הריון בלופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

25/12/2014 | 10:56 | מאת: יולי

שלום ד"ר, אני בת 37 ומגיל 13 גילו לי לופוס. (24 שנים) המחלה ברמיסיה מעל 15 שנים ואני לא נוטלת תרופות כלשהן ללופוס. לפני 4 שנים הייתי אצל ראומטולוג בהדסה והוא המליץ לי לקחת פלקוויניל במינון נמוך כדי לשמור על המצב הקיים. החלטתי שלא לקחת מאחר והלופוס לא פעיל ולא רציתי ליטול תרופות סתם. השבוע הייתי שוב אצל ראומטולוג אחר, וסיפרתי שאני רוצה להיכנס להריון בקרוב (הריון ראשון). הראומטולוג המליץ לי להתחיל לקחת פלקוויניל לפני ההריון ובמהלכו. הרעיון לא כ"כ מוצא חן בעיניי.. עשיתי בדיקת שדה ראיה וקיבלתי אישור מרופא עיניים שאין מניעה לקחת פלקויניל. רופא נשים אמר שהוא לא חושב שאני צריכה לקחת פלקוויניל. מה דעתך? האם ידוע על נשים עם לופוס שנכנסו להריון ללא תרופות של לופוס והכל עבר בשלום? תודה על התשובה.

הי יולי, אני לא יכול להתייחס למקרה הספציפי שלך, אבל מאוד רוצה לתת לך ולכל מי שקורא את הפורום את הגישה הנכונה לטיפול בלופוס בכל הנוגע לפלקווניל: כל חולי הלופוס, ללא יוצא מהכלל, חייבים לקחת פלקווניל ! הטיפול הוא קבוע ויכול להילקח גם בהריון וגם בהנקה. כמה דברים חשובים: 1) מטופלים עם לופוס שלוקחים פלקווניל סובלים פחות מהתלקחויות של המחלה 2) אם וכאשר מופיעה התלקחות במטופל שנוטל פלקווניל, היא בדר"כ קלה יותר. 3) מדובר בתרופה עם פרופיל בטיחות מצוין. אין חשש מנטילתו גם בזמן הריון וגם בהנקה. 4) במטופלים מתחת לגיל 65, ללא בעיה כלייתית או כבדית, דרוש מעקב רופא עיניים כל חמש שנים (למעט הבדיקה הראשונה שצריכה להתבצע עם תחילת הטיפול) 5) בחולות לופוס התקופה של סוף ההריון ואחרי הלידה מועדת ליותר התפרצויות של המחלה, כך שללא ספק, במיוחד אם יש רצון להרות, חשוב ביותר להיות מטופל בתרופה שיכולה למנוע את התופעה. לסיכום, אם ראומטולוג אבחן לופוס- המלצה חד משמעית לקחת פלקווניל בהצלחה !

מנהלי פורום לופוס