קולונוסקופיה בהריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/02/2014 | 11:45 | מאת: הלן

שלום רב, לפני מספר חודשים החלו אצלי התקפי כאבים בבטן אשר התמקדו לאחר מספר שעות בבטן ימנית תחתונה, באחד החודשים הייתי במיון בגלל חשד לאפנדיציט אבל הכל היה תקין כמו כן כל בדיקות אולטרסאונד לבטן עליונה ותחתונה היו תקינות כך גם מבחינה גניקולוגית (אם כי ימים ספורים אחרי ההתקף שהייתי במיון בגללו התגלתה דלקת חריפה בדרכי השתן). הומלץ בירור גסטרו. פניתי לגסטרולוג אשר הפנה אותי לבדיקות דם לשלול דלקות ומחלות והיו 2 ממצאים חריגים: Antinuclear Ab Adults 1.1 ASCA IgG 52.8 כל שאר הבדיקות והפרמטרים היו תקינים לחלוטין, הרופא אמר שעל מנת לקבוע מה הבעיה יש צורך בקולונוסקופיה. יש לי הפניה אך גיליתי הריון צעיר, שבוע 4-5, ואני תוהה עד כמה דחוף הנושא, אני בהחלט מעדיפה לבצע את הבדיקה לאחר תום ההריון. מה יכול להיות פרושם של הבדיקות ? האם זה נראה לך קריטי ? האם זה עשוי להשפיע באופן כלשהו על ההריון או על העובר ? אשמח לתשובה תודה רבה הלן

אכן לא מו מלץ לבצע קולונוסקופיה בזמן הריון ואם את בימנתיים מרגישה טוב כדאי להמתין עד לאחר הלידה . מזל טוב !

03/03/2014 | 12:42 | מאת: בלה

הופניתי לבדיקת קולונוסקופיה עקב גילוי סרטן המעי בשלב מתקדם בקרוב מדרגה ראשונה. גיליתי שאני בהריון והתור לבדיקת הקולונוסקופיה נקבע בשבוע 5 להריון. אני לא רוצה לדחות את הבדיקה עד לאחר ההריון כי התגלו פוליפים בקרב כמה מבני המשפחה הקרובה. איך אני יכולה לעבור את הבדיקה באופן שלא יפגע בהריון? האם אבקש שישתמשו בחומר הרדמה ספציפי? אשמח לקבל תשובה תודה רבה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול