המשך לשאלתי על גסטרואנטרולוג

דיון מתוך פורום  לופוס

19/12/2014 | 15:14 | מאת: אביבה

מאחר ולא קבלתי תשובה בקשר לרופא גסטרואנטרולוג המתמצא/מתמחה בסיוגרן ומאחר ואני סובלת מסיוגרן, רציתי לדעת אם לאור כאבי הבטן מהם אני סובלת כבר זמן רב, וכעת נוספו שלשולים לעתים תכופות האם רצוי לפנות לראומטולוג שמתמצא בסיוגרן או לגסטרואנטרולוג. אני גרה בכפר סבא ושייכת לקופ"ח כללית. אולי יש מרכז (כמו באיכילוב) שנותן טיפול כללי לנושא תודה

שלום אביבה. מכיוון שהתלונה העיקרית שלך היא כאבי בטן ושלשולים, אני מציע שתפני בראש ובראשונה לגסטרואנטרולוג. אני לא חושב שיש התמחות ספציפית בגסטרו' בהקשר של סיוגרן. את יכולה להתענין בפורום של הגסטרואנטרולוגיה. בסיוגרן המעורבות יכולה להיות סיסטמית אולם בעיקר מעורבות של בלוטות הדמע והרוק (עיניים ופה יבשים), בנוסף תתכן מעורבות מפרקים (כאבים או דלקת). מערכת העיכול בדר"כ אינה חלק מהסינדרום. בכל מקרה, ולא בגלל התלונות שפירטת, יש להיות גם במעקב ראומטולוגי מסודר. בהצלחה, חג שמח ושבת שלום

19/12/2014 | 16:06 | מאת: אביבה

תודה על תשובתך המהירה. בחיפושי באינטרנט אחר סיוגרן וכאבי בטן מצאתי לא מעט סיפורים על כאלה שסובלים מסיוגרן ומבעיות במערכת העיכול. למשל בmedifocus Medifocus Guidebook on Sjogren's Syndrome A Comprehensive Guide to Symptoms, Treatments, Research and Support Updated: August 7, 2014 - 164 Pages שבת שלום

מנהלי פורום לופוס