חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  לופוס

18/02/2015 | 11:10 | מאת: סימה

שלום. אני חולת לופוס מטופלת בפלקווניל 400 מ"ג ביום. לפני כחודשיים בדיקת השתן הייתה תקינה. בימים האחרונים אני מרגישה חולשה ועייפות רבה יותר מבד"כ, והשתן של הבוקר עכור מאד. יתכן כי מדובר בהתלקחות? במידה ואכן בבדיקת שתן יתגלה כי ישנו חלבון, מה הצעד הבא? האם אצטרך טיפול סטרואידי?

שלום סימה, חולשה ועייפות הם תסמינים לא ספציפיים אם כי אלה עלולים להיות גם ביטויים של התלקחות לופוס. גם התיאור של שתן עכור איננו ספציפי וחשוב להמתין לתוצאות בדיקת השתן. אם ימצא חלבון בשתן הצעד הבא יהיה לבדוק מה כמות החלבון בשתן ולוודא שאין הסבר חליפי לחלבון בשתן כגון דלקת זיהומית בדרכי השתן. במידה ואין זהום או הסבר חלופי, וכמות החלבון בשתן משמעותית ומעלה חשד לדלקת כליות משנית ללופוס (לופוס נפריטיס), מקובל לבצע ביופסית כיליה ולהתוות את הטיפול בהתאם לממצאי הביופסיה. במרבית המקרים מקובל לטפל בלופוס נפריטיס בסטרואידים במשלב עם טיפול מדכא חיסון המאפשר בהמשך ירידה במינון הסטרואידים. המגמה היום היא לתת מינוני סטרואידים קטנים יותר ממה שהיה נהוג בעבר.

מנהלי פורום לופוס