חשד ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

12/06/2014 | 19:47 | מאת: שרית

שלום בת 28 אני מטופלת בפלאקוניל עקב חשד ללופוס , מטופלת מעל חצי שנה בפלאקוניל אך אני מרגישה שהיא לא משפיעה עלי בכלל, יש לי כל הזמן כאבים בגג של הפה ללא אפטות וצריבה. וחום בכפות ידיים, עשיתי אתמול בדיקות דם כולם ברוך השם תקינות לחלוטין כולל הקופליט ושקיעת דם crp הכל תקין, לציין שעדין לא הגיעו הרופאים לאבחנה, לציין בדיקת אנא אצלי חיובי וDNA שלילית כבר מעל 6 בדיקות, האם יש תחליף לפלאפונים שיכולה לעזור לי בתסמינים, פשוט עושה אותי מאוד עצבנית התסמינים האלה , ואין לי שום פגיעת איברים ואך זה שיש לי את הכאבים האלה ואין שום סימן לדלקת בבדיקות הדם?? האם יתכן חצי שנה ועדין לא הגיעו לאבחנה?? השמש אכן מאוד התחילה להפריע לי רק אין לי פריחה ממנה

לעיתים כאשר ישנו חשד ללופוס וזאת על סמך נתונים שמצטברים מבדיקות מעבדה ובדיקה גופנית, מקובל להתחיל טיפול בפלקווניל בנסיון להקל על התלונות וגם בכדי למנוע התפרצות קשה יותר של המחלה. התלונות שאתה מפרט אינן ספציפיות ולא בהכרח מכוונות ללופוס אולם יתכן שבדיקות המעבדה דווקא כן רומזות על כך ומכאן ההגיון לתת פלקווניל.התרופה בטוחה מאוד ולא גורמת לתופעות לוואי בדר"כ. התלונות שאת מפרטת, גם אם הן קשורות ללופוס, אינן נשמעות ככאלו המצדיקות טיפול תרופתי נוסף היכול לדכא את מערכת החיסון. מציע לך לשקול שיחה עם הראומטולוג המטפל בנוגע לטפולים סימפטומטיים שיכולים להקל על התלונות.

מנהלי פורום לופוס