רופא עיניים הורה להפסיק לקחת פלאקווניל

דיון מתוך פורום  לופוס

04/09/2014 | 23:21 | מאת: גליה

שלום, בתי, בת 18.5 אובחנה כחולה בלופוס ב-19/08/14. לוקחת מאז פלאקווניל ופרדניזון במינון נמוך. בין שאר התופעות, היא מתלוננת על כתמי אור צבעוניים בעיניים בצורת חצי קשת שמפריעים לה לראות, לקרוא ולהתמקד. רופא עיניים, אצלו ביקרנו היום, אמר שבדיקת העיניים תקינה , אך הורה להפסיק לחלוטין את הפלאקווניל עד לקבלת ממצאי בדיקת שדה ראייה אדום לבן מקולרי. מה דעתכם ?

פלקווניל נחשבת תרופה בטוחה ביותר. עד כדי כך בטוחה, שהיא מאושרת לטיפול גם בנשים בהריון! הסבירות שהיא גרמה לתופעת לוואי ועוד כל כך מהר לאחר תחילת הטיפול, קלוש מאוד. אם זאת, נכון עשה הרופא כשמיד הפסיק את התרופה עד לתום הברור. הברור כולל בדיקת שדה ראיה שפירטת וגם בדיקה נוספת שנקראת OCT ( בדיקת הדמיה קצרה ). אפשרויות נוספות שצריך לבדוק, ללא קשר לטיפול, בעיה בעין עצמה או ענין נוירולוגי. מציע לעדכן את הראומטולוגי המטפל ובכל מקרה לפנות לייעוץ אצל רופא עיניים מומחה לרשתית ומבין ספציפית במחלות אוטואימוניות ובטיפול בפלקווניל (יש כאלה..) בהצלחה

07/09/2014 | 11:19 | מאת: גליה

שלום, עלו עוד כמה שאלות: איזה משכך כאבים מותר לה לקחת ? אדוויל מותר ? האם יהיה לה מותר לצום ביום כיפור ? האם כדאי שתקבל חיסון נגד שפעת ? תודה.

מנהלי פורום לופוס