לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

10/03/2015 | 14:36 | מאת: סבטלנה

שלום, לבת שלי יש לופוס,גילו ליפני שבוע.היום יש לה גירודים מאוד חזקים בכף הרגל.האם יש קשר ללופוס? תודה

הי. גירודים ופריחה יכולים להיות חלק מהסתמנות של לופוס אולם לזכור שיש עוד סיבות (אלרגיה/גירוי מקומי, פטרת ועוד). עם העור הוא ביטוי (או חשד לביטוי) של המחלה כדאי לפנות לרופא עור. בהצלחה!

12/03/2015 | 09:16 | מאת: סבטלנה

תודה לתגובה . הינו אצל רופא עור,זה לא פטריה,לא אלרגיה לדעתה. הינו במיון,לפי בדיקת דם טרומבוציטים עולים (מקבלת סטרואידים).הבעיה שברגה שילדה מתחילה לדרוך על הרגל יש גירוד וכאב ,סימנים אדומים וטיפה סגולים (לפי רופא במיון לא שתף דם).

הי, ובכן, במידה ויש חשד לפריחה הקשורה ללופוס, צריך להסתכל על עוד פרמטרים: האם יש התלקחות של מערכות נוספות בגוף (למשל כליות) והאם ישנם סימנים של התלקחות בבדיקות המעבדה (נוגדנים, ספירת דם, בדיקת שתן וכו). במידה והכל תקין (כלומר התשובה שלילית לדוגמאות שנתתי) והעור הוא הסתמנות היחידה, בנוסף להערכה אצל ראומטולוג, כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא עור שמתמחה במחלות אוטואימוניות. בהצלחה.

מנהלי פורום לופוס