בדיקה ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

07/05/2014 | 14:16 | מאת: עינת

שלום רב, עקב הפלות חוזרות עברתי בירור של קרישיות יתר ובו גם התייחסות ל LAC. הבנתי שזה קשור ללופוס. רציתי לדעת האם התוצאות מראות חשד ללופוס והאם יש צורך בבירור נוסף (ואילו בדיקות נוספות נדרשות). שלום, עקב הפלות חוזרות ומחלה לא מזוהה שיש לי בגוף קיבלתי בדיקות קרישיות הכוללות גם התייחסות ל LAC והבנתי שזה ללופוס. הייתי מעוניינת לדעת האם על פי התוצאות נדרש בירור נוסף או האם יש סיכוי שיש לי לופוס? AnthiThrombin Activity > 100% APC Resistance - 2.94 Beta 2 Glycoprotein 1 IgG - 1 Beta 2 Glycoprotein 1 IgM < 1 Cardiolipin IgG Ab - 1.8 Cardiolipin IgM Ab - 2 Factor VIII - 142.8 Fibrinogen (Hypercoag.) - 466 Homocystein - 6.85 I.N.R - 1 Protein C-Activity > 100% Protein S Free - 83 Prothrombin 20210 - NORMAL PT (Seconds) - 10.9 PTT - 24.2 PTT (sensitive to LAC) - 37.3 RVVT (sensitive to LAC) - 45.9 Thrombin Time (TT) - 16.8 תודה!

שלום עינת, בדיקת LAC (=לופוס אנטיקואגולנט) איננה בדיקה לאבחון לופוס למרות שמה המטעה. בדיקה זו מאתרת נטייה לקרישיות יתר על רקע אוטואימוני, כלומר על רקע נוגדנים עצמיים המשפיעים על מערכת הקרישה ומגבירים את הנטייה לקרישת דם. נוגדנים מסוג זה אותרו לראשונה בחולים הסובלים מלופוס ומכאן שמם ההיסטורי. באנשים בהם בדיקות לקרישיות יתר אוטואימונית נמצאו חיוביות אחד הביטויים האפשריים הינו הפלות חוזרות אך חשוב לזכור שיש סיבות רבות נוספות להפלות חוזרות. ניתן לייחס הפלות חוזרות לקרישיות יתר על רקע אוטואימוני רק אם בדיקה אחת או יותר נמצאה חיובית לפחות פעמיים. בדיקות אלה כוללות: anti cardiolipin IgG, anticardiolipin IgM antibeta2 glycoprotein IgG, anti beta glycoprotein IgM שהן תקינות אצלך ובדיקת LAC (לופוס אנטיקואגולנט.) בדיקת לופוס אנטיקואוגולנט נבדקה אצלך בבדיקת סקירה ראשונית בשתי שיטות: PTT (sensitive to LAC) ו- RVVT(sensitive to LAC) שהיו ככל הנראה תקינות אצלך ( אם כי לא ציינת ערכי נורמה בקופת חולים שלך ). אם בדיקות הסקירה חורגות מהנורמה הבדיקה הקובעת אם יש לופוס אנטיקואגולנט דורשת ratio שלא נעשה אצלך כי ככל הנראה בדיקות הסקירה שלך תקינות. אם בדיקות קרישיות היתר האוטואימוניות חיוביות (במקרה שלך נראה שהן תקינות אך רצוי לחזור עליהן ) מומלץ להתייעץ עם המטולוג המומחה בתחום הקרישה ובהחלט ניתן להתייעץ גם עם ראומטולוג אם יש תסמינים נוספים המעלים חשד למחלה ראומטית. בהצלחה.

08/05/2014 | 08:44 | מאת: עינת

מנהלי פורום לופוס