עזרה

דיון מתוך פורום  לופוס

01/10/2014 | 21:16 | מאת: רונית

אחי , ליאור בן 43 חולה במחלה באופן קשה ומטופל אצל ד"ר גביש בעפולה (בעבר אצל פרופסור זליקסון תל השומר ). לאחרונה חלה הידרדרות משמעותית ביותר במצבו . עד עכשיו התבטאה המחלה בכיבים חמורים ברגל שמאל ואי ספיקה וורידית קשה . לאחרונה סבל מזיהום קשה ברגל ואושפז בביה"ח למשך כשבועיים וחצי.

שלום רונית, מתוך ההודעה שלך לא ברורה שאלתך. אנא צייני מה שאלותיך כדי שאוכל לתת לך מענה בהתאם.

02/10/2014 | 19:15 | מאת: רונית

לאחרונה חלה הרעה משמעותית אשר מתבטאת גם בקשיי נשימה ובקושי לתפקד. וא טופל בקומדין 15 מ"ג כל יום זוגי ו12.5 מ"ג ביום אי זוגי . הכיבים ברגל שמאוד נפוחה ושחורה כואבים מאוד. האם יש מה לעשות ?

שלום רונית, לא ציינת אך מכיוון שאת כותבת בפורום לופוס אני משערת שאחיך סובל מלופוס? אם אכן הוא סובל מלופוס הביטויים שאת מתארת כעת אינם קשורים ישירות ללופוס ויתכנו משנית לקרישיות יתר המלווה לופוס, אם אכן מדובר במקרה שלו בקרישיות יתר המלווה לופוס ( תסמונת APLA). את לא מציינת אך אני משערת שבזה המדובר לנוכח העובדה שציינת שהוא מטופל בטיפול נוגד קרישה בקומאדין. כיבים ברגל עלולים להיות ביטוי לתסמונת זו. עוד ציינת כי יש כעת זהום ברגל, דבר העלול להוות מעין גירוי להחמרה בנטייה לקרישיות יתר. אם אכן בזה המדובר יש לטפל בתהליך הזיהומי ולעיתים דרוש במקרים מסויימים הגברת הטיפול לתסמונת APLA. יש להדגיש שכל ההתייחסות שלי כאן מבוססת על השערה בלבד היות ולא היו בשאלה שלך פרטים מספקים כדי לתת מענה. אני ממליצה מאד לדבר עם הראומטולוג ו/או ההמטולוג המטפל בו כדי שתוכלי לקבל מידע מלא יותר על מצבו ועל הטיפולים האפשריים.

מנהלי פורום לופוס