השתלת שיער ולופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

03/05/2014 | 14:03 | מאת: שחר

שלום, אובחנתי כחולה בלופוס עורי ובקרוב אתחיל לקחת פלנקוויל. נוצרו לי קרחות בראש ואני רוצה מאוד להשתיל שם שיער. האם ישנה בעיה עם הנ"ל? האם ישנה המלצה על מקום מסוים בו מתאים לעשות זאת לחולי לופוס? תודה רבה שחר

שלום שחר, ברוב המקרים של נשירת שיער בלופוס, הבעיה הפיכה. רק במצב של DLE (discoid lupus- נוצרת הצטלקות שאינה הפיכה. בדרכ נמנעים מפרוצדורות כירורגיות שיכולות לעודד הופעת נגעים נוספים. במקרה שלך כדאי לפנות לייעוץ רופא עור גם כדי לשקול אפשרות של ביופסיה( לצורך אבחנה) ובכל מקרה גם ייעוץ אצל ראומטולוג. ביצוע השתלה יתאפשר רק בהסכמת רופא עור, עדיף כזה שמומחה בבעיות אוטואימוניות. בהצלחה וחג שמח

מנהלי פורום לופוס