כאבי מפרקים ובדיקות הדם

דיון מתוך פורום  לופוס

16/12/2014 | 14:00 | מאת: יעל

שלום, אני בת 24. מזה שנתיים בערך שאני מרגישה לעתים רחוקות (כפעם בשבוע) דקירות בברכיים בזמן מנוחה שמופיעות פתאום ונעלמות לאחר מס' דקות. הדקירות לא כואבות מספיק בשביל שזה יפריע לתפקוד ולכן לא ייחסתי להן חשיבות. בחודש האחרון גילו לי בבדיקות הדם ANA ו anti dna חיוביים וגם CRP 5.8 סיפרתי לרופא המשפחה על הכאבים בברכיים והוא קבע כי יש לי לופוס. התור לראומטולוג הוא רק לעוד חודש ובינתיים אני מאד לחוצה, ובנוסף כאבי הברכיים מופיעם לי מאז כמה פעמים ביום (אולי בגלל הלחץ או בגלל שכעת אני יותר ערה לתופעה ולא מתעלמת מהכאב) האם הדקירות האלה שאינן כואבות במיוחד ובתדירות נמוכה, בשילוב עם תוצאות הבדקיה יכולות להעיד על לופוס? מה ניתן לעשות בינתיים?

הי יעל. על סמך הנתונים שרשמת אני חושב שמוקדם מדי לקבוע שמדובר בלופוס. בזמן שנותר עד התור הנכסף, אני מציע לבדוק האם הבדיקות שחזרו חיוביות בוצעו בשיטות אמינות. כלומר, בשיטה אמינה של אימונו-פלורוסנציה (ולא ELISA כפי שכנראה נעשה). תגיעי לראומטולוג עם התוצאות המעודכנות. הכאבים שתיארת בברכיים לא נשמע לי כמו בעיה ראומטולוגית (או לופוס לצורך הענין). בהצלחה

16/12/2014 | 15:14 | מאת: יעל

דרך רופא משפחה או ראומטולוג? מצוין בתוצאות הבדיקה של ANA שהיא בוצעה במכשיר BIOPLEX בדיקת דנ"א לא מצוין כיצד נעשתה רק מצוינים ערכי סף: Negative: <=4 IU/mL Indeterminate: 5-9 IU/mL Positive: >=10 IU/mL האם זה נדיר שתוצאות בדיקה יצאו חיוביות בשיטה אחת ובשיטה אחרת שליליות?

16/12/2014 | 21:41 | מאת: שולה

אני משתמשת בארט 3 פלקס, פורמולה מיוחדת שמקלה על הכאב ומאיצה את שיקום הרקמות. לא כתבת מה הרקע לכאבים, לעיתים זה כתוצאה מאופי העבודה, ממצב בריאותי או אנטומי כלשהו, צריך לברר עוד אצל רופא מומחה בתחום

16/12/2014 | 23:31 | מאת: יעל

האם הראומטולוג צריך להפנות לבדיקות הללו? ושולה- תודה, איני יודעת מה מקור הכאבים, אני לא עובדת עבודה פיזית או עוסקת בספורט מאומץ, באופן כללי בריאה. משתמשת בטבעת נוברינג למניעת בריון (כמו גלולות) וחוששת שאולי זה המקור לכאבים...

מנהלי פורום לופוס