התקפי כאב חזקים בחזה

דיון מתוך פורום  לופוס

07/05/2015 | 23:17 | מאת: נסטיה

שלום אני נסטיה, בת 22 מאובחנת בלופוס מגיל 15. השבוע קיבלתי התקף נוסף. (בפעם השמינית בערך מאז שהראשון היה בגיל 16 בערך) ההתקף מתבטא בהתחלה בתחושה של שריר תפוס בגב, אם כל מאמץ או תזוזה, הליכה שאני עושה הכאב מתחיל להתגבר. (גם אם אשב במקום במשך מלא זמן ולא אעשה כלום, הכאב מתגבר מעצמו באיטיות) וכעבור לא הרבה זמן אני מוצאת את עצמי כפופה עם קושי חזק לנשום. הכאב הוא בעצם לחץ חזק על הגב והחזה ביחד שמתעצם ומגיע לאיזור הצוואר ואף הלסת. במצב הזה אני לא יכולה לנשום בכלל בשכיבה או על הבטן או על הצד. רק לשבת בכפיפות ולנשום נשימות קטנות. בכל פעם שפניתי למוקד/מיון/סניף קופ"ח הבדיקות שנעשו היו תקינות- (בדיקות דם די כלליות א.ק.ג וצילום חזה) לפני חצי שנה היה לי את אותו ההתקף. אחרי שזה עבר לי פניתי לרופא המומחה שלי והוא שלח אותי מידיית למיון, שוב. במיון הרופא קבעה כי מכיוון שהבדיקות תקינות ואני סטודנטית שנה א' אז זה בעצם התקף חרדה הנגרם מהרבה לחצים והמליצה על אופטלגין במידה והכאב יחזור. השבוע פניתי לטרם מאותו הסיבה וכצפוי הוא די צידדה את הרופא מהמיון. העיניין הוא, שאני לא בחרדה! חד משמעי. אילו בדיקות עלי לעשות או מה עלי לעשות בכדאי לדעת מה גורם לבעיה, וכמובן את הפתרון למצוקה שלי?

הי נסטיה. בדרכ כשמופיעה התלקחות של לופוס, ישנם מספר סימנים המעידים על כך: התלונות של המטופל, ממצאים בבדיקה גופנית וכן שינויים מסוימים בבדיקות המעבדה. כחולת לופוס את אמורה להיות במעקב של ראומטולוג ובמקרה של שאלות או חששות, כדאי לפנות אליו לייעוץ כדי שיבדוק במה מדובר ובהתאם יחליט על הברור. לגבי התיאור שלך קשה לי להתרשם שאכן מדובר בהתלקחות של לופוס. כפי שכבר כתבתי, צריך להשלים את התמונה עם בדיקה גופנית ואולי בדיקות מעבדה. מקווה שעזרתי! בהצלחה

מנהלי פורום לופוס