מחלה דלקתית אוטואימונית?

דיון מתוך פורום  לופוס

12/04/2015 | 19:07 | מאת: עופר

שלום רב לפני 11 חודשים הותקפתי ע"י נשא HIV, שהזריק לי דם בישבן( נראו "שבילי דם" מתחת לעור ופצע שהגליד לאחר שבועיים)- קיבלתי טיפול מונע ל-HIV, לאחר 3-4 שבועות היו המון תסמינים: בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, לימפוציטים מעל הנורמה, חוסר תיאבון, חולשה , כאבי בטן, תחושת "בעירה" באיזור הכבד,פריחה בצורות שונות, פצעים בפה+כיב אדום ועיקצוץ נוראי בפנים, ניבדקתי לאחר 3 חודשים ל-HCV נוגדנים+PCR-שלילי, ל-HIV ניבדקתי מס' רב של פעמים, החל מ-4 שבועות לאחר חשיפה ועד עכשיו(11 חודשים) לאחר החשיפה-שלילי.(עשיתי גם בדיקת PCR ל-HIV- שלילי) החל מחודשיים לאחר האירוע רגליי "שורפות" כמו אש קוצים, כמו שדורך על אבנים, עיקצוצים במיוחד כפות הרגליים, כאב , צריבה, שריפה, שמקרין לכיוון השוקיים, תחושה לא נעימה ברגליים כמו חום, קור, וכל מגע לא נעים לי, הופניתי ע"י נורולוג לביופסייה בשאלה של הסיבים הדקים, התגלה נירופתיה , ירידה בכמות הסיבים הקטנים שיכול להיגרם בשל מחלה דלקתית אוטאימינית, בה מערכת החיסון תוקפת את מערכת העצבים הפריפרית(ההיקפית) כמוכן כבר יותר מ7 חודשים בלוטות לימפה בשני בתי השחי(התגלה ב-US בקטר כ-2 סמ ) כפות ידיים אדומות מוכתמות במיוחד בערב, בספירת דם :ESR 14, RBC והמטוקריט נמוכים ממש לאחר חודש מהאירוע, בבדיקה אחרונה RBC 4.41, המטוקריט 40.2, הומוגלובין 13.5(לפני האירוע היה 14.9) כבר נואש, לא יודע במה מדובר לאחר שנישלל סופית HIV, הייתכן שמדובר בלופוס? איזו מחלה דלקתית אוטואימונית עליעופרעופרי עוד לבדוק? לאיזה רופא לגשת, הייתי אצל זיהומולוג שלא ידע לומר לי...

עופר שלום, אופי התסמינים שתיארת ברגליים אכן מתאים לנוירופתיה בעצבים היקפיים. הסיבות לכך מגוונות וכוללות גם הפרעה אוטואימונית. תיתכן נוירופתיה היקפית בלופוס אם כי זה לא ביטוי שכיח בלופוס. אם זה מתפתח כביטוי ללופוס לרוב יש ביטויים נוספים של פעילות המחלה. למרות התזמון שזה התפתח לאחר חשיפה אפשרית לזהום, הסתמנות זו לרוב איננה אופיינית למחלה זיהומית. מומלץ לפנות להערכה רחבה יותר של נוירולוג וראומטולוג.

06/06/2015 | 09:09 | מאת: עופר

שלום, בנוסף לתחושת "שריפה ברגליים" בבדיקה אחרונה התגלה אנמיה, בספירת הדם אחרונה(כשנה לאחר חשיפה: הומוגלובין ירד ל-12.6(לפני האירוע היה 14.9) Hematocrit 38.4(לפני האירוע היה 44) RBC 4.18(לפני האירוע היה 4.75) WBC ירד ל-5 (כל חודש ממשיך לרדת,לפני האירוע היה 6.6), פריטין-16 הומטולוג נתן לי בדיקת גסטרו ותוספת ברזל. האם עליי להיבדק ע"י ראומטולוג? האם ניתן לקבוע למכון באיכילוב ללא הפנייה מרופא ובתשלום? כמובן אביא תוצאות בדיקות דם, אולטרסאונד של בלוטות הלימפה וכו'...

מנהלי פורום לופוס