לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

30/08/2014 | 18:21 | מאת: נינה

שלום רב, אני בת 30 והתחסנתי לפני חודשיים נגד הפפילומה, ומאז התחילו לי כאבי פרקים ודיכאון מאוד חזק. נבדקתי מספר פעמים וכל הבדיקות יצאו תקינות, כולל ANA DNA דלקתיות קרישיות וכו'. הייתי אצל 2 ראומטולוגים ורופא משפחה וכולם אמרו שלא נראה להם שזה לופוס. העניין הוא שהתחילה לי הסמקה מוזרה בפנים גם על האף על הלחיים על הסנטר ועל המצח (די על כל הפנים), שבא והולכת בגלים לא ברור לי למה, היא יכולה להופיע כשחם לי, ולא בהכרח מחשיפה לשמש. וכשהיא חריפה מופיעים גם פצעונים קטנים עם מוגלה כמו אקנה. הלכתי לרופא עור והוא אמר שעל סמך הבדיקות אין ממצאים ללופוס, והפריחה יכולה להיות רוזציה (בגלל שהיא באה והולכת כל הזמן), אבל זה יכול להיות גם לופוס ושצריך מעקב. ראומוטולוג אחד אמר שהפריחה לא נראית לו של לופוס, והשני הפנה אותי לבדיקת ANTI DNA שכאמור יצאה שלילית. מה שמדאיג אותי הוא סמיכות הזמנים בין הופעת כאבי הפרקים, החיסון וההסמקה. האם יכול להיות קשר? אילו בדיקות עליי לבצע? תודה

הי, תלונות של פריחה וכאבי פרקים דורשות ברור לכיוון של מחלות זיהומיות (וירוסים למשל), מחלות דלקתיות או אוטואימוניות כאשר לופוס אחת מהן. מכיוון ש ANA שלילי במספר בדיקות כמו גם טסטים אחרים הסבירות שמדובר בלופוס נמוכה מאוד. בכל מקרה צריך המשך מעקב ראומטולוגי (כפי שאת עושה) מכיוון שבדיקות המעבדה יכולות להשתנות עם הזמן. לא ברור עם יש קשר מוכח בין החיסון למחלה ולכן בכל מקרה דרוש המשך מעקב. פריחה של רוז צביעה אפשר לאבחן בתרבית וכדאי לשקול זאת לחיוב. כדאי להיבדק עי רופא עור שמתמחה למחלות אוטואימוניות

31/08/2014 | 23:16 | מאת: נינה

שלום תודה על תשובתך אך מה כוונתך לתרבית? האם כוונתך לביופסיה מהעור של הפנים?

מנהלי פורום לופוס