איך מתמודדים עם כאב

דיון מתוך פורום  לופוס

16/11/2014 | 11:47 | מאת: טל

שלום אני חולת לופוס קל כמה שנים למעט תפרחת קטנה בפנים וכאבי פרקים קלים לוקחת פלקווניל ומטופלת במעקב באיכילוב בחודשים האחרונים חלה החמרה בכאבי המפרקים ספורט לא עוזר גם לא שחיה כדורים נגד כאבים לא נראים לי אופציה חשבתי לפנות למרפאת כאב השאלה שלי הכאסים הם באגן קשים\ צליעה וקושי ללכת במרפקים ובברכיים וזה רק מחמיר ספורט עוזר או מחמיר? ואם כן איזה ספורט? כלומר, האם להיכנע לכאב או לנסות בכל זאת להניע את הגוף אני עושה גם טיפולים אלטרנטיביים - שיאצו וכו האם הם עוזרים? אן זה רק בזבוז כסף? ולאן זה בעצם הולך? החמרה על החמרה? או יש משהו לעשות בכלל?

החמרה בכאבי מפרקים יכולה לנבוע מהתלקחות של לופוס או מסיבה אחרת (אורטופדית למשל). בדיקה גופנית יכולה למצוא, במקרה של דלקת במפרק- אודם, חום ורגישות מקומית. בנוסף, כדי להתקדם באבחנה צריך לבדוק האם יש מעורבות של מערכות אחרות- בדיקות דם, בדיקות שתן ולבדוק נוגדנים- האם חלה תזוזה בהשוואה לבדיקות קודמות, במידה ויש החמרה הכיוון יהיה להתלקחות. אני מניח שהמלצות לבצע טיפולים מתחום הרפואה המשלימה ניתנו לאחר שנשללה התלקחות של הלופוס. במידה והטיפולים הללו לא עוזרים- אפשר לחזור על ההערכה כדי לוודא שאכן האבחנה נכונה, במקביל לנסות טיפולים תרופתיים שיעזרו לכאב. בהצלחה.

מנהלי פורום לופוס