תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  לופוס

20/11/2014 | 14:34 | מאת: יפית

שלום , רציתי לדעת מה פשר התוצאות הנ"ל ? (מדובר בבן 20 ), שכרגע נבדק חשד ל- AS, וכן לאחרונה פסוריאזיס קל . האם הדבר מצביע על חשד למחלת הלופוס ? או כיוון אחר ? תודה . •PTT 42.10 SEC ( 21.00- 38.00) (.........)* •FACTOR VIII ACT 66.60 % ( 50.00- 150.00) (*........) •RVVT SENSITIVE 44.00 SEC ( 28.00- 48.00) (......*..) •RVVT NON SENSITIVE 33.20 SEC ( 26.00- 36.00) (.....*...) •RVVT RATIO 1.27 ( 0.90- 1.50) (.....*...) •PTT NON SENSITIVE (STAGO) 33.60 SEC ( 21.00- 34.00) (........*) •PTT RATIO (STAGO) 1.43 ( 0.90- 1.70) (.....*...) •לא מטופל בנוגדני קרישה •אין עדות מעבדתית לנוכחות LAC בנוסף , בבדיקה קודמת : ana multiplex - negative תודה מראש.

הי. ראשית הבדיקות בגדר הנורמה. על סמך התוצאות אין עדות לנטיה לקרישיות יתר. לא ברור לי מדוע נלקחו הבדיקות הללו כאשר נבדק חשד ל AS. בכל אופן, כפי שאמרתי, הבדיקות תקינות. בהצלחה.

22/11/2014 | 15:19 | מאת: יפית

שלום רב, אין קשר בין הדברים, אלא שכל הברור החל כאשר ה PTT היה מעט מאורך וכן היו בדם מדדי דלקת מעט מוגברים. המטולוג שאליו הגענו החל בברור לגבי נתון זה, ולכן חשד שאולי מדובר בלופוס . במקביל,ובלי קשר, (או שכן) החלו לו פריחות (גם מעטות) שנראו כפסוריאזיס, ואושרו ע"י רופא עור כפסוריאזיס . עוד נתון: הוא סובל מכאבי גב, כאבים בעצמות הבריח, ובברכיים. לפיכך הוא עבר מיפוי עצמות, שבו נראתה קליטה קלה של החומר בברכיים, ובכף הרגל(שם אין לו כלל כאבים). עם כל הנתונים הללו ובמקביל, החל ברור לגבי AS, וכעת הוא ממתין לבדיקת MRI של האגן וע"ש. בדיקת HLA B27-שלילית . כרגע כשכלום עדיין לא ברור ולא מאובחן, אולי יש לך איזה שהוא כיוון? אני מבינה שהלופוס נשלל ? תודה וסליחה על אורך השאלה .

מנהלי פורום לופוס