מחלת-לופוס-זאבת

דיון מתוך פורום  לופוס

24/02/2015 | 04:17 | מאת: משה

היום קבלתי תוצאות בדיקת-דם -"לופוס", PTT-LAC-40.8 PTT-LAC-insensitive-42 PTT-LAC-ratio-0.96 RVVT-LAC-sensitive-159 RVVT-LAC-insensitive-56 RVVT-LAC-ratio-2.49 איך מתמודדים עם המחלה,ומה חומרת המחלה??? אני חולה סרטן -אנדוקרינולוגי,נמצא באמצע טפול,בביה"ח-מאיר קיימות בעיות-נוספות

שלום משה, הבדיקות שציינת מראות שלכאורה ישנה נטיה לקרישיות יתר (מצב שיכול לגרום לקרישי דם) מסוג אנטי פוספוליפיד. לא מדובר במחלת הלופוס. יתכן והבלבול נובע כי שם הבדיקה הוא לופוס אנטיקואגולנט. הבדיקה RVVT ratio 2.49 חיובית. שתי הערות: 1- רשמתי לכאורה מכיוון שמבדיקה חיובית אחת לא ניתן לקבוע אבחנה! יש לחזור על הבדיקה אחרי 12 שבועות(3חודשים) ולראות אם יצאה חיובית. בכלל, מדובר בפנל של בדיקות הכולל גם: אנטי קרדיוליפין ואנטי בטא 2 גליקופרוטאין ועל כולן יש לחזור אחרי 3 חודשים במידה ויצאו חיוביות. 2- לא ברור מדוע הבדיקות נלקחו. האם היתה סיבה לחשוד בכך? לא ידוע על קשר בין ממאירות אנדוקרינית למחלות כאלה. מציע להפנות את השאלות וההבהרות לרופא המטפל. בהצלחה!!

מנהלי פורום לופוס