חלבון בבדיקת שתן לחולת זאבת

דיון מתוך פורום  לופוס

17/09/2014 | 11:08 | מאת: גליה

שלום, בתי בת ה-18.5 אובחנה כחולת זאבת. מטופלת בפלאקווניל וקורטיזון. כשבוע וחצי בלי פלאקווניל בגלל הוראת רופא עיניים. בבדיקת שתן שעשתה אתמול נמצא SG 1.032 ו- PROTEIN-U 70 . שאר המדדים נראים תקינים.אין לה כאבים / תחושות יוצאות דופן, תיאבון רגיל. יש מקום לדאגה ?

שלום גליה, בבדיקת השתן שאת מתארת יש ממצא של חלבון בכמות לא גדולה. כדי להעריך אם מדובר בכמות חלבון משמעותית חשוב לחזור כעת על בדיקת שתן לכללית, להשלים בדיקת שתן לתרבית כדי לוודא שלא מדובר בדלקת זיהומית פשוטה בדרכי השתן ולהוסיף בדיקת שתן ספציפית יותר: בדיקת יחס חלבון קריאטינין בשתן (נעשה בדגימת שתן בודדת של שתן בבוקר). אם בבדיקות הנ"ל תהיה עדות לחלבון בשתן חשוב להשלים איסוף שתן 24 שעות להערכה מדוייקת יותר של כמות החלבון בשתן וטיפול בהתאם. על פי תיאורך אני מבינה שאין תסמינים נוספים של מחלה פעילה. עם זאת מומלץ לפנות בהקדם לראומטולוג המטפל להערכה עדכנית ולהשלים את הברור הנ"ל .

18/09/2014 | 11:24 | מאת: גליה

כי היא קיבלה יום אחרי הבדיקה.

בזמן מחזור חודשי ממצאי בדיקת השתן פחות מהימנים. אני ממליצה לחזור על בדיקת השתן מספר ימים לאחר תום המחזור.

מנהלי פורום לופוס