לופוס ומשלים

דיון מתוך פורום  לופוס

27/02/2015 | 19:48 | מאת: סיגל

אובחנתי לפני חצי שנה כבעלת לופוס בשל כאבי פרקים ונוגדנים בדם: ANA', פקטור ראומטי, SSA RO' SSA52 ואנטי קרדיוליפין גבוהים וחלבוני משלים נמוכים. מזה חצי שנה אני לוקחת 400 מ"ג פלקוניל וחשה בטוב. לפני כשבוע חזרתי על בדיקות הדם לקראת בקורת. כמות ה ssa ro עלתה מ2 בתקופת ההתפרצות והיא כעת על 2.8 כנ"ל גם לגבי SSA52. בנוסף, חלבוני המשלים ירדו עוד יותר כאשר ה C4 שבזמן ההתפרצות היה 7 כעת הוא 4 גם הC3 ירד. האם זה אומר שמצב המחלה החמיר (כאמור אני חשה בטוב עם הפלקוניל). האם עליית הנוגדנים וירידת המשלים באופן משמעותי דורשת טיפול נוסף? תודה מראש.

שלום סיגל, ראשית משמח לשמוע שאת מרגישה טוב תוך טיפול בפלקווניל. עליה ברמת נוגדני anti Ro ו- anti SSA52 איננה מהווה מדד לפעילות המחלה ולרוב כאשר נוגדנים אלה נמצאים חיוביים הם נותרים חיוביים ולא דרוש מעקב אחר הרמה. רמות משלים C3 C4 כן מהוות מדד למעקב והן עלולות לרדת בעת מחלה פעילה. עם זאת יש מטופלים הסובלים מלופוס שרמת המשלים נמוכה אצלם באופן תמידי גם ללא מחלה פעילה. במקרה שאת מתארת החלטה על שינוי בטיפול תלויה במכלול הממצאים הקלינים והמעבדתיים ואיננה מתבססת רק על ממצא של ירידה במשלים. אם אין כל תסמינים וממצאי מעבדה נוספים המעידים על התלקחות לרוב מקובל לחזור על המעבדה ולעקוב מקרוב. הראומטולוג העוקב אחריך יוכל להעריך את מכלול הנתונים.

06/03/2015 | 18:50 | מאת: סיגל

ד"ר פארן, תודה על תשובתך. בהמשך להודעה הקודמת שלי, קיבלתי כעת תשובות מעבדה נוספות לפיהן: HCT וRBC נמוכים מהנורמה וMCH ו MPV גבוהים מהנורמה. מבחן קומבס היה חיובי. ההמוגלובין תקין ועומד על 13.4 האם נתונים אלו מעידים על אנמיה המוליטית?תודה מראש.

31/03/2015 | 15:50 | מאת: סיגל

ד"ר פארן שלום רב, בעקבות משלים נמוך כפי שציינתי במייל הקודם, נתבקשתי לעשות אסוף שתן. התוצאות החריגות שהתקבלו היו: פותסיום 132 הנורמה עד 125 ופרוטאין 168 כשהנורמה עד 150 PH U STRIP היה 8 כשהנורמה עד 7.8. האם תוצאות אלו מעידות על התקדמות המחלה? האם דורש טיפול או בדיקות נוספות? תודה מראש.

מנהלי פורום לופוס