קישיון בידיים ופגיעה במוטוריקה עדינה

דיון מתוך פורום  לופוס

06/12/2014 | 21:21 | מאת: ב.ד.

שלום ד"ר פארן/ד"ר וולמן . אישה כבת 40 , ברקע מחלת עצמות (osteogensis Imperfecta)בשבועיים האחרונים החלה לחוש קישיון בגפיים (שני הצדדים) עם פגיעה קלה במוטוריקה עדינה. אובחנה בעבר עם חשד סביר כלוקה בלופוס - בבדיקת דם אחרונה ANA - חיובי ANTI DS - 13 ללא מדדי דלקת (CRP- 0.17) האם ייתכן קשר ללופוס ? תודה מראש

אין קשר בין מחלת העצמות ללופוס. לגבי החשד עצמו ללופוס- 1) קלינית- שבועיים של כאבים או נוקשות עדיין מוקדם לקבוע אם מדובר במחלה אוטואימונית או ראומטית. מה לגבי מחלה ויראלית או תשישות נפשית שקורת לכל אחד? 2) מבחינת המעבדה- השאלה שאיזו שיטה בוצעו הבדיקות: ANA אמין רק בשיטת אימונופלורוסנציה (IF או FANA), אותו כנ"ל לגבי אנטי DS-DNA, כך שלסיכומו של ענין- לא הקליניקה ולא המעבדה מחשידות בשלב זה. בכל זאת, לאור שילוב של התלונות והמעבדה, כדאי לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת וזה ללא קשר למחלת העצמות.

מנהלי פורום לופוס