לופוס קל ללא תסמינים

דיון מתוך פורום  לופוס

23/02/2015 | 17:56 | מאת: מבולבלת

שלום ד"ר , לפני 3 חודשים בדיקות הדם נמצא anti dna חיובי (19) ולפני מס' ימים בבדיקה חוזרת התקבלה שוב אותה תוצאה (ANA וDNA חיובי, כל שאר הממצאים תקינים) בנוסף ויטמין D קצת נמוך. אני מרגישה טוב ואין לי תסמינים של לופוס כלל. אני לוקחת כבר כחודשיים פלאקווניל 400 מ"ג ביום. השאלה שלי היא מה בעצם יכול לקרות לי בהמשך? מה הסבירות שהמחלה תתפרץ וכיצד אדע לזהות התפרצות? והאם העובדה שגיליתי את המחלה בשלב כה מוקדם והתחלתי טיפול תעזור לשמור על הלופוס במצב קל לטווח הארוך?

מתנצל על העיכוב בתשובה. אחלק את התשובה לשניים: 1- על פי התוצאות שציינת, איני משוכנע שרמת אנטי ds-DNA אכן חיובית! הבדיקה במקרים רבים נעשית בשיטה לא אמינה והני ממליץ לחזור עליה בשיטה של אימונופלורסנס (IF או FANA). אם היא תהיה שלילית במקרה כזה- כל התמונה משתנה. 2- בהנחה שהיא חיובית (בבדיקה האמינה יותר)- יתכן ומדובר ב"לופוס מעבדתי", כלומר, אין ביטויים קלינים או מחלה אלא רק ממצאים לא תקינים בבדיקות. אם הוחלט להתחיל בפלקווניל, חשוב להיות ער לשינויים במצב הגופני ולדווח לראומטולוג. בכל מקרה, חשוב להיות במעקב לפחות אחת לחצי שנה.

מנהלי פורום לופוס