דלקת חוליות מקשחת ?

דיון מתוך פורום  לופוס

26/10/2014 | 12:57 | מאת: גלי

שלום , בני בן 20 ולאחרונה עלה חשד כי הוא סובל מפסוריאזיס, ואף נבדקת האפשרות של דלקת חוליות מקשחת . הוא עבר בדיקת HLA B27, והתוצאה עדיין לא הגיעה . במיפוי שעבר נקבע כי אין קליטת חומר בעמוד השדרה, אך בברכיים ובכף הרגל יש קליטה קלה.(הוא גם מתאמן במכון כושר). בנוסף חלק מערכי הדלקת בדמו הם מעל הנורמה . קראתי כי לצורך אבחון מחלה זאת (AS) בראשיתה, רצוי לערוך בדיקת הדמיית MRI במפרקי העצה והכסל, בעמוד השדרה ובצולב . מה המשמעות של בדיקת MRI זאת ? תודה מראש .

הי, הפורום הוא בנושאי לופוס והשאלה מתמקדת במחלה אחרת לגמרי, פסוריאזיס. ובכל זאת, מעורבות של פסוריאזיס בעור יכולה להיות מאובחנת על פי המראה ומיקום הפריחה וזאת על ידי רופא עור מנוסה. במקרים בהם ישנו ספק באבחנה, ביופסיית עור יכולה לעזור. לגבי המפרקים ועמוד השדרה- כאבים דלקתיים, קרי כאבים ליליים מלווים בנוקשות בוקר באזור של הגב התחתון, מעלים חשד למחלה דלקתית. בדיקת MRI היא בדיקת הבחירה במצבים כאלה. זו בדיקה בטוחה ללא קרינה שנותנת תמונה יחסית ברורה לגבי מצב הדלקת ברקמות הרכות (גידים, מרכיבי המפרק) וגם בעצמות. שקלול כל הנתונים- ממצאים בעור, ממצאים בMRI, בדיקות המעבדה, הבדיקה הגופנית וכמובן האנמנזה- יוביל בסופו של דבר לאבחנה, האם מדובר בדלקת פרקים הקשורה לפסוריאזיס

27/10/2014 | 14:22 | מאת: גלי

מנהלי פורום לופוס