זאבת או סיוגרן

דיון מתוך פורום  לופוס

12/08/2014 | 08:17 | מאת: שרית

אובחנתי כבעלת זאבת או סיוגרן על סמך כאבי פרקים, יובש בפה, ש"ד מוחשת, RF גבוה, SSA, ANA חיוביים ואנטיקרדיוליפין גבוה. איזו בדיקה יש לעשות על מנת לקבוע באופן סופי באיזו מחלה מדובר? האם יובש בפה הוא מאפיין של סיוגרן בלבד או שהוא מופיע גם בזאבת? הא םהטיפול התרופתי בשתי המחלות הללו שונה?

אחלק את התשובה לשתיים: על סמך הנתונים ששלחת נראה שחסרות מספר בדיקות כדי לקבוע באיזו מחלה מדובר, אם בכלל. יש הרבה חפיפה, גם בתלונות וגם במעבדה, בין זאבת לסיוגרן. יובש בריריות יכול להיות בשתיהן. כדי להתקדם בברור צריך להשלים בדיקות מעבדה נוספות מסוג נוגדנים אוטו-אימונים ובדיקת יובש בעיניים שנקראת בדיקת שירמר. החלק השני של התשובה מתייחס לאנטיקרדיוליפין שציינת מוגבר. פה עולה חשד לנטיה לקרישיות יתר. כדאי להבדיל בין מצב של בדיקות מעבדה חריגות לבין תלונות שנובעות מקרישיות יתר (כנראה לא המצב שלך) ולזה ישנה משמעות טיפולית. לבסס חשד לקרישיות יתר יש לחזור על הבדיקות לאחר 12 שבועות (אנטי קרדיוליפין, אנטי בטא 2 GPI ולופוס אנטיקואגולנט). בכל מקרה, חשוב קשר הדוק עם הריאומטולוג המטפל ולעדכן אותו בכל שינוי.

מנהלי פורום לופוס