איבחון של קרוהן.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/02/2014 | 00:38 | מאת: מיכאלה

שלום,בגלל כאבי בטן שבאים וחולפים מעצמם עשו לי קולונסקופייה. ראו שיש מספר מוקדים של דלקת (סוף מעי דק ומעי עולה) והיה כתוב : יש חשד ל....קרוהן.יש לציין שלשמחתי בכל התקפות הכאב תמיד כל הבדיקות שעשו לי במיון יצאו תקינות(צילומים+ סי טי דם שתן ועוד)השאלה שלי היא : האם זה מספיק בשביל אבחון של המחלה ??? אולי יש פה איזשהו פספוס שלא עולים עליו ???האם יכול להיות מוקדים דלקתיים במעי ושזה לא יהיה קרוהן ?????תודה

האם זה מספיק בשביל אבחון של המחלה ??? -- במובן מסוים להרכיב תמונה של מחלה זה כמו להרכיב פאזל - לתמונה מלאה דרושים חלקים רבים והם צריכים להתאים אחד לשני... תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות מעבדה, צילומים - כולל CT או MRI או קפסולה, ממצאים אנדוסקופיים (קולונוסקופיה), תשובות ביופסיה... לפעמים גם תגובה לטיפול. אולי יש פה איזשהו פספוס שלא עולים עליו ??? -- אם הפאזל אינו מסתדר - בהחלט שווה פניה לגסטרואנטרולוג מנוסה ורביזיה של כל הממצאים הנ"ל האם יכול להיות מוקדים דלקתיים במעי ושזה לא יהיה קרוהן ????? -- בהחלט כן אם כי לא מאוד שכיח

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול