעיה ראומטולוגית (או לופוס לצורך הענין). בהצלחה

דרך רופא משפחה או ראומטולוג? מצוין בתוצאות הבדיקה של ANA שהיא בוצעה במכשיר BIOPLEX בדיקת דנ"א לא מצוין כיצד נעשתה רק מצוינים ערכי סף: Negative: <=4 IU/mL Indeterminate: 5-9 IU/mL Positive: >=10 IU/mL האם זה נדיר שתוצאות בדיקה יצאו חיוביות בשיטה אחת ובשיטה אחרת שליליות?

16/12/2014 | 21:41 | מאת: שולה

אני משתמשת בארט 3 פלקס, פורמולה מיוחדת שמקלה על הכאב ומאיצה את שיקום הרקמות. לא כתבת מה הרקע לכאבים, לעיתים זה כתוצאה מאופי העבודה, ממצב בריאותי או אנטומי כלשהו, צריך לברר עוד אצל רופא מומחה בתחום

האם הראומטולוג צריך להפנות לבדיקות הללו? ושולה- תודה, איני יודעת מה מקור הכאבים, אני לא עובדת עבודה פיזית או עוסקת בספורט מאומץ, באופן כללי בריאה. משתמשת בטבעת נוברינג למניעת בריון (כמו גלולות) וחוששת שאולי זה המקור לכאבים...

07/12/2014 | 15:18 | מאת: יגאל

בבדיקת דם התקבלו התוצאות: Anti-DNA 12.0 IU/mL Antinuclear Ab POSITIVE כל השאר NEGATIVE הרופא אמר שאין צורך בהמשך בדיקות, האם אכן אין סיבה לדאגה?

הי, ברוב המעבדות בדיקות הסקר לנוגדנים אוטואימונים שנלקחו לך נעשות בשיטות כאלו, שבמידה והתוצאה חיובית יש להעמיק את הברור. לגבי ANA ואנטי DS-DNA- יש לבצע את אותן בדיקות בשיטות אמינות יותר של אימונופלורוסנציה (IF או FANA) בכל מקרה, לוודא שהברור נעשה ע"י ראומטולוג ולא רופא משפחה.

שלום ד"ר פארן/ד"ר וולמן . אישה כבת 40 , ברקע מחלת עצמות (osteogensis Imperfecta)בשבועיים האחרונים החלה לחוש קישיון בגפיים (שני הצדדים) עם פגיעה קלה במוטוריקה עדינה. אובחנה בעבר עם חשד סביר כלוקה בלופוס - בבדיקת דם אחרונה ANA - חיובי ANTI DS - 13 ללא מדדי דלקת (CRP- 0.17) האם ייתכן קשר ללופוס ? תודה מראש

אין קשר בין מחלת העצמות ללופוס. לגבי החשד עצמו ללופוס- 1) קלינית- שבועיים של כאבים או נוקשות עדיין מוקדם לקבוע אם מדובר במחלה אוטואימונית או ראומטית. מה לגבי מחלה ויראלית או תשישות נפשית שקורת לכל אחד? 2) מבחינת המעבדה- השאלה שאיזו שיטה בוצעו הבדיקות: ANA אמין רק בשיטת אימונופלורוסנציה (IF או FANA), אותו כנ"ל לגבי אנטי DS-DNA, כך שלסיכומו של ענין- לא הקליניקה ולא המעבדה מחשידות בשלב זה. בכל זאת, לאור שילוב של התלונות והמעבדה, כדאי לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת וזה ללא קשר למחלת העצמות.

20/11/2014 | 14:34 | מאת: יפית

שלום , רציתי לדעת מה פשר התוצאות הנ"ל ? (מדובר בבן 20 ), שכרגע נבדק חשד ל- AS, וכן לאחרונה פסוריאזיס קל . האם הדבר מצביע על חשד למחלת הלופוס ? או כיוון אחר ? תודה . •PTT 42.10 SEC ( 21.00- 38.00) (.........)* •FACTOR VIII ACT 66.60 % ( 50.00- 150.00) (*........) •RVVT SENSITIVE 44.00 SEC ( 28.00- 48.00) (......*..) •RVVT NON SENSITIVE 33.20 SEC ( 26.00- 36.00) (.....*...) •RVVT RATIO 1.27 ( 0.90- 1.50) (.....*...) •PTT NON SENSITIVE (STAGO) 33.60 SEC ( 21.00- 34.00) (........*) •PTT RATIO (STAGO) 1.43 ( 0.90- 1.70) (.....*...) •לא מטופל בנוגדני קרישה •אין עדות מעבדתית לנוכחות LAC בנוסף , בבדיקה קודמת : ana multiplex - negative תודה מראש.

הי. ראשית הבדיקות בגדר הנורמה. על סמך התוצאות אין עדות לנטיה לקרישיות יתר. לא ברור לי מדוע נלקחו הבדיקות הללו כאשר נבדק חשד ל AS. בכל אופן, כפי שאמרתי, הבדיקות תקינות. בהצלחה.

22/11/2014 | 15:19 | מאת: יפית

שלום רב, אין קשר בין הדברים, אלא שכל הברור החל כאשר ה PTT היה מעט מאורך וכן היו בדם מדדי דלקת מעט מוגברים. המטולוג שאליו הגענו החל בברור לגבי נתון זה, ולכן חשד שאולי מדובר בלופוס . במקביל,ובלי קשר, (או שכן) החלו לו פריחות (גם מעטות) שנראו כפסוריאזיס, ואושרו ע"י רופא עור כפסוריאזיס . עוד נתון: הוא סובל מכאבי גב, כאבים בעצמות הבריח, ובברכיים. לפיכך הוא עבר מיפוי עצמות, שבו נראתה קליטה קלה של החומר בברכיים, ובכף הרגל(שם אין לו כלל כאבים). עם כל הנתונים הללו ובמקביל, החל ברור לגבי AS, וכעת הוא ממתין לבדיקת MRI של האגן וע"ש. בדיקת HLA B27-שלילית . כרגע כשכלום עדיין לא ברור ולא מאובחן, אולי יש לך איזה שהוא כיוון? אני מבינה שהלופוס נשלל ? תודה וסליחה על אורך השאלה .

16/11/2014 | 11:47 | מאת: טל

שלום אני חולת לופוס קל כמה שנים למעט תפרחת קטנה בפנים וכאבי פרקים קלים לוקחת פלקווניל ומטופלת במעקב באיכילוב בחודשים האחרונים חלה החמרה בכאבי המפרקים ספורט לא עוזר גם לא שחיה כדורים נגד כאבים לא נראים לי אופציה חשבתי לפנות למרפאת כאב השאלה שלי הכאסים הם באגן קשים\ צליעה וקושי ללכת במרפקים ובברכיים וזה רק מחמיר ספורט עוזר או מחמיר? ואם כן איזה ספורט? כלומר, האם להיכנע לכאב או לנסות בכל זאת להניע את הגוף אני עושה גם טיפולים אלטרנטיביים - שיאצו וכו האם הם עוזרים? אן זה רק בזבוז כסף? ולאן זה בעצם הולך? החמרה על החמרה? או יש משהו לעשות בכלל?

החמרה בכאבי מפרקים יכולה לנבוע מהתלקחות של לופוס או מסיבה אחרת (אורטופדית למשל). בדיקה גופנית יכולה למצוא, במקרה של דלקת במפרק- אודם, חום ורגישות מקומית. בנוסף, כדי להתקדם באבחנה צריך לבדוק האם יש מעורבות של מערכות אחרות- בדיקות דם, בדיקות שתן ולבדוק נוגדנים- האם חלה תזוזה בהשוואה לבדיקות קודמות, במידה ויש החמרה הכיוון יהיה להתלקחות. אני מניח שהמלצות לבצע טיפולים מתחום הרפואה המשלימה ניתנו לאחר שנשללה התלקחות של הלופוס. במידה והטיפולים הללו לא עוזרים- אפשר לחזור על ההערכה כדי לוודא שאכן האבחנה נכונה, במקביל לנסות טיפולים תרופתיים שיעזרו לכאב. בהצלחה.

10/11/2014 | 05:09 | מאת: havahava

שלום לביתי בת 30 יש לופוס כבר כמה שנים היא מטפלת בזה בצורה טבעית לא לוקחת תרופות מסטרואידים ביתי רוצה לנסוע לים המלח האם זה מותר אן זה עלול לגרום לה להתפרצות המחלה מה הסיכונים בתודה חוה

שלום חוה אנו ממליצים לכל מטופל או מטופלת הסובל מלופוס להימנע מחשיפה לשמש היות וזה בהחלט עלול לגרום להתלקחות המחלה הכללית. כאשר מדובר בהתלקחות, חומרת ההתלקחות שונה מחולה חולה כך שתיתכן התלקחות קלה עד התפרצות קשה של המחלה. המסר החשוב הוא שמומלץ לנהל אורח חיים רגיל ככל האפשר תוך שימוש בקרם הגנה עם מקדם הגנה של 30 ומעלה כאשר יוצאים בשעות היום ולהימנע משהייה ממושכת בשמש דוגמת שהייה בים המלח. אם בכל זאת רוצים ללכת לים מומלץ ללכת לים בשעות שהקרינה הפחותה ביותר: בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות אחר הצהריים המאוחרות.

26/10/2014 | 12:57 | מאת: גלי

שלום , בני בן 20 ולאחרונה עלה חשד כי הוא סובל מפסוריאזיס, ואף נבדקת האפשרות של דלקת חוליות מקשחת . הוא עבר בדיקת HLA B27, והתוצאה עדיין לא הגיעה . במיפוי שעבר נקבע כי אין קליטת חומר בעמוד השדרה, אך בברכיים ובכף הרגל יש קליטה קלה.(הוא גם מתאמן במכון כושר). בנוסף חלק מערכי הדלקת בדמו הם מעל הנורמה . קראתי כי לצורך אבחון מחלה זאת (AS) בראשיתה, רצוי לערוך בדיקת הדמיית MRI במפרקי העצה והכסל, בעמוד השדרה ובצולב . מה המשמעות של בדיקת MRI זאת ? תודה מראש .

הי, הפורום הוא בנושאי לופוס והשאלה מתמקדת במחלה אחרת לגמרי, פסוריאזיס. ובכל זאת, מעורבות של פסוריאזיס בעור יכולה להיות מאובחנת על פי המראה ומיקום הפריחה וזאת על ידי רופא עור מנוסה. במקרים בהם ישנו ספק באבחנה, ביופסיית עור יכולה לעזור. לגבי המפרקים ועמוד השדרה- כאבים דלקתיים, קרי כאבים ליליים מלווים בנוקשות בוקר באזור של הגב התחתון, מעלים חשד למחלה דלקתית. בדיקת MRI היא בדיקת הבחירה במצבים כאלה. זו בדיקה בטוחה ללא קרינה שנותנת תמונה יחסית ברורה לגבי מצב הדלקת ברקמות הרכות (גידים, מרכיבי המפרק) וגם בעצמות. שקלול כל הנתונים- ממצאים בעור, ממצאים בMRI, בדיקות המעבדה, הבדיקה הגופנית וכמובן האנמנזה- יוביל בסופו של דבר לאבחנה, האם מדובר בדלקת פרקים הקשורה לפסוריאזיס

27/10/2014 | 14:22 | מאת: גלי

01/10/2014 | 21:16 | מאת: רונית

אחי , ליאור בן 43 חולה במחלה באופן קשה ומטופל אצל ד"ר גביש בעפולה (בעבר אצל פרופסור זליקסון תל השומר ). לאחרונה חלה הידרדרות משמעותית ביותר במצבו . עד עכשיו התבטאה המחלה בכיבים חמורים ברגל שמאל ואי ספיקה וורידית קשה . לאחרונה סבל מזיהום קשה ברגל ואושפז בביה"ח למשך כשבועיים וחצי.

שלום רונית, מתוך ההודעה שלך לא ברורה שאלתך. אנא צייני מה שאלותיך כדי שאוכל לתת לך מענה בהתאם.

02/10/2014 | 19:15 | מאת: רונית

לאחרונה חלה הרעה משמעותית אשר מתבטאת גם בקשיי נשימה ובקושי לתפקד. וא טופל בקומדין 15 מ"ג כל יום זוגי ו12.5 מ"ג ביום אי זוגי . הכיבים ברגל שמאוד נפוחה ושחורה כואבים מאוד. האם יש מה לעשות ?

שלום רונית, לא ציינת אך מכיוון שאת כותבת בפורום לופוס אני משערת שאחיך סובל מלופוס? אם אכן הוא סובל מלופוס הביטויים שאת מתארת כעת אינם קשורים ישירות ללופוס ויתכנו משנית לקרישיות יתר המלווה לופוס, אם אכן מדובר במקרה שלו בקרישיות יתר המלווה לופוס ( תסמונת APLA). את לא מציינת אך אני משערת שבזה המדובר לנוכח העובדה שציינת שהוא מטופל בטיפול נוגד קרישה בקומאדין. כיבים ברגל עלולים להיות ביטוי לתסמונת זו. עוד ציינת כי יש כעת זהום ברגל, דבר העלול להוות מעין גירוי להחמרה בנטייה לקרישיות יתר. אם אכן בזה המדובר יש לטפל בתהליך הזיהומי ולעיתים דרוש במקרים מסויימים הגברת הטיפול לתסמונת APLA. יש להדגיש שכל ההתייחסות שלי כאן מבוססת על השערה בלבד היות ולא היו בשאלה שלך פרטים מספקים כדי לתת מענה. אני ממליצה מאד לדבר עם הראומטולוג ו/או ההמטולוג המטפל בו כדי שתוכלי לקבל מידע מלא יותר על מצבו ועל הטיפולים האפשריים.

17/09/2014 | 11:08 | מאת: גליה

שלום, בתי בת ה-18.5 אובחנה כחולת זאבת. מטופלת בפלאקווניל וקורטיזון. כשבוע וחצי בלי פלאקווניל בגלל הוראת רופא עיניים. בבדיקת שתן שעשתה אתמול נמצא SG 1.032 ו- PROTEIN-U 70 . שאר המדדים נראים תקינים.אין לה כאבים / תחושות יוצאות דופן, תיאבון רגיל. יש מקום לדאגה ?

שלום גליה, בבדיקת השתן שאת מתארת יש ממצא של חלבון בכמות לא גדולה. כדי להעריך אם מדובר בכמות חלבון משמעותית חשוב לחזור כעת על בדיקת שתן לכללית, להשלים בדיקת שתן לתרבית כדי לוודא שלא מדובר בדלקת זיהומית פשוטה בדרכי השתן ולהוסיף בדיקת שתן ספציפית יותר: בדיקת יחס חלבון קריאטינין בשתן (נעשה בדגימת שתן בודדת של שתן בבוקר). אם בבדיקות הנ"ל תהיה עדות לחלבון בשתן חשוב להשלים איסוף שתן 24 שעות להערכה מדוייקת יותר של כמות החלבון בשתן וטיפול בהתאם. על פי תיאורך אני מבינה שאין תסמינים נוספים של מחלה פעילה. עם זאת מומלץ לפנות בהקדם לראומטולוג המטפל להערכה עדכנית ולהשלים את הברור הנ"ל .

18/09/2014 | 11:24 | מאת: גליה

כי היא קיבלה יום אחרי הבדיקה.

בזמן מחזור חודשי ממצאי בדיקת השתן פחות מהימנים. אני ממליצה לחזור על בדיקת השתן מספר ימים לאחר תום המחזור.

שלום, בתי, בת 18.5 אובחנה כחולה בלופוס ב-19/08/14. לוקחת מאז פלאקווניל ופרדניזון במינון נמוך. בין שאר התופעות, היא מתלוננת על כתמי אור צבעוניים בעיניים בצורת חצי קשת שמפריעים לה לראות, לקרוא ולהתמקד. רופא עיניים, אצלו ביקרנו היום, אמר שבדיקת העיניים תקינה , אך הורה להפסיק לחלוטין את הפלאקווניל עד לקבלת ממצאי בדיקת שדה ראייה אדום לבן מקולרי. מה דעתכם ?

פלקווניל נחשבת תרופה בטוחה ביותר. עד כדי כך בטוחה, שהיא מאושרת לטיפול גם בנשים בהריון! הסבירות שהיא גרמה לתופעת לוואי ועוד כל כך מהר לאחר תחילת הטיפול, קלוש מאוד. אם זאת, נכון עשה הרופא כשמיד הפסיק את התרופה עד לתום הברור. הברור כולל בדיקת שדה ראיה שפירטת וגם בדיקה נוספת שנקראת OCT ( בדיקת הדמיה קצרה ). אפשרויות נוספות שצריך לבדוק, ללא קשר לטיפול, בעיה בעין עצמה או ענין נוירולוגי. מציע לעדכן את הראומטולוגי המטפל ובכל מקרה לפנות לייעוץ אצל רופא עיניים מומחה לרשתית ומבין ספציפית במחלות אוטואימוניות ובטיפול בפלקווניל (יש כאלה..) בהצלחה

שלום, עלו עוד כמה שאלות: איזה משכך כאבים מותר לה לקחת ? אדוויל מותר ? האם יהיה לה מותר לצום ביום כיפור ? האם כדאי שתקבל חיסון נגד שפעת ? תודה.

30/08/2014 | 18:21 | מאת: נינה

שלום רב, אני בת 30 והתחסנתי לפני חודשיים נגד הפפילומה, ומאז התחילו לי כאבי פרקים ודיכאון מאוד חזק. נבדקתי מספר פעמים וכל הבדיקות יצאו תקינות, כולל ANA DNA דלקתיות קרישיות וכו'. הייתי אצל 2 ראומטולוגים ורופא משפחה וכולם אמרו שלא נראה להם שזה לופוס. העניין הוא שהתחילה לי הסמקה מוזרה בפנים גם על האף על הלחיים על הסנטר ועל המצח (די על כל הפנים), שבא והולכת בגלים לא ברור לי למה, היא יכולה להופיע כשחם לי, ולא בהכרח מחשיפה לשמש. וכשהיא חריפה מופיעים גם פצעונים קטנים עם מוגלה כמו אקנה. הלכתי לרופא עור והוא אמר שעל סמך הבדיקות אין ממצאים ללופוס, והפריחה יכולה להיות רוזציה (בגלל שהיא באה והולכת כל הזמן), אבל זה יכול להיות גם לופוס ושצריך מעקב. ראומוטולוג אחד אמר שהפריחה לא נראית לו של לופוס, והשני הפנה אותי לבדיקת ANTI DNA שכאמור יצאה שלילית. מה שמדאיג אותי הוא סמיכות הזמנים בין הופעת כאבי הפרקים, החיסון וההסמקה. האם יכול להיות קשר? אילו בדיקות עליי לבצע? תודה

הי, תלונות של פריחה וכאבי פרקים דורשות ברור לכיוון של מחלות זיהומיות (וירוסים למשל), מחלות דלקתיות או אוטואימוניות כאשר לופוס אחת מהן. מכיוון ש ANA שלילי במספר בדיקות כמו גם טסטים אחרים הסבירות שמדובר בלופוס נמוכה מאוד. בכל מקרה צריך המשך מעקב ראומטולוגי (כפי שאת עושה) מכיוון שבדיקות המעבדה יכולות להשתנות עם הזמן. לא ברור עם יש קשר מוכח בין החיסון למחלה ולכן בכל מקרה דרוש המשך מעקב. פריחה של רוז צביעה אפשר לאבחן בתרבית וכדאי לשקול זאת לחיוב. כדאי להיבדק עי רופא עור שמתמחה למחלות אוטואימוניות

31/08/2014 | 23:16 | מאת: נינה

שלום תודה על תשובתך אך מה כוונתך לתרבית? האם כוונתך לביופסיה מהעור של הפנים?

12/08/2014 | 08:17 | מאת: שרית

אובחנתי כבעלת זאבת או סיוגרן על סמך כאבי פרקים, יובש בפה, ש"ד מוחשת, RF גבוה, SSA, ANA חיוביים ואנטיקרדיוליפין גבוה. איזו בדיקה יש לעשות על מנת לקבוע באופן סופי באיזו מחלה מדובר? האם יובש בפה הוא מאפיין של סיוגרן בלבד או שהוא מופיע גם בזאבת? הא םהטיפול התרופתי בשתי המחלות הללו שונה?

אחלק את התשובה לשתיים: על סמך הנתונים ששלחת נראה שחסרות מספר בדיקות כדי לקבוע באיזו מחלה מדובר, אם בכלל. יש הרבה חפיפה, גם בתלונות וגם במעבדה, בין זאבת לסיוגרן. יובש בריריות יכול להיות בשתיהן. כדי להתקדם בברור צריך להשלים בדיקות מעבדה נוספות מסוג נוגדנים אוטו-אימונים ובדיקת יובש בעיניים שנקראת בדיקת שירמר. החלק השני של התשובה מתייחס לאנטיקרדיוליפין שציינת מוגבר. פה עולה חשד לנטיה לקרישיות יתר. כדאי להבדיל בין מצב של בדיקות מעבדה חריגות לבין תלונות שנובעות מקרישיות יתר (כנראה לא המצב שלך) ולזה ישנה משמעות טיפולית. לבסס חשד לקרישיות יתר יש לחזור על הבדיקות לאחר 12 שבועות (אנטי קרדיוליפין, אנטי בטא 2 GPI ולופוס אנטיקואגולנט). בכל מקרה, חשוב קשר הדוק עם הריאומטולוג המטפל ולעדכן אותו בכל שינוי.

07/08/2014 | 08:47 | מאת: שני

שלום ד"ר, אני מעוניינת להרשם לקורס צלילה (כוכב ראשון ושני), ברקע הרפואי שלי- מחלת זאבת ש"אינה פעילה" מאז 2006, במעקב אצל ראומטולוג אחת לחצי שנה, פלקווניל אחד ליום (200mg) האם צריך אישור מיוחד מרופא? תודה!

הי שני, לדעתי הדבר הנכון והבטוח ביותר עבורך הוא לפנות לראומטולוג שלך ולבקש ממנו הערכת מצב עדכנית (בעיקר בדיקות דם מעבר לבדיקה גופנית) של המחלה. עם התשובה שלו לפנות לרופא הצלילה שצריך לאשר את הקורס.

28/07/2014 | 00:20 | מאת: אלתיאה

שלום רב, קוראים לי איילת אניסמן ואובחנתי עם לופוס עורי בתחילת שנת 2011, אחרי שהמחלה התפרצה אצלי במהלך הטירונות. יש לי כמה שאלות: 1. שנים רציתי ללמוד ארכיאולוגיה. לפני שנה לא היה לי אומץ לשמוע תשובה שלילית אז לא התייעצתי עם רופא בנוגע לזה, למרות שאני מודעת לסכנות החשיפה לשמש. העבודה אמורה להיות תחת סככה שמצלה על השטח, מהבוקר עד אחר הצהריים. קיבלתי אומץ לברר וממילא הייתי צריכה לקבוע תור אז קיבלתי הפנייה לרופא עור. לא היו לי תוצאות של בדיקות מתקופת הצבא להראות לרופא העור, והוא ביקש שאעשה בדיקות דם, אלך לריאומטולוג ואחזור אליו עוד 3 חודשים. בבדיקות הדם נראה שיש מספר בעיות, אבל רופא המשפחה אמר שנראה שהן בסדר (בכללי, הוא לא התייחס לבעיות שהיו בבדיקות הדם). להפתעתי, בניגוד למה שהיה בעבר, הANA הייתה שלילית (אני לא בטוחה אם לא הייתה כבר בדיקה בעבר בה היא הייתה שלילית, אבל לא מצאתי כזו בניירת שלי). מקריאה באינטרנט בניסיון לברר אם זה אומר שהלופוס נעלם נתקלתי בתשובות סותרות. חלק אמרו שכן, חלק אמרו שלא וחלק אמרו שביצעו עוד בדיקות ואז התוצאה הייתה חיובית שוב. האם ANA שלילית בבדיקה אחת אומרת שאין לי לופוס? 2. האם ההחלטה להמשיך ללמוד ארכיאולוגיה, כמו שאני רוצה, מסוכנת מדיי? 3.יש לי תור לריאומטולוג רק בנובמבר והלימודים מתחדשים באוקטובר. אני מאוד לא רוצה לפרוש תוך כדיי שנת הלימודים. רוב ספטמבר הוא או חפירה ארכיאולוגית שהיא חובה או חגים, אז אני לא יודעת אם אספיק, אבל: האם כדאי לי לפנות למומחה פרטי כדי להספיק לקבל תוצאות לפני תחילת שנת הלימודים? אם כן, כמה זה עולה בדרך כלל, והאם ידוע לכם על מומחה מומלץ כלשהו (רצוי באזור חיפה או ירושלים)? תודה רבה מראש!

שלום איילת, במטופלים הסובלים מלופוס עורי בלבד, ללא מחלה במערכות אחרות יתכן לעיתים ANA שלילי. זה בפני עצמו אינו שולל הימצאות של תהליך דלקתי בעור בלבד המתאים ל- SLE. האם נעשתה ביופסית עור? במקרים בהם יש נוגדנים מסוג ANA ברמה נמוכה או גבולית יתכן ובבדיקה אחת זה ימצא חיובי ובבדיקה שניה שלילי אם מדובר בממצא גבולי. עם זאת, אם לא היית במעקב ראומטולוגי זה בהחלט חשוב שתגיעי להערכה מלאה של ראומטולוג. מאד חשוב להבין אם האבחנה של לופוס עורי מבוססת. במידה ואכן מדובר בלופוס עורי החשיפה לשמש עלולה לגרום להרעה ומומלץ להימנע מכך. אני ממליצה להשלים את הברור במלואו ולהגיע לראומטולוג עם תוצאות הברור וחוות דעת רופא העור כדי לבסס את האבחנה ולקבל החלטות בהתאם. בהצלחה.

12/06/2014 | 19:47 | מאת: שרית

שלום בת 28 אני מטופלת בפלאקוניל עקב חשד ללופוס , מטופלת מעל חצי שנה בפלאקוניל אך אני מרגישה שהיא לא משפיעה עלי בכלל, יש לי כל הזמן כאבים בגג של הפה ללא אפטות וצריבה. וחום בכפות ידיים, עשיתי אתמול בדיקות דם כולם ברוך השם תקינות לחלוטין כולל הקופליט ושקיעת דם crp הכל תקין, לציין שעדין לא הגיעו הרופאים לאבחנה, לציין בדיקת אנא אצלי חיובי וDNA שלילית כבר מעל 6 בדיקות, האם יש תחליף לפלאפונים שיכולה לעזור לי בתסמינים, פשוט עושה אותי מאוד עצבנית התסמינים האלה , ואין לי שום פגיעת איברים ואך זה שיש לי את הכאבים האלה ואין שום סימן לדלקת בבדיקות הדם?? האם יתכן חצי שנה ועדין לא הגיעו לאבחנה?? השמש אכן מאוד התחילה להפריע לי רק אין לי פריחה ממנה

לעיתים כאשר ישנו חשד ללופוס וזאת על סמך נתונים שמצטברים מבדיקות מעבדה ובדיקה גופנית, מקובל להתחיל טיפול בפלקווניל בנסיון להקל על התלונות וגם בכדי למנוע התפרצות קשה יותר של המחלה. התלונות שאתה מפרט אינן ספציפיות ולא בהכרח מכוונות ללופוס אולם יתכן שבדיקות המעבדה דווקא כן רומזות על כך ומכאן ההגיון לתת פלקווניל.התרופה בטוחה מאוד ולא גורמת לתופעות לוואי בדר"כ. התלונות שאת מפרטת, גם אם הן קשורות ללופוס, אינן נשמעות ככאלו המצדיקות טיפול תרופתי נוסף היכול לדכא את מערכת החיסון. מציע לך לשקול שיחה עם הראומטולוג המטפל בנוגע לטפולים סימפטומטיים שיכולים להקל על התלונות.

27/05/2014 | 17:34 | מאת: מאיה

שלום. בת 34 ומתכננת הריון ראשון. ברקע: תלסמיה מינור,אנמיה וחסר ברזל. כמו כן שחפת ריאתית שטופלה. בממצאי מעבדה לפני כשנה התגלו ממצאים חיוביים ללופוס Ana DNA וכדומה וכן חשה בעייפות מוגברת,קשיי נשימה ובחשיפה לשמש אדמומיות מעטה בלחיים. במעקב ראומטולוגי נאמר לי כי הריון עלול לגרום להתלקחות הלופוס. נשלחתי לבדיקת קרישתיות היות והרופא מתלבט אם עלי לקבל מדללי דם טרם הכניסה להריון. אני חוששת מאד הן מקבלת טיפול זה הרי שידוע שהוא יכול לגרום לתופעות לוואי קשות ומסוכנות וכן חוששת מהתלקחות המחלה בהריון שלמיטב הבנתי יכולה חלילה לגרום לתסחיפים רעלת ולמוות לי ולעובר. אשמח להכוונה ולמידע היות ואני שוקלת את האופציה של לא להכנס להריון כלל בשל סיכונים אלו. תודה

הי. למרות ANA חיובי ואנטי DNA חיובי יחד עם התלונות שאת מפרטת- עדיין לא בהכרח מדובר לופוס. ישנו הבדל בין שיטות הבדיקה (למשל ELISA היא שיטה שאינה מדויקת לעומת שיטת קריטידיה) ולכן צריך לוודא שהבדיקות נעשו בצורה נכונה.כנ"ל לגבי נטיה לקרישיות יתר- יש בדיקות ספציפיות שצריך לבצע פעמיים בהפרש של 12 שבועות (אנטי קרדיוליפין, אנטי B2GPI ולופוס אנטיקואגולנט). בכל מקרה, זה נכון שכאשר ישנו חשד סביר ללופוס ו/או לקרישיות יתר יש לקחת בחשבון התלקחות של המחלה וסיבוכים בזמן ההריון וסביב הלידה. לסיכום, בשלב הראשון כדאי לוודא שאכן מדובר בחשדות סבירים למחלה ובמידה וכן יש להיות במעקב משולב של: גניקולוג מומחה להריון בסיכון מוגבר/ראומטולוג/המטולוג. מעקב צמוד והקפדה על הוראות הרופאים יאפשרו תהליך בטוח ומוצלח.

22/05/2014 | 20:56 | מאת: גוי

ערב טוב בן 32 ים חשד ללופוס מזה זה , נוטל פלאקוניל 2 כדורים ליום , עקב חשיפה לשמש אתמול מרגיש שכל הגוף שלי  מתבשל מהפנים הרגשה כללית מוזרה לגמרי כפות הידיים חמות אש , יום לפני הייתי בבית חולים עקב כאבים בחזה כל מדדי הגלקת תקינים לגמרי , הפלאקוניל מרגיש שלא עוזר לי בכלום , מה אוכל לעשות , אין לי מחלות רקע , נוטל רק פלאקוניל

לעיתים כאשר ישנו חשד ללופוס וזאת על סמך נתונים שמצטברים מבדיקות מעבדה ובדיקה גופנית, מקובל להתחיל טיפול בפלקווניל בנסיון להקל על התלונות וגם בכדי למנוע התפרצות קשה יותר של המחלה. התלונות שאתה מפרט אינן ספציפיות ולא בהכרח מכוונות ללופוס אולם יתכן שבדיקות המעבדה דווקא כן רומזות על כך ומכאן ההגיון לתת פלקווניל. אם כל התלונות שאתה מפרט לא מובילות לאבחנה של לופוס יתכן שצריך לחשוב על כיוונים נוספים, אולי בעיה של שיבוש סף כאב/תחום של גוף ונפש.

18/06/2014 | 17:51 | מאת: גוי

תודה דר אבל מה זה שיבוש סף כאב??? לציין בבדיקות שיש לי אנא חיובי ו rnp חיובי sm חיובי ושלילי, כלומר בדיקה חיובית ובדיקה שלילית, לציין שאין לי עייפות כל הבדיקות הדם תקינות לחלוטין כולל שקיעה קופליט הכל הכל תקין, לא סובל מעייפות פשוט עובד כמו שור, אני פשוט כבר מיואש לאין לפנות בשבל שיתנו לי כבר אבחנה ,,

18/05/2014 | 14:47 | מאת: אלכסנדרה

שלום,אני מאובחנת בלופוס מגיל 14 ולאחרונה שמתי לב לרעידות שלי בזמן שינה וכך גם קרוביי שמו לב לכך.. העניין הזה נורא מלחיץ אותי וברצוני לדעת אם יש לכך קשר כלשהו למחלה או שזוהי תופעה רכילה של שינה ואין צורך לדאוג בעקבות כך? בתודה מראש!

הי. כדאי לבצע את הדברים הבאים לברור הרעד החדש: 1) לבדוק את תפקוד בלוטת התריס 2) לעבור הערכה נוירולוגית מסודרת 3) לעדכן את הראומטולוג המטפל. רעד לעיתים רחוקות יכול לנבוע מטיפול תרופתי שאת מקבלת ללופוס

07/05/2014 | 14:16 | מאת: עינת

שלום רב, עקב הפלות חוזרות עברתי בירור של קרישיות יתר ובו גם התייחסות ל LAC. הבנתי שזה קשור ללופוס. רציתי לדעת האם התוצאות מראות חשד ללופוס והאם יש צורך בבירור נוסף (ואילו בדיקות נוספות נדרשות). שלום, עקב הפלות חוזרות ומחלה לא מזוהה שיש לי בגוף קיבלתי בדיקות קרישיות הכוללות גם התייחסות ל LAC והבנתי שזה ללופוס. הייתי מעוניינת לדעת האם על פי התוצאות נדרש בירור נוסף או האם יש סיכוי שיש לי לופוס? AnthiThrombin Activity > 100% APC Resistance - 2.94 Beta 2 Glycoprotein 1 IgG - 1 Beta 2 Glycoprotein 1 IgM < 1 Cardiolipin IgG Ab - 1.8 Cardiolipin IgM Ab - 2 Factor VIII - 142.8 Fibrinogen (Hypercoag.) - 466 Homocystein - 6.85 I.N.R - 1 Protein C-Activity > 100% Protein S Free - 83 Prothrombin 20210 - NORMAL PT (Seconds) - 10.9 PTT - 24.2 PTT (sensitive to LAC) - 37.3 RVVT (sensitive to LAC) - 45.9 Thrombin Time (TT) - 16.8 תודה!

שלום עינת, בדיקת LAC (=לופוס אנטיקואגולנט) איננה בדיקה לאבחון לופוס למרות שמה המטעה. בדיקה זו מאתרת נטייה לקרישיות יתר על רקע אוטואימוני, כלומר על רקע נוגדנים עצמיים המשפיעים על מערכת הקרישה ומגבירים את הנטייה לקרישת דם. נוגדנים מסוג זה אותרו לראשונה בחולים הסובלים מלופוס ומכאן שמם ההיסטורי. באנשים בהם בדיקות לקרישיות יתר אוטואימונית נמצאו חיוביות אחד הביטויים האפשריים הינו הפלות חוזרות אך חשוב לזכור שיש סיבות רבות נוספות להפלות חוזרות. ניתן לייחס הפלות חוזרות לקרישיות יתר על רקע אוטואימוני רק אם בדיקה אחת או יותר נמצאה חיובית לפחות פעמיים. בדיקות אלה כוללות: anti cardiolipin IgG, anticardiolipin IgM antibeta2 glycoprotein IgG, anti beta glycoprotein IgM שהן תקינות אצלך ובדיקת LAC (לופוס אנטיקואגולנט.) בדיקת לופוס אנטיקואוגולנט נבדקה אצלך בבדיקת סקירה ראשונית בשתי שיטות: PTT (sensitive to LAC) ו- RVVT(sensitive to LAC) שהיו ככל הנראה תקינות אצלך ( אם כי לא ציינת ערכי נורמה בקופת חולים שלך ). אם בדיקות הסקירה חורגות מהנורמה הבדיקה הקובעת אם יש לופוס אנטיקואגולנט דורשת ratio שלא נעשה אצלך כי ככל הנראה בדיקות הסקירה שלך תקינות. אם בדיקות קרישיות היתר האוטואימוניות חיוביות (במקרה שלך נראה שהן תקינות אך רצוי לחזור עליהן ) מומלץ להתייעץ עם המטולוג המומחה בתחום הקרישה ובהחלט ניתן להתייעץ גם עם ראומטולוג אם יש תסמינים נוספים המעלים חשד למחלה ראומטית. בהצלחה.

08/05/2014 | 08:44 | מאת: עינת

03/05/2014 | 14:03 | מאת: שחר

שלום, אובחנתי כחולה בלופוס עורי ובקרוב אתחיל לקחת פלנקוויל. נוצרו לי קרחות בראש ואני רוצה מאוד להשתיל שם שיער. האם ישנה בעיה עם הנ"ל? האם ישנה המלצה על מקום מסוים בו מתאים לעשות זאת לחולי לופוס? תודה רבה שחר

שלום שחר, ברוב המקרים של נשירת שיער בלופוס, הבעיה הפיכה. רק במצב של DLE (discoid lupus- נוצרת הצטלקות שאינה הפיכה. בדרכ נמנעים מפרוצדורות כירורגיות שיכולות לעודד הופעת נגעים נוספים. במקרה שלך כדאי לפנות לייעוץ רופא עור גם כדי לשקול אפשרות של ביופסיה( לצורך אבחנה) ובכל מקרה גם ייעוץ אצל ראומטולוג. ביצוע השתלה יתאפשר רק בהסכמת רופא עור, עדיף כזה שמומחה בבעיות אוטואימוניות. בהצלחה וחג שמח

30/04/2014 | 20:33 | מאת: אבי 31

בת 30 סובלת מאנמיה כרונית מחסר ברזל ומקבלת עירויי וונופר בגלל בעיות ספיגה לא ברורות (גאסטרו נשלל). כמו כן סובלת מחסר ויטמין D ומחומצה פולית. ברקע IGA NEPHROPATHY מטופלת בטריטייס. עשיתי בדיקות לביקורת בהמטולוגיה כאשר הנתונים לא השתנו מבעבר. ברזל נמוך, פריטין נמוך, טרנספרין גבוה, חומצה פולית נמוכה, בי 12 תקין המוגלובין תקין MCV נמוך. אלקטרופורזה של המוגלובין A בנורמה97.6 כשהנורמה עד 97.8 והמוגלובין A2 2.4 כשהנורמה עד 3.3 רטיקולוציטים 2.7 כשהנורמה עד 2.5 A.B2 GLYCOPROTEIN IGG <1.4 IGM-1.2 כשהנורמה עד 20 אנטי קרדיוליפין IGA 63 כשהנורמה עד 20 אנטי קרדיוליפין IGG <1.6 igm 1.5 כשהנורמה עד 20. להלן התשובות של בדיקת הלופוס אנטי קואגולנט: קרדיוליפין IGA גבוה פי 3 מהנורמה. ptt-lac sensetive 29.9 (28-45) ptt -lac insensetive 28 (25-40) ptt lac ratio 1.07 (0.8-1.6) rvvt lac sensetive 44 (37-46) rvvt lac insensetive 31 (30-40) rvvt lac ratio 1.39 (0.8-1.4) שאלותיי הן: 1.האם יש משמעות לבדיקה קרדיוליפין IGA שיצאה אצלי מוגברת (פי3)מהנורמה? 2. ישנן 2 בדיקות מהבדיקות הללו שיצאו בנורמה אך הן ממש גבוליות. האם הן בעלי משמעות וצריך להתייחס אליהן? 3. לאיזה רופא עלי לפנות עם הבדיקות האלו? לראומטולוג? המטולוג וכו'.

שלום לך, בדיקות המעבדה לנוגדני אנטיפוספוליפיד דוגמת anticardiolipin IgA הן לרוב בעלות משמעות אם הבדיקה חיובית ברמה משמעותית לפחות פעמיים, בהפרש של 3 חודשים. וכמובן יש לזה חשיבות אם זה נעשה בשל הסתמנות קלינית הקשורה להימצאות נוגדנים אלה. בדבריך לא תארת הסתמנות קלינית אופיינית לנוגדנים אלו. מבין נוגדני האנטיפוספוליפיד, משמעות נוגדנים מסוג IgA כגורמים לתסמונת קלינית פחות מבוססת. לגבי נוגדני אנטיקרדיוליפין ואנטי-בטה 2 האחרים מקובל לייחס חשיבות קלינית לערכים ברמה בינונית עד גבוהה ולא לערכים גבוליים. הבדיקות ללופוס אנטיקואגולנט תקינות. ניתן לפנות עם ממצאי מעבדה אלה לייעוץ המטולוג או ראומטולוג אך מכיוון שאת נמצאת במעקב המטולוגי סדיר ואני מבינה שהבדיקות הוזמנו ע"י ההמטולוג אני ממליצה לפנות חזרה למהטולוג למעקב ולקבלת מידע מדוע הוזמנו בדיקות אלו. בהצלחה.

18/04/2014 | 22:27 | מאת: גוי

ערב טוב דר בן 29 עד לפני שעה בריא לחלוטין וספורטאי ביום אחד התחילו לי כאבי פרקים ושלשולים וצריבה בעיניים ואלרגיה לשמש מטורפת , כשאני נחשף לשמש מרגיש שכל הגוף שלי מתחיל לכאוב כאבי דלקת בכול הגוף וכאבי פרקים.. כל זה התחיל ביום שישנתי במזגן פועל עלי על הלילה... חצי מהתופעות נעלמו לבד בהמשך,, נשלחתי לראמטלוג דר גלב סלוודין בדיקות דם אנא חיובי שקיעת דם 23 וcrp 7 ועוד כמו נוגדים חיובים rnp מסר שזה כננות של מערכת החיסון,, אך לא השלמתי עם התשובה דלי חזרתי אליו עם כאבי פרקים ועדין צריבה בעניים, נתן לי פלאקוניל 2 כדורים ליום אך שני הכדורים האלה עוד יותר נהייתי אלרגי לשמש ירדתי בעצמי לכדור אחד ,המצב היום מצב רוח ירוד גלי חום בכול הגוף ללא חום במודד חום, שאר בדיקות הדם תקינות לחלוטין, הרופא לא רשם אבחנה של לופוס , אבל אני מרגיש שיש לי יותר מ4 מהקרקטריונים ללופוס , אפטות באות והולכות, אבל הרוב זה השמש שרק מפריעה לי בטירוף כשאני נחשף פחות מ10 דקות מרגיש שכל הגוף שלי מבפנים מתבשל,, כשאני קורא על המחלה הזו , נשאר לי לשאול כמה שנים נשארו לי לחיות דר ???עד שיתחילו להזריק לי את כל הסטרודיין למינהם , בינתיים היום העלתי את המינון של הפלאקוניל ל2 כדורים על דעת עצמי, באמת דר כמה שנים נשארו לי לחיות עם המחלה הזו ?? לילה טוב

antinuclear ad dlood- fine speckled anti rnp 70-blood 2 חיובי anti rnp ad blood 1.18 גבולי anti smith 0.99 שלילי anti ro (ss-a( ad blood 0.20 שלילי anti la (ss-b) ad 1.64 חיובי topoisomerase 1 (scl 70) ad 0.90 שלילי anti centromer ad dlood 0.47 שלילי jo1 ad blood- 0.52 שלילי אלה בדיקות שעשיתי בבית חולים בני ציון במעבדה הראמטלוגית

22/04/2014 | 20:32 | מאת: גוי

ערב טוב, סליחה על העיכוב בתשובה.איכשהו זה התפספס.. הממצאים שתיארת-התלונות ובדיקות המעבדה יכולות להתאים לתסמונת לופוס או לתסמונת אחרת דומה. על פי רוב לתסמינים שתיארת פלקווניל יכול להספיק. במידה ואין שיפור פנה שוב לרופא כדי לראות איך אפשר לשנות את הטיפול. יש מקום לשלב עוד רופאים במעקב- בגלל צריבה בעיניים כדאי שגם רופא עיניים יהיה מעורב וכך גם לגבי רופא עור ואפילו גסטרואנטרולוג. לגבי שאלתך על תוחלת החיים, אני מניח שהיא נובעת מקריאה באינטרנט שבדרכ תורמת בעיקר לחרדה ופחות להבנה. באופן כללי חולי לופוס שנצמדים למעקב ראומטולוגי מסודר ומקפידים ליטול את התרופות, לא אמורה להיות פגיעה בתוחלת החיים.

12/05/2014 | 09:07 | מאת: גוי

תודה על תשובה דר , אבל מה עלי לעשות, כבר אין לי צריבה בעיניים ולא שלשולים, בדיקות הדם תקינות, בדיקת עיניים תקינות הייתי אצל כל הרופאים האלה , אבל יש לי כאבים בכפות הידיים לא ממש כאב כמו זרימת דם חמה מאוד, והם בוערות, אני עובד מתפקד כרגיל , כל העבודה שלי בשמש, אני לובש בגדים בהתאם ושם קרם הגנה גם בהתאם, אבל מצבי רוח קיצוניים שולטים עלי , אני לא יודע אם זה מהמחלה הזו או מהחרדה עצם לקרוא על המחלה הזו , אני מטופל אצל דר גלב סלוודין ,

05/04/2014 | 20:34 | מאת: יובל

שלום רב, האם כאשר כדוריות הדם הלבנות נמוכות, זה מעיד על פעילות המחלה או לחלופין בלופוס באופן קבוע יש כדוריות לבנות נמוכות- וזה אינו קשור באופן מובהק לפעילות המחלה. תודה רבה וחג פסח שמח

שלום יובל. כדוריות דם לבנות, בעיקר לימפוציטים, יכולות להיות ברמה נמוכה בלופוס, אבל לא תמיד. למשל, יכולה להיות מחלת לופוס פעילה עם רמת לאוקוציטים נמוכה כביטוי לכך אבל גם ההיפך- רמה מוגברת(או אפילו תקינה). חשוב לשים לב למגמות השינוי בספירה- אם תמיד לאוקוציטים נמוכים והם באותם ערכים בעת לופוס פעיל, קשה להתייחס לכך כאל חלק מהתלקחות המחלה. מקווה שעזרתי

12/03/2014 | 14:16 | מאת: נעמה

שלום, לבן זוג שלי יש לופוס ורנו כבר שנתיים מאובחן. הייתי רוצה לדעת מה הסיכוי שהילדים יקבלו לופוס גם כן. תודה רבה.

שלום נעמה, במחלת הלופוס יש מרכיב גנטי אך אין תורשה קלאסית כך שהסיכוי להופעת לופוס בילדים של חולי לופוס קטן. על פי הנתונים שיש בידנו היום ניתן לומר שיתכן מחלת לופוס ב- 5-12 % מקרובי משפחה של חולי לופוס.

06/03/2014 | 10:01 | מאת: דנה

שלום, הובחנתי בביופסיה כחולת לופוס עורי (לא המערכתי) מטופלת במשחה בלבד על הנגעים בפנים. רציתי לדעת אם אני יכולה לבצע ניתוח הגדלת חזה?

הי דנה. ישנם סוגים רבים של לופוס עורי. למיטב ידיעתי באופן עקרוני אין מניעה מניתוח כזה אולם ישנם שיקולים חשובים כמו פיזור הפריחה, החלמה מחתכים של ניתוח ועוד. מכיוון שמדובר במחלה עורית והרופא המטפל הוא רופא עור, אני ממליץ לך להפנות את השאלה אליו. בהצלחה

03/03/2014 | 10:53 | מאת: יניב

שלום, אני בן 34. בדיקות שעשיתי עקב תפקודי אנזימי כבד גבוהים: BETA2 GPI IGG >160 ( 0.00- 20.00) HIGH POSITIV BETA2 GPI IGM 23.70 U/ML ( 0.00- 20.00) (.........)* Low Positive החל מ 13-06-12 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי שיטה CARDIOLIPIN IGG >160 ( 0.00- 20.00) HIGH POSITIV CARDIOLIPIN IGM 22.40 MPL/ML ( 0.00- 20.00) (.........)* Low Positive ANA IFA NEGATIVE DS DNA IFA NEGATIVE LIPEMIC INDEX NORMAL HEMOLYTIC IND. NORMAL ICTERIC INDEX NORMAL C3 154.00 MG/DL ( 90.00- 180.00) (.....*...) C4 34.00 MG/DL ( 10.00- 50.00) (....*....) VITAMIN B12 270.00 PG/ML ( 145.00- 914.00) (*........) INR 0.90 RATIO ( 0.80- 1.20) (.*.......) PTT ! דם קרוש PT(%) 118.00 % ( 75.00- 140.00) (.....*...) PT(SECONDS) 10.40 SEC RVVT SENSITIVE 61.50 SEC ( 28.00- 48.00) (.........)* החל מ 10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר RVVT NON SENSITIVE 30.00 SEC ( 26.00- 36.00) (...*.....) החל מ 10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר RVVT RATIO 1.96 ( 0.90- 1.50) (.........)* < ערך תקין בקומדין 1.7 החל מ 10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר PTT SENSITIVE (STAGO) 44.40 SEC ( 31.00- 49.00) (......*..) החל מ 10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר PTT NON SENSITIVE (STAGO) 27.40 SEC ( 21.00- 34.00) (...*.....) PTT RATIO (STAGO) 1.62 ( 0.90- 1.70) (.......*.) החל מ 10-03-13 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי מכשיר לא מטופל בנוגדני קרישה RVVT נמצא חיובי לפי בדיקת LAC יש לחזור על הבדיקה LAC לאישור נוכחות לאחר 12 שבועות לפחות DS DNA IFA NEGATIVE איזה טיפול צריך לנקוט ע"פ תוצאות המעבדה? כרגע אין לי ממצעים קלינים כלשהם. תודה

שלום יניב כדי לתת לך מענה מלא חסר מידע לגבי הסיבה להפרעה בתפקודי כבד וכן חסר מידע מדוע הוזמנו הבדיקות שציינת. הבדיקות שנמצאו חיוביות אצלך הן בדיקות המעידות על יצור נוגדנים עצמיים מסוג APLA , כלומר נוגדני אנטיפוספוליפיד היכולים להצביע על נטייה לקרישיות יתר. כדי להעריך את משמעותן חשוב לדעת באיזה הקשר הן נעשו. לדוגמא- אם הנוגדנים הללו נמצאו חיוביים בזמן מחלה וירלית הם עשויים לחלוף עם הבראה ממחלה וירלית. על כן יש לחזור על בדיקות אלה פעם נוספת .. אם הן ימצאו חיוביות בבדיקות חוזרות נהוג לעיתים לשקול טיפול מונע באספירין, בהתאם לנסיבות והימצאות או העדר גורמי סיכון נוספים. האם ההפרעה בתפקודי כבד הינה משנית למחלה וירלית? קשה לקרוא את הנתונים כפי שמוצגים בשאלתך אך אם הבנתי נכון, מעבר לבדיקות לנוגדני אנטיפוספוליפיד בוצעו בדיקות נוספות הכוללות: ANA ו- anti-dsDNA אשר נמצאו שליליים וC3, C4 נמצאו תקינים. אלה בדיקות שנעשות כאשר עולה שאלה של לופוס והן תקינות. עם זאת אני ממליצה לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקות אלה ו/או לראומטולוג או המטולוג כדי להשלים את בירור הממצא של נוגדני אנטיפוספוליפיד.

16/02/2014 | 16:57 | מאת: טל

האם לכל איבחון של קרישיות יתר מתלווה איבחון של לופוס או להיפך?

לא. רק ל10% מחולי לופוס תהיה קרישיות יתר מסוג APS(תסמונת אנטיפוספוליפיד)ולהיפך, כ10% מחולי APS ראשוני, יפתחו לופוס.

06/02/2014 | 17:21 | מאת: tami

שלום רב, לפני מספר שנים עקב כתמים באזור האף והלחיים וכמה סימפטומים אחרים נשלחתי לעזות בדיקות דם והתוצאות העלו חשד אצלי ללופוס, ומאז אני במעקב. רציתי לדעת אם בתוצאות האחרונות שקיבלתי יש סיבה לדאגה: Beta 2 Glycoprotein 1 lgG 1.3 Cardiolipin igG Ab 2 INR 1 PT (seconds) 10.3 PTT 25.8 PTT (sensitive to LAC) 34 RVVT (sensitive to LAC) 28.4 תודה

הי תמי. מטרת .הבדיקות שעשית היא לראות האם קיימת בעיה של קרישיות יתר שיכולה להתלוות ללופוס בכ 30 אחוז מהמקרים. מהפרמטרים שצירפת נראה שאין לך נטיה כזו אולם לא פירטת את כל הנתונים

11/02/2014 | 06:11 | מאת: tami

תודה רבה, קצת נרגעתי. איזה עוד מידע נחוץ? היו תוצאות נוספות, אבל אלו היו התוצאות הספציפיות של הבדיקה שעשיתי לקרישיות (יתכן גם שעדיין לא חזרו כל התוצאות?) תודה