כדוריות דם לבנות ולופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

05/04/2014 | 20:34 | מאת: יובל

שלום רב, האם כאשר כדוריות הדם הלבנות נמוכות, זה מעיד על פעילות המחלה או לחלופין בלופוס באופן קבוע יש כדוריות לבנות נמוכות- וזה אינו קשור באופן מובהק לפעילות המחלה. תודה רבה וחג פסח שמח

שלום יובל. כדוריות דם לבנות, בעיקר לימפוציטים, יכולות להיות ברמה נמוכה בלופוס, אבל לא תמיד. למשל, יכולה להיות מחלת לופוס פעילה עם רמת לאוקוציטים נמוכה כביטוי לכך אבל גם ההיפך- רמה מוגברת(או אפילו תקינה). חשוב לשים לב למגמות השינוי בספירה- אם תמיד לאוקוציטים נמוכים והם באותם ערכים בעת לופוס פעיל, קשה להתייחס לכך כאל חלק מהתלקחות המחלה. מקווה שעזרתי

מנהלי פורום לופוס