אבחנה לפי סרולוגיה בעיקר

דיון מתוך פורום  לופוס

16/02/2015 | 18:13 | מאת: חולה טריה ומבולבלת

שלום. בגלל כאבים באתרים שונים בצדי השמאלי (מפרקים ועצמות) נשלחתי לבדיקות מגוונות בהן התגלו סימני המחלה בצורה מובהקת אנטי dna, rna. וכו. אני בת 40 שנה וחצי אחרי לידה. אין סימנים אחרים לא פריחה ולא כתמים. האם זה נקרא שהמחלה התפרצה זה עתה? במידע מהאתרים אני מבינה שיש רגעי התפרצות ורגיעה.. ושאם לא יופיעו תסמינים נוספים בעקבות שימוש בתרופה למלריה במשך שנתיים, כנראה שלא יופיעו יותר. אני עובדת ומטיילת בשמש האם עלי להימנע לחלוטין? יש לי מחסור בויטמין d וכרגע אני נוטלת תוסף. בבקשה אשמח לכל פרט של מידע והכוונה. מבולבלת מאוד בתודה מראש

האבחנה של מחלת הלופוס מבוססת על מכלול של נתונים כולל: סימנים ותסמינים של המטופל, ממצאים בבדיקה הגופנית וממצאי מעבדה. לרוב לא ניתן להעמיד אבחנה של לופוס על סמך ממצאי מעבדה בלבד. את מתארת כאבים אך לא ברור מהתאור שלך אם יש תהליך מפרקי דלקתי בבדיקה. גם ממצאי המעבדה דורשים פרוש בהקשר של התמונה הכללית כך שכדי להעמיד אבחנה ולקבל החלטה טיפולית חשוב ומומלץ להיבדק ע"י ראומטולוג. אם אכן מדובר בלופוס מדובר ככל הנראה בהתסמנות מפרקית ובמקרים אלה מדובר לרוב במחלה קלה המגיבה היטב לטיפול בתרופה נוגדת מלריה שהזכרת- הפלקווניל. אני ממליצה לפנות לייעוץ והערכה של ראומטולוג.

17/02/2015 | 09:06 | מאת: חולה טריה ומבולבלת

בוקר טוב אני אחרי יעוץ ראומטולוגי ששלח אותי למכלול בדיקות חוזרות ונוספות שאתם בודאי מכירים.. אבל מקווה שאכן המחלה קלה - הכאבים ביד ורגל וגב (צד שמאל) לא קשים מאוד.. ולא תתפרץ במופעים נוספים שזה הפחד שלי (אני מבינה שהחשש אכן מבוסס, אך מקווה שלא יתממש) עשיתי מאז בדיקות לתפקוד כליות, תפקודי קרישה שיצאו תקינות ועוד בדיקות שטרם התקבלה תשובה. * האם יש קשר לחסר בויטמין d , אני דווקא חשופה לשמש ביום יום? * האם עלי להימנע מחשיפה לשמש לחלוטין? האם הסרת שיער בשיטת ipl יכולה להזיק? * יש לי תור נוסף לראומטולוג בעוד שלושה חודשים. האם ראוי להקדים לשם המעקב הראשוני? לחוצה.. תודה מראש על התשובות

מנהלי פורום לופוס