דם בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/03/2014 | 18:59 | מאת: אנונימי 1

שלום רב. אני בן 29. שלשום בפעם החמישית בשלושת החודשים האחרונים שיש לי דם ביציאות. מדובר על יציאות דמיות למשך כל אותו היום . כך קרה לי 5 פעמים במשך שלושת החודשים האחרונים, שתיים מהן בשבוע האחרון. כאשר התחלה היציאה דמית ממש, ממש שפריץ של דם יחד עם הצואה. הרבה דם טרי בשירותים, על הצואה ובניגוב ולאחר מכן בשאר היציאות הדם יותר על הצואה עצמה ומעט בניגוב. אציין שאני נכנס לשירותים 6-7 פעמים ביומים ויציאותי רכות כמו כן ידוע לי כי יש לי מטחורים פנימיים בדרגה 2 מזה 3-4 שנים אך עד לפני 3 חודשים לא דיממו כלל כמו כן הטחורים אינם כואבים לי או צורבים או מגרדים גם לא ביציאות ולא בזמן הדימום או הניגוב. הייתי אתמול בבדיקה אצל פרוקטולוג שראה את הטחורים אך לא ראה את המקור לדימום. אציין גם שבמשך החודשים האחרונים יש לי המון גזים וגרפסים בלי הפסקה. ממש גרפסים כל היום כל יום ממש בלי מנוחה. ידוע לי כי יש לי בקע סרעפתי. רציתי לדעת האם לדעתך זה מהטחורים לא שלא נראה בבדיקה עדות לדימום או שיש לעשות בירור נוסף. אציין שבשנת 2009 ובתחילת שנת 2011 בשל יציאות מרובות עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה וההבחנה הייתה מעי רגיז. כמו כן לפני כשנה וחצי עשיתי c.t בטן שגם כן היה תקין. לתשובתך בהקדם אודה.

קרוב לודאי הדימום מטחורים אבל ליתר ביטחון הייתי משלימ ה בירור עי סיגמואידוסקופיה שזה קולונוסקופיה קצרה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול