בדיקת דם

דיון מתוך פורום  לופוס

07/12/2014 | 15:18 | מאת: יגאל

בבדיקת דם התקבלו התוצאות: Anti-DNA 12.0 IU/mL Antinuclear Ab POSITIVE כל השאר NEGATIVE הרופא אמר שאין צורך בהמשך בדיקות, האם אכן אין סיבה לדאגה?

הי, ברוב המעבדות בדיקות הסקר לנוגדנים אוטואימונים שנלקחו לך נעשות בשיטות כאלו, שבמידה והתוצאה חיובית יש להעמיק את הברור. לגבי ANA ואנטי DS-DNA- יש לבצע את אותן בדיקות בשיטות אמינות יותר של אימונופלורוסנציה (IF או FANA) בכל מקרה, לוודא שהברור נעשה ע"י ראומטולוג ולא רופא משפחה.

מנהלי פורום לופוס