הפלות חוזרות ונוגדנים

דיון מתוך פורום  לופוס

13/01/2015 | 13:29 | מאת: מעין

שלום סיפור קצת מורכב- בת 33. לפני שנה הריון ספונטני, נעצר בשבוע 9+2 בשל עובר ללא דופק. בוצעה גרידה. כעבור שנה (עכשיו) בוצעה הפלה בשבוע 6 לאחר שנצפה שק הריון ללא עובר. ברקע- נוגדני ANTI DNA DS ברמה של 21 כשהנורמה 0-6, במבחן אימות לפי קריטידיה, נוגדנים שלילים, תוצאות עקביות ל-12 חודשים אחרונים. נוגדני ANTI TPO ברמה של 45.7 כשהנורמה 0-35. בלוטת תריס מאוזנת כולל T3 ו- T4. ערכי c3 ו- c4 בנורמה. נערכו מבדקי LAC שנמצאו תקינים (RVVT ratio 1.14 ו- Ptt ratio - 0.98) סוג דם A+ . לפני שנה תוצאות קומבס ישיר ועקיף שליליים. מאז ההפלה הראשונה נערכו שוב בדיקות לקומבס ישיר ועקיף- חוזרות חיוביות, וכתוב IGG חיובי. ללא תסמינים קליניים ללופוס או מחלה אוטואימונית, נמצאת במעקב אצל ראומטולוגית. נוטלת פלקווניל 200 מ"ג בהמלצתה, לאור הרצון להיכנס להריון. (ולאחר קבלת חוו"ד שניה מפרופ נפרסטק). חוששת מאוד שהנוגדנים הורסים לי את ההריונות. לא מצליחה לקבל תשובות ברורות מאף רופא לגבי הקומבס. אם ה- ANTI DNA יוצא בקריטידיה שלילי אז מה זה אומר? מה הסיכויים שלי בכלל לעבור הריון בשלום?

שלום מעין, את צריכה להפנות את השאלה לגבי ההריונות גם לגניקולוג מומחה להריון בסיכון. בהתייחס לפרטים שצירפת- 1- 2 הפלות אמנם, אולם באחת מהן שק הריון ללא עובר- איני בטוח שיש קשר לנוגדנים או לקרישיות יתר. יכול להיות צירוף מקרים. LAC אמנם שלילי אבל אפשר ואפילו צריך להשלים בדיקות עם אנטי קרדיוליפין ואנטי בטא 2 גליקופרוטאין (שניהם IGG ו IGM) ולחזור על כל שלושת הבדיקות אחרי 3 חודשים לוודא שהן שליליות. 2- אם אנטי DS-DNA שלילי במבחן אימות (קריטידיה), רמת משלים תקינה וכפי שכתבת- אין תסמינים קלינים ללופוס- לא נראה שמדובר בלופוס. אני מסייג את התשובה מכיוון ששני ראומטולוגים שבדקו ודיברו אותך (ואילו אני רק עונה בפורום) המליצו על פלקווניל כך שהייתי נצמד להמלצות. 3- לא ידוע לי שנוגדנים כנגד בלוטת התריס וקומבס (ללא הרס של כדוריות דם או טסיות) גורמים להפלות כך שבשורה התחתונה, פני לגניקולוג מומחה להריון בסיכון (לפגישת ייעוץ, לא בפורום) ותמשיכי מעקב ראומטולוגי.

15/01/2015 | 20:21 | מאת: מעין

מנהלי פורום לופוס