קוליטיס/תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/02/2014 | 19:44 | מאת: אביב

שלום רב חולה קוליטיס בן 40, כרגע ברמסיה. מטופל ב-3 כדורי אסאקול 800 ג' ליום, נוטל מולטי וויטמין יום כן יום לא, 800 יח"ב ויטמין D ליום, כדור אומגה 3 אחד ליום. BMI 20. בשתי בדיקות שגרה התגלו מספר חריגות בתפקודי כבד: ALT – 64 (אוק') , 86 (פברואר) AST – 33 (אוק') , 44 (פברואר) GGT – 171 (אוק') , 150 (פברואר) שאר בדיקות הדם – תקינות ( ס"ד, אלבומין, ALKP, בילירובין, פרוטאין , קרישה ). בבדיקת US - כבד בגודל תקין מרקמו שומני. באונה השמאלית שתי המנגיומות בקוטר עד 0.8 ס"מ, ללא שינוי. כיס המרה ללא אבנים בתוכו. דרכי המרה אינן מורחבות. שאלותי – האם ניתן להסביר את העליה בערכים בכבד השומני בלבד ? האם יש לחשוד ב PSC ? אילו עוד בדיקות יש לבצע לדעתכם ? נקבע תור לגסטרו בעוד כחודש, האם אפשר לחכות או שהעניין דחוף ? המון תודה !

האם ניתן להסביר את העליה בערכים בכבד השומני בלבד ? -- ניתן האם יש לחשוד ב PSC ? -- ההפרעה אינה אופיינית לזו שנצפת ב-PSC אילו עוד בדיקות יש לבצע לדעתכם ? -- ANA, ASMA, אלקטרופורזה של נוגדנים (רמות IgG/IgM), סרולוגיה לצליאק נקבע תור לגסטרו בעוד כחודש -- אתה בר מזל האם אפשר לחכות או שהעניין דחוף ? -- על פניו לא רואה דחיפות אך בהחלט שווה בדיקה

03/03/2014 | 08:00 | מאת: אביב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול